Humin iPhone contactenapp

Slimme contactenapp Humin nu in Nederland en België

De indrukwekkende contactenapp Humin is nu ook voor ons te downloaden. De app loopt soms vast bij het activeren van de voicemail functie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Humin iPhone contactenappDe contactenapp Humin is nu ook beschikbaar in Nederland en België, nadat die aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten was te downloaden. Humin is bijzonder slim: de applicatie verbindt je eigen contactenlijst aan je netwerk op Facebook en LinkedIn en zo vult Humin niet alleen contactinformatie aan, maar kan je ook op een handige manier door je contacten zoeken.


In augustus downloadden we de app uit de Amerikaanse App Store en schreven we een uitgebreide review over Humin. Daarin prezen we de zoekfunctie van de applicatie, waarmee je op nog veel meer dan op een naam kan zoeken. Je kan ook zoeken op een woonplaats, een werkgever, ‘werkt als freelancer’ of zelfs dat ene steekwoord uit iemands werkomschrijving in LinkedIn. De zoekfunctie werkt geheel in het Nederlands.

Voicemail terugluisteren

Humin deed er even over om naar onze landen te komen, omdat de applicatie een bijzondere functie heeft die door de providers moet worden ondersteund. De applicatie kan in het tabblad Recent namelijk toegang krijgen tot je oproepenlogboek en zelfs je voicemail. Voor dat laatste was toestemming nodig van de telecomproviders.

Humin iPhone contacten app favorieten Humin Nederlands zoeken iPhone contacten

De prestaties van de voicemailfunctie verschillen op de redactie. Op een telefoon met T-Mobile netwerk konden we probleemloos ons telefoonnummer invoeren, kregen we een bevestigingscode terug en was de vociemailfunctie in Humin geïmporteerd. Op een ander toestel met KPN-netwerk kregen we het echter niet aan de praat. De eerste keer liep de applicatie vast bij het invoeren van de bevestigingscode; nu sluit de applicatie constant vast als we op ‘Nu activeren’ drukken. Datzelfde overkomt lezers bij de Belgische telecomprovider Mobistar.

Werkt de voicemailfunctie bij jou? Op welk netwerk zit je? Laat het ons weten.

Geen Facebook meer

Humin is tegelijk met de release in Nederland en België, ook geüpdatet naar versie 1.0.6. Die zorgt ervoor dat je niet langer verplicht bent om met Facebook aan te melden bij de app. Je kan nu dus ook gewoon beginnen met een Humin-account. Ook stapte de applicatie over van het Gotham-lettertype op Avenir. De applicatie is helaas nog niet geoptimaliseerd voor de schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus: daarop ziet Humin er nog wat opgeblazen uit.

Update 12:20: Humin spamt contacten

Het lijkt erop dat Humin nog een update heeft ingevoerd in de app, die niet eerder vermeld was. Van gebruikers die zich naar aanleiding van dit artikel hebben aangemeld, vernemen we dat Humin actief contact zoekt met je contacten en die een bericht verstuurt om ook Humin te gebruiken. Omdat we zelf al accounts op Humin hadden, wisten we hier niks van. Hierbij dus alsnog een waarschuwing.

Lees ook: Humin review: de vervanger van je telefoonapp op iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 december 2014 om 13:42
Onderwerp
Categorie
Apps
36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.