Apple bindt strijd aan tegen domeinkapers

Apple grijpt in om de domeinnamen Applecom.com en ApplePrinters.com op te eisen. Het gaat om domeinnamen die in handen zijn van domainsquatters, die er een slaatje uit willen slaan.

domeinnaamApple heeft net als andere bedrijven het probleem dat ze niet elke domeinnaam rondom een product zelf kunnen registreren. Sommige domeinnamen zoals iPhone.com zijn al lang geleden geregistreerd, voordat Apple op het idee kwam om een gelijknamig product uit te brengen. Andere domeinnamen worden met opzet geregistreerd door mensen die er een slaatje uit willen slaan. Bij Applecom.com en ApplePrinters.com grijpt Apple nu in.

Voor beide websites heeft Apple een klacht neergelegd bij de World Intellectual Property Organization (WIPO), om de domeinen in handen te krijgen. Bij Applecom.com word je doorgestuurd naar een site waar je een online enquete moet invullen om prijzen te winnen. ApplePrinters.com blijkt niet actief te worden gebruikt. Opmerkelijk is dat Apple nog geen actie heeft ondernomen tegen websites als iPad.com en MacBook.com, waarvan de eigenaren wellicht erop zitten te wachten tot Apple ze flink geld ervoor betaalt. Die handel kan erg lucratief zijn, want Apple zou meer dan een miljoen hebben betaald voor iPhone.com en bij de domeinnaam iCloud.com zou er zelfs 4,5 miljoen zijn betaald.

Overigens staat Apple niet alleen met het domeinnamenprobleem, want zodra er een nieuw HTC- of Samsung-toestel wordt aangekondigd ontstaat er een run op domeinnamen rondom het nieuwe toestel. Fabrikanten zijn over het algemeen niet erg actief om bepaalde domeinnamen op te eisen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2012, 14:03
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.