Apple’s ‘oude’ A5-processor sneller dan nieuwe A5X en NVIDIA Tegra 3-processors

Uit een vergelijkingstest van IGN blijkt dat de A5-processor in de iPad 2 over het algemeen beter presteert dan de A5X-processor in de nieuwe iPad en de NVIDIA Tegra 3 processor in de ASUS Transformer Prime.

Apple's 'oude' A5-processor sneller dan nieuwe A5X en NVIDIA Tegra 3-processorTijdens de presentatie van de nieuwe iPad wist Phil Schiller trots te vertellen dat de nieuwe A5X-processor in de iPad maar liefst vier keer sneller was dan de NVIDIA Tegra 3-processor en twee keer zo snel als haar voorganger die in de iPad 2 zit, de Apple A5-processor. Uit uitgebreide testen van de gamerswebsite IGN blijkt nu echter dat oude A5-processor het beste presteert van de drie chips.

De testen van IGN moeten wel met een korreltje zout worden genomen. Het is moeilijk om de processoren goed te vergelijken omdat de apparatuur die is gebruikt voor de testen niet identiek zijn aan elkaar. Kijkend naar graphics doet de iPad 2 het beter dan de iPad 3, behalve als het Retina-scherm van de nieuwe iPad wordt uitgeschakeld. Kennelijk vraagt het betere scherm van de laatste iPad beduidend meer vermogen.

Puur kijkend naar vermogen doet de NVIDIA Tegra 3 processor die in de ASUS Transformer Prime te vinden is het weer beter, vooral omdat het een sterke quad-core processor is. De nieuwe A5X-processor is in ieder geval niet vier keer beter dan de NVIDIA Tegra 3 processor. Opvallend is wel dat de A5-processor nog zo goed presteert. IGN merkt op dat niet alleen de kracht van de processor doorslaggevend is voor een goede game-ervaring. Ook de software moet geoptimaliseerd zijn en juist daarin weet Apple uit te blinken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2012, 10:42
Categorie iDevices
Onderwerpen nvidia, processor, vergelijking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.