Reacties voor: Apps starten en instellingen wijzigen met Siri

Via een truc met je contactpersonen kun je Siri gebruiken om apps en het instellingen-menu van je iPhone op te starten.
Lees het complete artikel → Apps starten en instellingen wijzigen met Siri
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 26 reacties

  1. Wat moet ik nu precies instellen en zeggen om Siri dit te laten doen? Want dit is echt top, als je dingen kunt openen van Siri.

  2. Heb het net ook op mijn iphone4 als contact ingesteld en dan werkt het ook. Is toch sneller openen dan via het menu…

  3. ‘k zie eigenlijk niet wat hier sneller aan is dan gewoon zelf de app openen… Nu moet je het eerst aan Siri starten en het vragen en dan nog zelf op het linkje tikken.. In die tijd had je ook makkelijk de app zelf kunnen starten…..?

  4. Origineel geplaatst door iSponge
    ‘k zie eigenlijk niet wat hier sneller aan is dan gewoon zelf de app openen… Nu moet je het eerst aan Siri starten en het vragen en dan nog zelf op het linkje tikken.. In die tijd had je ook makkelijk de app zelf kunnen starten…..?

    gaat om het idee, wat er nu mogelijk is… dit wordt alleen maar meer en meer in de nabije toekomst.

  5. @iSponge: Prachtig voorbed van “omdat het kan”!
    Nee maar Bluetooth en helderheid lijken mij wel sneller gaan.

  6. Hoi. Ik heb Facebook en Twitter aangemaakt als contact en de url ingevoerd bij webpage maar als ik vraag om facebook in wat voor manieren ook dat blijft “ze” sorry zeggen en dat “ze” facebook niet kent …

  7. Toch zou ik het verdomt handig vinden als Siri commando’s gaat ondersteunen als ‘start bluetooth’ of ‘stop bluetooth’ dito voor wifi enzo

  8. @JPosthuma: Ik hoop dat Siri in de toekomst toegankelijk wordt voor Apps via een API, en dat apps een “hook” kunnen zetten in Siri. Dan kan je echt handsfree gaan bedienen, en dat is soms wel handig. Bijvoorbeeld in de auto “leid me naar huis” om Navigon te starten en een route naar huis te plannen, en even later “vermijd de A13” als er een file staat. Op die manier kan Siri echt een gamechanger worden.

  9. Ik denk dat het starten van een app mbv. Siri juist wel functioneel is; in de auto, bijvoorbeeld? Je mag tenslotte in Nederland niet eens je telefoon vast hebben. Dan is Siri starten mbv. een headset wel een uitkomst…

  10. Werkt prima. Het gaat een stuk sneller dan gewoon zelf alles opzoeken. In de instellingen bij Siri ook even “Houd bij oor” aanzetten. Je hoeft je telefoon dan alleen wakker te maken, bij je oor te houden en het commando in te spreken. Bluetooth vond ik altijd een vervelend ding om in te stellen en ook de helderheid is zo snel toegankelijk.

  11. @Frank: Als je het woord in de Voornaam zet, dan gaat het wel goed, je kunt zeggen: Show Bluetooth in my contacts (wel bij voornaam zetten), maar ook gewoon: Bluetooth werkt al, dus daarmee kun je Stop en Start Bluetooth makkelijker bereiken.
    “Open Homepage Bluetooh” geeft I am not allowed to do that.

  12. Het zou gaaf zijn dat als je een groepsfoto wilt maken dat je tegen Siri schreeuwt dat hij de foto mag maken.

  13. ik vind ‘t handig om de ipod-app te lanceren vanuit het lockscreen. verder vind ik het ECHT top dat ik alleen hoef te zeggen ‘set alarm at 7 AM’ en dan staat ie. top!

  14. Als je als voornaam Bluetooth geeft en als Achternaam Settings, dan kun je ook zeggen: “Settings” en dan krijg je al je ingestelde “commando”-contacten onder elkaar: “Which settings do you want”. Of je zegt direct: “Bluetooth”.

  15. zijn er nog meer van die handige commando’s….?

  16. Ben eens naar de link site gegaan. Maar wordt er niet helemaal wijs van. Als je bijvoorbeeld WiFi settings wil. dan: prefs:root=Wi-Fi

  17. Leuk dit! Heb geen 4s maar gewoon leuk! Denk dat dit in de toekomst nog gaat komen. Wat veel mensen trouwens vergeten: Siri is in de BETA.. Dat moet wel in het achterhoofd gehouden worden

  18. Nog een paar handige shortcuts staan hier: http://pastebin.com/hQd6gbAy

  19. Nou ik zie wel potentie in de auto kan ik nu bijv bleutooth makkelijker connecten met mijn autoradio. En aangezien ik siri kan starten zonder te kijken, kan ik nu mijn blik meer op de weg houden 🙂

  20. Dank voor tip! Wij zullen hier ook goed naar kijken wat we hier mee kunnen. Bijvoorbeeld een linkje in bouwen in onze Flitsers.mobi app naar de Bluetooth instellingen.

    Je kunt onze apps ook via urls openen btw…:
    tvgidstv://
    flitsers://

  21. Ik heb al van alles geprobeerd en gezocht; maar weet iemand hoe je de foto apps kan openen? De URL…

  22. Weet iemand de url voor de telefoon openen?

  23. Ik snap ook nog niet helemaal of ik het goed doe? Kan iemand stap voor stap uitleggen hoe en wat? Ik heb nu een contact aangemaakt Facebook en dan in de url die fb:// en daarna als ik Siri zeg show me Facebook dan krijg ik eerst contact informatie te zien en dan kan ik daar op drukken en dan pas gaaf hij naar Facebook. Is het niet mogelijk dat hij dit zelf helemaal automatisch doet? Thnx alvast!

  24. Origineel geplaatst door Jeroen
    Het zou gaaf zijn dat als je een groepsfoto wilt maken dat je tegen Siri schreeuwt dat hij de foto mag maken.

    Hahaha, nice

  25. Ik snap nog niet helemaal wat nu wel en niet kan en of ik het wel goed doe. Kan iemand een stap voor stap uitleg geven?

    Ik heb zojuist een contact aangemaakt met als naam Facebook. Dan die facebook url bij de url ingevoerd. Als ik daarna dan tegen Siri zeg, show me facebook dan laat hij me de contact informatie zien en moet ik daarna op de url drukken en dan pas opent hij Facebook. Is dit wat bedoeld word? Of kan het ook automatisch? Bedankt alvast!

  26. Ik heb een contact aangemaakt met de naam facebook.. en bij de url heb ik de correcte staan. Maar als ik tegen Siri zeg; Show me facebook of facebook, zegt ze steeds dat ze dat niet kan?!..
    Ik geloof dat ik alles goed doe, waarom zou die het dan niet doen?

    Edit: Bluetooth doet het wel btw..(A)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.