Apple Beats

‘Apple wil Beats-merknaam opheffen’

Apple heeft plannen om Beats Music stop te zetten, zeggen meerdere bronnen binnen Apple en Beats.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple BeatsApple heeft plannen om de muziekdienst Beats Music op te heffen. Dat zeggen vijf verschillende bronnen tegen TechCrunch, waaronder enkele prominente mensen binnen Apple en Beats. Mogelijk wordt Beats Music opgeheven en worden alle functies overgeheveld naar iTunes Radio.

In augustus circuleerden al geruchten dat Ian Rogers, CEO van Beats Music, de leiding zou krijgen over iTunes Radio. Ook zouden technische medewerkers van Beats Music de afgelopen tijd zijn overgeplaatst naar afdelingen binnen Apple. Zeker is in ieder geval dat de naam Beats Music verdwijnt, aldus meerdere bronnen.

beats music icoonUpdate 1: inmiddels heeft Apple in een reactie toegegeven, dat de merknaam Beats mogelijk verdwijnt, maar ze willen actief blijven op het gebied van streaming muziek.

Update 2: Apple gaat Beats Music niet sluiten, maar een rebranding uitvoeren. Volgens Re/code staat dit gepland voor februari 2015.

Beats Music ging pas in januari 2014 van start en is voorlopig alleen beschikbaar in de VS. Klanten betalen $10 per maand om onbeperkt te luisteren. In mei werd de dienst overname van Beatsovergenomen door Apple, samen met de divisie die headsets en oordopjes maakt. Afgelopen week bracht Apple nog een Beats Music-app voor de Apple TV uit, als onderdeel van software-update 7.0. Dat de Beats Music-app op de nieuwe iPhone 6 niet standaard was voorgeïnstalleerd, had eigenlijk al argwaan moeten wekken, denkt TechCrunch. Ook werd er tijdens de aankondiging van de iPhones met geen woord gesproken over Beats Music. Er werd alleen een grapje gemaakt over het shoppen naar Beats-oordoppen.

Technische medewerkers van Beats Music zouden de afgelopen tijd al zijn overgeplaatst naar afdelingen binnen Apple, zoals iTunes. Eigenlijk is het niet vreemd als Apple ervoor kiest om Beats Music op te heffen, want het bedrijf houdt niet van fragmentatie en met iTunes Music en Beats Music hebben ze twee streaming muziekdiensten in huis. Beats is veruit de kleinste: afgelopen mei hadden ze maar 250.000 betalende gebruikers, terwijl Spotify er 10 miljoen heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2014, 22:06
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen apple, beats music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.