Reacties voor: Apple’s ‘oude’ A5-processor sneller dan nieuwe A5X en NVIDIA Tegra 3-processors

Uit een vergelijkingstest van IGN blijkt dat de A5-processor in de iPad 2 over het algemeen beter presteert dan de A5X-processor in de nieuwe iPad en de NVIDIA Tegra 3 processor in de ASUS Transformer Prime.
Bert van Doorn -

Reacties: 18 reacties

  1. Belangrijkste is inderdaad om te bedenken dat de A5X wel vier keer zoveel pixels staat aan te sturen met vergelijkbare pefrormance, en dat de Tegra blijkbaar vier cores nodig heeft om hetzelfde te doen als de twee cores in de A5.

    Maar verder is “real world” performance natuurlijk ook sterk afhankelijk van de software. Een benchmark zegt weinig als vervolgens bijvoorbeeld de apps slechter geprogrammeerd zijn.

  2. Het is helemaal niet waar dat de a5 sneller is dan de a5x, en dat zegt IGN ook niet, alleen dat de iPad 2 sneller is dan de iPad 3e generatie, wat overigens te verklaren valt zoals de reactie hierboven aangeeft. De iPad 3e generatie moet immers veel meer werk verrichten, maar omdat dat met ongeveer dezelfde snelheid gebeurt kan je wel zeggen dat de a5x relatief sneller is.

    Ook is het helemaal niet waar dat Apple gezegd heeft dat de a5x vier keer sneller zou zijn dan de tegra 3 van nvidia, wat ook in het artikel wordt gezegd. Apple beweerde dat het grafische gedeelte (de GPU) van de a5x vier keer sneller zou zijn, niet het “hoofdgedeelte”, de CPU.

  3. 1 april

  4. Joh! dacht al nog sneller Dan ipad 2 yeah right no way

  5. Waar het uiteindelijk op neer komt is hoe je als gebruiker de snelheid ervaart. Dit is weer sterk afhankelijk van het soort apps en hoeveel rekencapaciteit (met name games) die nodig hebben. Dus leuk al die benchmark gegevens! Maar Louis zegt het al in zijn laatste alinea!

  6. Een benchmark draai je, voor een goede vergelijking, op dezelfde resolutie. Door het zinnetje “als het retina scherm wordt uitgeschakeld” wordt eigenlijk het hele onderzoek teniet gedaan; met 4x zoveel pixels zit de a5x dus nog vlak bij de a5. Dat zal niet betekenen dat ie 4x zo snel is, maar toch is het ongetwijfeld een hele verbetering 🙂

    Sowieso is het maar de vraag wat je zit te vergelijken, een a5x is een verzameling cpu’s en gpu’s, dus wat benchmark je nog tov een andere chip die weer een andere samenstelling heeft..

  7. Begrijpend lezen in het Engels… Moeilijk hè!

  8. ik vind het frappant dat elk weekend op deze site van bovenstaande auteur behoorlijk slechte posts verschijnen, waarom werken de andere redacteuren dan niet? Kunnen zij Bert niet een lesje in gedegen posts schrijven geven?

  9. Kennelijk vraagt het betere scherm van de laatste iPad beduidend meer vermogen.

    You don’t say…

  10. Waar zijn de samsung fanboys nou heen even deze resultate laten zien :dp

  11. Pfff… een artikel bijna letterlijk kopieren van een andere website en dan niet de juiste conclusie eruit kunnen trekken….
    Engels –> Nederlands …. Moeilijk he.. Pfff

  12. Het IGN artikel vertelt heel wat anders dan wat het iPadclub artikel suggereert.

  13. Als het waar is daar dit artikel alleen vertaald is, is dat erg slecht nu vooral het nergens over gaat omdat er ook nog eens een kromme vergelijking wordt geplaatst. Als je een test als dit uitvoert dan mag je aannemen dat dit juist gebeurd. Wat verneemt de bron?

  14. @Louis: Heb ipad 2
    apple naar mijn mening een mooi apparaat voor idioten die niet met een pc overweg kunnen. Een goede core i7 is niet te overtreffen. Apple maakt speelgoed voor verwende nitwits.

  15. Heb ipad 2
    apple naar mijn mening een mooi apparaat voor idioten die niet met een pc overweg kunnen. Een goede core i7 is niet te overtreffen. Apple maakt speelgoed voor verwende nitwits.

  16. @peter Derks: Een goede core i7 op een Mac ja of anders een pc met Linux want met Windows kan je altijd lang wachten. Kunnen ze bij Microsoft ook niets aan doen (of ook wel). Windows is nog altijd het meest populaire OS en dus vanwege alle benodigde beveiligingsmaatregelen de langzaamste.

    iPad is een stuk handiger bij lange trein-, bus-, en vliegreizen naar en in het buitenland. Bovendien is een iPad handiger in bed en op de bank.

    Verder zit het met de hardware en software wel goed. En de beste apps zijn er toch wel voor iOS. Slimme marketing van Apple.

    Je kan er dus toch niet omheen dat Apple de beste smartphone en tablet heeft momenteel. Volgens mij is dit alleen niet de plek voor een dergelijke discussie.

  17. Die verbeteringen zijn aardig maar om alleen mn iPad 2 in te ruilen om een nog mooier scherm te krijgen en een betere camera. Nee, daar trappen we niet in 😉

    Apple leest helaas de ipad-club.nl niet want hier stonden onze wensen lijst……..

    Zal er ooit flashplayer beschikbaar komen…..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.