Reacties voor: Een kijkje in Apple’s Input Design Lab voor Mac-accessoires

Apple heeft enkele gelukkige journalisten uitgenodigd voor een kijkje in het Input Design Lab voor het testen van nieuwe Mac-accessoires, zoals muizen, toetsenborden en trackpads.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. En die testen kosten geld. Dus rekenen we achterlijk hoge prijzen aan onze klanten die het toch wel betalen. Nou ik trap er niet meer in.

  2. @Richard: Ook prima. In dat geval zeggen we graag tot ziens. Apple zal je niet missen. ๐Ÿ˜‰

    OT: Gaaf om te zien wat Apple allemaal aan apparatuur in huis heeft. Is toch weer een interessant kijkje op hoe ze al die dingen testen en maken.

  3. @Richard: Wat een Typisch Nederlands zuurpruim gedrag zeg. Apple is een zgn. ‘Premium’ merk. Altijd al geweest en zal wel zo blijven.

    Dat daar een prijskaartje bij hoort, is logisch. Ik stel erg veel prijs op het design en de werking van Apple apparatuur en al die tests kosten nu eenmaal geld.

    Met je eens dat het veel geld is en ook ik vind de prijzen de laatste tijd wel erg de hoogte in gaan, maar ik blijf het kopen omdat ze me blij maken. M.i. nog steeds beter dan een Android of Windows ‘ding’.

    Ik persoonlijk vind zowel Android als Windows niet interessant omdat er te weinig naar de gebruikerservaring gekeken word. Zowel softwarematig als hardwarematig. En ik begrijp dat veel ICT-er’s (ik ben er ook 1) Apple niets vinden omdat ze niet 100.000 settings kunnen wijzigen, maar ik vind dat juist het voordeel en ik heb het niet nodig.

  4. Ik ben me vandaag doodgeschrokken van de nieuwe prijzen. Doe toch eens normaal, Apple!

  5. Origineel geplaatst door Richard
    En die testen kosten geld. Dus rekenen we achterlijk hoge prijzen aan onze klanten die het toch wel betalen. Nou ik trap er niet meer in.

    Het heet: betalen voor kwaliteit. Zonde grondige tests geen kwaliteit. Dat ik dit moet uitleggen is echt bijzonder.

  6. Origineel geplaatst door Meneer Aart
    Ik ben me vandaag doodgeschrokken van de nieuwe prijzen. Doe toch eens normaal, Apple!

    Apple, doe alsjeblieft niet normaal.

    Dat doet LG, HTC, huawei etc al

  7. IKEA test net zo uitgebreid maar heeft wel lage prijzen. En vergeet niet de winst die ze elk kwartaal maken. M.a.w. die prijzen kunnen echt wel omlaag. Maar zolang we het er schijnbaar voor over hebben is het natuurlijk hun goedrecht.

  8. @Peter: Dan schroef je je eigen iPhone ook maar in elkaar in het vervolg.
    Met de kans dat deze al eens in elkaar geschroefd is door een ander en dit geretourneerd heeft.

    Good luck

  9. Origineel geplaatst door Richard
    En die testen kosten geld. Dus rekenen we achterlijk hoge prijzen aan onze klanten die het toch wel betalen. Nou ik trap er niet meer in.

    Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Het heet: betalen voor kwaliteit. Zonde grondige tests geen kwaliteit. Dat ik dit moet uitleggen is echt bijzonder.

    kwaliteit ?? je kan je muis niet gebruiken tijdens het opladen. en voor e80 is het niet eens geschikt voor glasplaat.
    dan koop ik liever een logitech.

  10. Mijn Logitech muis pakt 1x per jaar een penlite en toetsenbord heeft backlight en numpad.
    Prettige avond, Apple

  11. Ik begrijp de “hoge prijs voor hoge kwaliteit” gedoe maar deze Mac accessoires zijn simpel gezegd te overpriced. Gigantische marges voor een gigantische winst, dat is altijd al het businessplan van Apple geweest. Op het einde vermelden dat het kwaliteitsvol is en de menigte is ermee weg

  12. Waarom dat gezeik altijd over te hoge prijzen. Ja ze zijn te hoog maar dan koop je het toch niet? Je bent niet verplicht om een Apple te kopen. Als al die zeikerds nou gewoon een ander merk zouden kiezen zou Apple van zelf de prijzen verlagen. Maar ja dat Android he elk cent dat je er voor betaalt is een cent te veel pas

  13. @GgGr: Is dat niet het business plan van ieder bedrijf?? Geld verdienen. Het liefst zoveel mogelijk per product.

