Apps locatiedata

Reacties voor: ‘Apps verzamelen dankzij een trucje nog steeds locatiedata’

Kan tot een miljoen dollar per maand opleveren
Apple probeert met steeds strengere regels en privacylabels te voorkomen dat je locatiedata zomaar wordt gedeeld. Maar toch blijkt er nog steeds een levendige handel te zijn in locatiedata, zo ontdekte The Markup.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Op zich heel makkelijk op te lossen toch? Zodra dit wordt ontdekt gelijk bannen uit de AppStore.

  2. Ik hoop maar vast aan het idee dat het “aan de andere kant” nog veel slechter is gesteld met de privacy.

  3. Niet verrassend waarom alle bedrijven jou ook zo snel mogelijk willen “dwingen” om de app te gebruiken. (AH, Lidl, bouwmarkten etc.

    En maar data slurpen…

  4. Je kan toch gewoon in de instellingen App onder Privacy > Locatie voor elke app uitzetten dat deze je locatie kan achterhalen? Dat blokkeert toegang tot de locatie hardware in je telefoon.

  5. Dat kan, maar dan werken bepaalde apps niet meer, bijvoorbeeld om ergens naartoe te navigeren. Het gaat hier ook vooral om ‘trucjes’ om de maatregelen van Apple te omzeilen (dus ook die schakelaar).
    Verder gaat het erom dat de gegevens tegen jouw zin in worden gedeeld. Dat een app jouw locatie nodig heeft om te kunnen werken, wil niet zeggen dat ze een vrijbrief hebben om die data te verhandelen. In de privacyverklaring beloven ze dat niet te doen, maar ze doen het toch (en dat kun je niet voorkomen door een schakelaar om te zetten).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.