Reacties voor: ‘Apple wil Beats-merknaam opheffen’

Apple heeft plannen om Beats Music stop te zetten, zeggen meerdere bronnen binnen Apple en Beats.
Lees het complete artikel → ‘Apple wil Beats-merknaam opheffen’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Ik denk dat heel de naam Beats by dre verdwijnt en langzaam gewoon Apple word.

  2. @Julian: idd, dat denk ik ook

  3. Gonny. 8.0 niet 7.0. Ik verbaas me iedere keer weer over de belabberde kwaliteit van de bagger die je schrijft.

  4. Origineel geplaatst door Jordie
    Gonny. 8.0 niet 7.0. Ik verbaas me iedere keer weer over de belabberde kwaliteit van de bagger die je schrijft.

    Voor de Apple tv is het dus 7.0.
    Niemand verplicht je overigens om deze “bagger” te lezen. Je mag best een mening hebben maar je hebt 1. je feiten niet juist en 2. Niemand heeft iets hier aan.

  5. @Jordie: Gonny heeft het correct, het gaat om 7.0 – de meest recente update van de Apple TV software. ‘Bagger’ is een woord dat ik zeker niet in verband breng met iCulture!

  6. @Jordie: Pas je toon aan en check je feiten, zeker als je iemand schoffeert.
    iOS 8 is uitgekomen voor de mobiele apparaten, iOS 7 is uitgekomen op de Apple tv.

  7. @Jordie: Belabberde kwaliteit van bagger betekent dus eigenlijk dat je het goed vindt?

  8. @Jordie: De Apple TV heeft net software update 7.0 gehad, niet te verwarren met iOS 8. Over bagger gesproken Jordie…

  9. “Beats by Apple” kan…?

  10. @Luuk Lamers: Apple by dre

  11. Om de een of andere redn heb ik geen enkel vertrouwen in een streamingdienst van Apple. Ik verwacht een net-niet product, omdat ik den dat ze niet echt begrijpen hoe streaming werkt: geen verkoop maar toegang, goed kunnen delen.

  12. Ik ben benieuwd wat Apple er van gaat maken en of het een succes zal worden. Je zou denken dat ze dit wel goed doordacht hebben gezien het bedrag van de overname van Beats.

    P.S.

    Origineel geplaatst door Jordie
    Ik verbaas me iedere keer weer over de belabberde kwaliteit van de bagger die je schrijft.

    Haha, leuk, dat is dubbelop en daardoor ontkracht het zichzelf. Gonny schrijft geen bagger en al helemaal niet van belabberde kwaliteit. Soms zit er misschien een foutje in de tekst, een nummertje of een spelfout maar dat kan gebeuren en is ook zo gecorrigeerd als ze er op geattendeerd wordt. Laten we van dit forum vooral geen “iStijl” maken 😉

  13. @Jordie: Als je dan tof doet, zorg dan in ieder geval dat je zelf je feiten juist hebt. Handig man 😉

  14. @Jordie: ik ben het eens dat de (schrijf) kwaliteit van de artikelen hard achteruit gaat, maar dat is niet alleen hier maar elders op het web ook zoals tweakers, nu.nl ed.

    Ontopic

    Toch gek dat ze de naam beats weg gaan doen, ze hebben het uiteindelijk toch ook voor de naam gekocht en niet vanwege de kwaliteit. Of is het meer van concurrentie opkopen om eigen producten naar de voorgrond te kunnen schuiven.

  15. Denk dat het een goede zet geweest is van Apple om Beats op te kopen. Hopelijk beginnen ze nu ook in te zien dat het streamen van muziek de toekomst heeft en niet het ‘bezit’ ervan (bezit is sowieso een illusie, je koopt alleen het gebruiksrecht). Alleen begrijp ik het krankzinnige bedrag niet wat ze ervoor betaald hebben. Het lijkt meer op ‘gewoon omdat het kan’ dan dat er een logica achter zit. Een kapitaalkrachtig bedrijf als Apple moet toch in staat zijn om iets dergelijks op eigen kracht te fabriceren? En hoe concurrerend zou Beats geweest zijn? Het was een nieuwe kleine speler op de streamingmarkt. Maar Apple laat de laatste tijd steeds meer steken vallen. Neem de uitrol van iOS8: een drama! De Apple Watch: een product wat in feite alleen nog een concept is. De iPhone 6 en 6 Plus: twee slordige ethische missers vol schoonheidsfoutjes. Benieuwd of Apple zich gaat herpakken op korte termijn…

  16. Jordie is wel heel stil ineens, er zijn altijd mensen die eerst hen bek open trekken en dan pas eens GOED lezen !!

    Ik vond de kwalitiet van deze koptelefoon toch al waardeloos, en ik ben niet de enigste.

    Ga zo door Gonny, ik lees het graag.

  17. Dat beats music verdwijnt en misschien wel Apple music wordt, dat snap ik wel. Maar om de hele naam Beats weg te gooien, WoW dat is pas kapitaal vernietiging. Beats heeft namelijk een enorme sterke naam waar ontzettend veel geld in is gaan zitten. Dat weggooien is gekke werk.

  18. Ik begrijp de acquisitie ook niet erg.
    Eerst heet het dat Beats zulke geweldige koptelefoons heeft, totdat blijkt dat om het een soort basreflexkasten in oorformaat gaat die er wel kek uitzien, maar de concurrentie op kwaliteit niet aankan.
    Dan gaat het om de muziek content van Beats: Nou, de iTunes library is ook niet kinderachtig, ons klanten is zelfs voorgehouden dat die mega is. Dan gaat het om die Dr Dré zelf en wat aanverwante rappers.
    Fijne gasten, maar of het daarmee in de directiekamer overzichtelijker wordt… mmhh.
    Dan gaat het om de geweldige naam die ze hebben opgebouwd (Dre, Beats) maar die kan dan nu ook weer in de klikko.
    Dan gaat het om de geweldige relaties die Dré & Co met de muziekwereld hebben. Nou fijn, maar de labels zien Apple toch nog steeds als concurrent en dat wordt voor de combinatie Apple + Beats toch niet minder of zo ?
    Kortom: een hoop buzz maar weinig kaas…

    Ik zie helaas allerlei parallellen met Microsoft in de late 90’s: acquisities gewoon omdat het kan

  19. Bea(ts)pple

  20. Het is me nu niet helemaal duidelijk of in het artikel het hele merk Beats wordt bedoeld, of enkel Beats Music.

    Beats Music rebranden en integreren met iTunes lijkt me een prima zet. iTunes is een sterk merk, Beats Music volgens mij niet (ik had er in elk geval voor de Apple overname nog nooit van gehoord, ook de abonnee-aantallen spreken boekdelen). Voeg Beats Music, iTunes Radio en iTunes Match samen onder 1 paraplu en je hebt volgens mij een killer combinatie die de concurrentie met Spotify heel goed aankan.

    Beats in het algemeen laten verdwijnen lijkt me minder slim. In elk geval niet door de hoofdtelefoons te rebranden tot Apple en er verder niks aan te veranderen. Beats heeft een eigen stijl (niet alleen qua design, maar ook qua geluid) en “past” niet in het Apple-merk. Als ze ze willen blijven verkopen, dan vooral onder het merk Beats. Dat heeft een duidelijke identiteit, i.t.t. Beats Music wel een goede naamsbekendheid en een duidelijke doelgroep.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.