apple-watch-parijs-donker

Apple zoekt modeverkopers voor Apple Store

Apple zoekt verkoopmedewerkers met een mode- en luxe-achtergrond voor de Apple Stores.

vogue-china-apple-watchApple is op zoek naar verkoopmedewerkers met een achtergrond in mode en luxegoederen. Ze willen daarmee de Apple Store-bemanning uitbreiden, om straks klaar te zijn voor de verkoop van de Apple Watch. Het blijkt uit interne documenten over het personeelsbeleid, waarin staat dat Apple deze maand winkelmedewerkers werft met een achtergrond in mode of luxegoederen. De Apple Watch wordt begin 2015 in de winkels verwacht.

Apple is van plan om de Apple Watch niet zozeer als een gadget voor geeks, maar ook als een mode-item te gaan verkopen. De sfeer in de Apple Stores is op zich al anders dan wanneer je een doorsnee elektronicawinkel in loopt, maar het kan nog beter: mensen moeten bij het betreden van de Apple Store nog veel meer het gevoel van luxe en stijlvolle producten ervaren – met verkopers die daar verstand van hebben. Apple heeft daarom ook voormalig Burberry CEO Angela Ahrendts in dienst genomen als hoofd retail. Ook kwamen voormalig Yves Saint Laurent CEO Paul Deneve, voormalig Tag Heuer verkoopleider Patrick Pruniaux en voormalig Gap marketingdirecteur Marcela Aguilar in dienst van Apple.

apple-watch-parijs-donker

Wellicht zal de presentatie van de Apple Watch in de winkel lijken op de vitrines die Apple presenteerde tijdens de Parijse modeweek in september. Top-modemensen zoals Karl Lagerfeld en Anna Wintour kwamen erop af. Het Chinese supermodel Liu Wen droeg vervolgens de Apple Watch op de cover van Vogue in China. Het lukt dus aardig om de modewereld te interesseren voor de Apple Watch en daarbij speelt mee dat Apple het horloge gaat aanbieden in verschillende formaten, materialen en met een grote keuze uit horlogebandjes. Nu het publiek nog.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2014, 10:05
Categorie Apple
Onderwerp apple watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.