Reacties voor: Apple wil Amerikaans importverbod op Nokia-toestellen

Apple heeft een aanklacht tegen Nokia gedaan, waarin ze de Finse telefoonmaker beschuldigen van het overtreden van patenten. Ze eisen van de Amerikaanse ITC een importverbod van Nokia-toestellen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 37 reacties

  1. Zo ze je maar, ondanks dat Apple super producten maakt zijn ze kinderachtig en kennen weinig van eerlijk winnen.

  2. @Dries: net zoals elk bedrijf. Het is een harde wereld hoor.

  3. @ Dries: heb je eigenlijk het artikel wel gelezen??

  4. ik vind wat apple doet terecht, nokia wilt apple dingen verbieden, dus apple moet dat niet pikken.

  5. Als nokia een klacht indient tegen Apple waarom zou Apple dat dan niet mogen tegenover Nokia?
    Denkt Nokia boven de wet te staan misschien?

  6. “wie de bal kaatst, kan ’em terug verwachten”

    Bij deze wordt dat weer eens duidelijk gemaakt..

  7. Het is onnodig van Apple om weer een counter-attack te doen. Vermits de ITC dit toch voor beiden gaat onderzoeken en alle patenten van beiden gaat natrekken.

    Anyway de kans is nihil dat Apple zijn gelijk gaat halen. Nokia Siemens Network bezit nu eenmaal alle mobiele technologieën.

  8. Kinderachtig gedoe allemaal met die patenten. Vraag me echter af of je een importverbod kunt opleggen als je de rechtszaak nog niet gewonnen hebt want als blijkt dat het onterecht is geweest krijg je een flinke schadevergoeding voor je kiezen.

  9. Origineel geplaatst door Mackjenzie
    @ Dries: heb je eigenlijk het artikel wel gelezen??

    Sure, en het komt neer op: jullie kloten ons, dus wij kloten jullie!

  10. Origineel geplaatst door Willempie
    Kinderachtig gedoe allemaal met die patenten. Vraag me echter af of je een importverbod kunt opleggen als je de rechtszaak nog niet gewonnen hebt want als blijkt dat het onterecht is geweest krijg je een flinke schadevergoeding voor je kiezen.

    Kan nog lang duren, een gemiddeld onderzoek van de ITC duurt 15 maanden + appeal van de verloren partij…

    Nuja, Nokia en alle andere mobile phone producenten willen gewoon dat Apple betaalt, voor de technologieën dat Apple gebruikte, die van Nokia eigendom zijn.

    Als Apple slim was, hadden ze gewoon betaald, maar nu kunnen ze dupe worden van hun eigen grootsheidswaanzin.

    Als dat gebeurt dan kan Apple een tijd geblokkeerd worden van de mobiele sector, en alles dat te maken heeft met de patenten van Nokia.

  11. Nooit software patenten in de EU!

  12. Flauw van beiden, Nokia en Apple….

  13. Wat een kinderachtig gedoe van beide kanten. Dit gezeur is al een hele tijd bezig. Het lijken wel 2 puber meisjes.

  14. Best wel zielig van beide. Gelukkig is Apple niet begonnen:P

  15. @Rob: Vind je het opwindend om de reactie boven je te verwoorden op een kinderachtige manier?

  16. Bah wat een kinderachtig spelletje dit.

  17. Origineel geplaatst door Dries
    Zo ze je maar, ondanks dat Apple super producten maakt zijn ze kinderachtig en kennen weinig van eerlijk winnen.

    Onzin dit is heel normaal in het bedrijfsleven.
    Daarnaast is Nokia juist degene die als eerste een aanklacht indiende. Apple slaat zo alleen zijn slag terug. Uiteindelijk zal er wel een compromis gevonden worden maar tot dan zou ik maar lekker achterover gaan zitten met wat popcorn en de show genieten!

  18. Ik wil niet veel zeggen maar…. Nokia is af. Ze hebben hun beste tijd gehad…

  19. Origineel geplaatst door //
    Het is onnodig van Apple om weer een counter-attack te doen. Vermits de ITC dit toch voor beiden gaat onderzoeken en alle patenten van beiden gaat natrekken.Anyway de kans is nihil dat Apple zijn gelijk gaat halen. Nokia Siemens Network bezit nu eenmaal alle mobiele technologieën.

