Battlestar Galactica

Apple’s volgende tv-show wordt een Battlestar Galactica-achtig drama

Apple laat een Battlestar Galactica-achtige serie maken, dat ook wel trekjes heeft van Netflix' Stranger Things. Het is een van de eerste betere series na een magere start.

Battlestar Galactica

Apple heeft nog weinig laten zien als het om eigen tv-shows gaat. Planet of the Apps was ronduit slecht en Carpool Karaoke liet ondanks alle publiciteit geen blijvende indruk achter. Vergeleken met Netflix is het allemaal wat mager. Misschien heeft Apple meer geluk met de nieuwe tv-series die ze gepland hebben. Ze hebben daarvoor de maker van de Battlestar Galactica-serie uit 2004 in de arm genomen. Het belooft een serie te worden die zich afspeelt in de ruimte, met trekjes van Netflix’ Stranger Things.

Battlestar Galactica-achtig drama

De serie zal worden gemaakt en geschreven door Ronald D. Moore, die van de Battlestar Galactica-serie een goed geschreven en verslavende tv-show maakte, met een flinke fanbase. Eerder werkte Moore aan een aantal Star Trek-projecten, waaronder Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Voyager. Als mede-uitvoerend producent zijn Matt Wolpert en Ben Nedivi, die we kennen van de hooggewaardeerde serie Fargo. Het team gaat een familievriendelijke tv-show maken volgens de richtlijnen van Apple.

Ronald D Moore

Apple heeft bovendien een contract getekend met Steven Spielberg, om een remake van de jaren tachtig-klassieker Amazing Stories te maken. Daarnaast heeft Apple een contract gesloten om een serie te maken met Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. Daarmee ligt Apple nog steeds lichtjaren achter op de hoeveelheid series die Netflix maakt, maar het begin is er. Deze nieuwe series klinken in ieder geval een stuk interessanter dan Planet of the Apps ooit was.

Apple’s aankoopbeleid voor tv-series staat onder leiding van het duo Jamie Erlicht en Zack Van Amburg. De nieuwe serie met Ronald D. Moore is de eerste die ze bij hun vroegere werkgever Sony TV hebben besteld. Moore, Erlicht en Van Amburg werkten eerder al nauw samen aan een aantal series, waaronder Outlander en de komende Philip K. Dick-productie Electric Dreams. Electric Dreams zal bij Amazon te zien zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2017, 9:43
Categorie Apple
Onderwerp tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.