Kleine analoge joystick maakt gebruik van iPhone-camera

Onderzoekers aan de Japanse Keio Universiteit hebben een analoge joystick die gebruikt maakt van de camera van de iPhone. Door de GelForce-technologie kan de joystick klein blijven en is deze gemakkelijker dan menig andere accessoire.

 Kleine analoge joystick maakt gebruik van iPhone-cameraEen nieuw concept voor een analoge joystick laat zien dat een dergelijk accessoire niet al te veel ruimte in beslag hoeft te nemen. Onderzoekers van de Keio Universiteit in Japan hebben een joystick bedacht die gebruik maakt van de iPhone-camera. Door de bewegingen te registreren kunnen deze worden omgezet in signalen. Voor de joystick wordt gebruik gemaakt van speciale ‘GelForce-technologie’. Grote voordeel is dat de joystick maar weinig ruimte in beslag neemt en gemakkelijk aan te sluiten is.

Het bedenken van een nieuwe joystick was niet het hoofddoel van het onderzoek naar GelForce. Deze techniek zou oorspronkelijk gebruikt moeten worden in het maken van een sensor in de vorm een vinger voor gebruik met een robothand. De implementatie van de technologie in een analoge joystick zal voor de meeste consumenten meer tot de verbeelding spreken.

Naast de camera van de iPhone kan de joystick op alle toestellen worden gebruikt. Door gebruik te maken van een dergelijke joystick heb je als gamer meer ruimte over op je beeldscherm. Ook wordt je scherm niet vies omdat je deze niet aan hoeft te raken. Of de joystick ooit daadwerkelijk op de markt zal komen is nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2012, 9:58
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.