Bose MIE2i oordopjes

‘Bose-producten volgende week terug in Apple Store’

Bose-producten liggen vanaf half december weer in de Apple Store. Ze werden in oktober 2014 weggehaald na een conflict tussen Bose en Beats.

Apple haalde in oktober alle Bose-audioproducten uit de winkel. Zowel de demoproducten als de voorraden in de winkel moesten eraan geloven. Waarom is nog steeds een raadsel, maar het lijkt erop dat de Bose-producten nu weer terugkomen. Volgens een bron van de Franse Apple-site iGen.fr krijgen de Apple Stores weer Bose-producten binnen en hebben ze instructies gekregen om ze vanaf volgende week weer in de winkel te zetten.

bose-speakers

De beslissing om Bose-producten uit de winkel te halen volde kort op de overname van Beats Electronics door Apple. Ook speelde er in juli een rechtszaak om patenten. Bose beschuldigde Beats waarin, meerdere patenten op het gebied van ruisonderdrukking te hebben gebruikt in de Beats Studio-hoofdtelefoons. Ook speelde er rond die tijd nog een ander probleem: spelers in de Amerikaanse NFL (American Football) mochten van sponsor Bose geen hoofdtelefoons van Beats dragen. Beats-oprichter Jimmy Iovine zag dat vooral als een publiciteitsstunt waar hij zelf van kon profiteren en vertelde: “IK kan niet geloven dat ik zoveel geluk heb”. Hij vond dat de verbanning van Beats-producten bijdroeg aan het imago van gebruikers als superhelden.

Bose MIE2i oordopjes

Apple haalde ook de Fitbit-producten uit de online Apple Store, al bleven ze nog wel in de fysieke Apple Stores beschikbaar. De reden hierachter is ook nog niet duidelijk, maar het zou te maken kunnen hebben met een intern conflict tussen beide bedrijven of met ongewenste concurrentie voor de Apple Watch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2014, 9:40
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerp bose

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.