  14. @ice: Je hoeft de muis van Apple toch ook niet te kopen? Niemand verplicht je ertoe. Je kunt kiezen uit honderden alternatieven. Ieder zijn of haar ding.

  15. Die lightning aansluiting onder de magicmuis is toch gewoon lachwekkend !
    Is er dan helemaal niemand die zich realiseert dat dit gewoon riet kan
    Er is draadloze laadtechnologie voor de Apple Watch die je kan gebruiken โ€“ of komt die weer uit het verkeerde laboratorium ?

  16. Origineel geplaatst door PJ Mens
    Die lightning aansluiting onder de magicmuis is toch gewoon lachwekkend !
    Is er dan helemaal niemand die zich realiseert dat dit gewoon riet kan
    Er is draadloze laadtechnologie voor de Apple Watch die je kan gebruiken โ€“ of komt die weer uit het verkeerde laboratorium ?

    En waarom zou dat niet kunnen? Het batterijklepje zit toch ook onderaan?

  17. @Tom van Zummeren: Betalen voor kwaliteit? OK, dat verklaart een hoop: nou weten we meteen waarom de kwaliteit van OS X (en iOS) zo hard achteruit is gegaan na SnowLeopard, daar hoeven we immers niet meer voor te betalen ๐Ÿ˜

  18. Origineel geplaatst door Laurens
    En waarom zou dat niet kunnen? Het batterijklepje zit toch ook onderaan?

    Omdat je een toetsenbord ook niet onder je tafel plakt…

  19. @PJ Mens: Dus jij wil de poort bovenop hebben.

    Heb je die muis of de specificaties eigenlijk al eens bekeken? Waarschijnlijk niet want dan zou je wel geweten dat je zelf lachwekkend bent met je reactie.

    Er is geen andere plek voor de poort dan onderop. Misschien aan de zijkant maar dat is niet echt een betere plek. Zit je met een gat aan de zijkant.

    De draadloze technologie van de Apple watch die je voorstelt is ook onzin. Die is niet draadloos maar werkt via inductie. De kabel moet wel degelijk aan het horloge bevestigd worden alleen niet via een stekker maar via een magneet.

    Daarnaast kan je in een minuut (tijdens het halen van de koffie, toiletbezoek of gewoon even iets lezen op je pc zonder de muis te gebruiken) de muis voor de hele dag opladen. Kan hij ‘s avonds nog een keer aan het snoer en dan kan je weer een hele maand vooruit.

  20. @Laurens: Als we het over een “Input Design Lab” hebben, dan ga ik er vanuit dat men tot zintuiglijke waarneming in staat is .
    Als dat men dan niet ziet dat het laden van de muis betekent dat deze in een nogal idiote positie komt staan tussen alle (tot en met de klikgeluid) uitgebalanceerde design dan vind ik dat lachwekkend. Ik praat alleen voor mezelf.
    Iedereen veel plezier met z’n muis in auto-krik stand !

  21. Wat een drukte om een muis. Kom op mensen, een muis is zoooo vorig decennium – wat zeg ik: vorige eeuw๐Ÿ˜‰. In de jaren 80 daarvan was een muis misschien nog vernieuwend, inmiddels toch echt volledig achterhaald door (multi)touch.

    Zรณ achterhaald dat zelfs Apple er niet meer de hoofdprijs voor durft te vragen, en er dus maar liefst 60% minder voor rekent dan voor de touchpad… Vandaar ook natuurlijk dat die muis als enige van de nieuwe HID devices een laadaansluiting heeft gekregen die gelijktijdig laden en gebruik niet toelaat.

    Eigenlijk volledig afgeschreven door Apple, maar wel humor dat ze om dat nog een beetje te verhullen (zodat ze de laatste winkeldochters na overhaaste ombouw tot oplaadbaar exemplaar toch nog kunnen verkopen) een mooi verhaaltje verzonnen hebben over uitputtend ergo-akoestisch onderzoek naar het optimale schuifgeluid ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.