    Onjuist.. Als alleen Nokia een klacht indient wordt er alleen gekeken naar de patenten van Nokia en de techniek van Apple en niet andersom. Nu wordt er naar beide partijeen haar patenten en techniek gekeken.

    Daarnaast praten we hier over consumenten producten en niet over netwerk techieken (Nokia Siemens).. Toen Nokia nog een laarsenfabriek was kwam Apple al met ‘s werelds eerste PDA. Ze zullen ook wel de nodige patenten bezitten..

  20. Origineel geplaatst door Erik Huisman
    Origineel geplaatst door //Het is onnodig van Apple om weer een counter-attack te doen. Vermits de ITC dit toch voor beiden gaat onderzoeken en alle patenten van beiden gaat natrekken.Anyway de kans is nihil dat Apple zijn gelijk gaat halen. Nokia Siemens Network bezit nu eenmaal alle mobiele technologieën.Onjuist.. Als alleen Nokia een klacht indient wordt er alleen gekeken naar de patenten van Nokia en de techniek van Apple en niet andersom. Nu wordt er naar beide partijeen haar patenten en techniek gekeken. Daarnaast praten we hier over consumenten producten en niet over netwerk techieken (Nokia Siemens).. Toen Nokia nog een laarsenfabriek was kwam Apple al met ’s werelds eerste PDA. Ze zullen ook wel de nodige patenten bezitten..

    Helaas, moet ik je ongelijk geven, ze kijken wel degelijk naar beide patenten en technieken, om dan te kunnen aantonen wie wat verkeerd deed. ITC kan geen oordeel vellen zonder de 2 partijen te hebben onderzocht.

    En dit komt van mijn nonkel, die al 10 jaar bij de ITC werkt 😉

    Alsook, het gaat degelijk om de patenten van de technologieën, nu de producten worden erbij gehaald, omdat deze aan “Patent infringement” zouden doen.

    Een beetje research zou je ook namelijk aantonen dat de PDA’s niet gemaakt waren voor te bellen of the internet, maar gewoon voor digitale kalender enzo. Nokia heeft bv de eerste Smartphone gemaakt.

  21. Ik denk dat Apple de zaak puur uit strategische overwegingen heeft ingediend. Op deze manier hebben ze in de zaak Nokia – Apple een extra troef om te schikken. Dit zal de échte gedachte zijn achter de zaak en Apple zal dan ook niet écht als doel hebben Nokia te dwarsbomen “omdat Nokia dat ook doet.”

    Het is allemaal één groot strategisch spelletje, laat je niet gek maken. Zoals Denni zei: “sit back and enjoy the show.”

  22. Nokia heeft imho geen fatsoenlijk toestel meer geproduceerd sinds de 61xx serie. Apple komt met een telefoon die wel goed en stabiel werkt, en wie staat op haar achterste benen? Juist, Nokia. Ze hebben alleen de uitspraak “If you can’t beat them, join them” niet goed begrepen.

    Dit is natuurlijk puur strategische touwtrekkerij…

  23. En zo zie je maar weer: software patenten werken remmend. Maar goed dat we ze in Europa nog niet hebben.

  24. @Dries: ehm, Apple kinderachtig in deze kwestie? Volgens het artikel heeft Nokia de toon gezet door als eerste over een importverbod te beginnen…

  25. Wat een zielig gedoe!!! Een tand voor een tand en een oog voor een oog, creëert een wereld vol blinden mensen met hele hoge tandarts rekening… 

  26. @Remon: begrijp niet wat je wilt uitleggen.

    Ik vind de titel van dit bericht wel erg misleidend en heel negatief uitpakken voor Apple, vandaar de doelloze reacties!

  27. Apple zit fout. Nokia klaagt Apple aan. Apple wilt natuurlijk niet betalen. Apple ontdekt dat Nokia ook patenten van Apple gebruikt. Nokia eist een verbod op Apple producten. Apple doet hetzelfde bij Nokia. Puur om tot een schikking te komen. Anders kost het ze veel meer. Het is gewoon een spelletje om zo weinig mogelijk te hoeven betalen. Dit hoort bij het strategisch plan van Apple. Anders hadden ze wel Nokia voor het gebruik van de patenten betaald.

  28. Wat een kleuterschool is dat Apple aan het worden zech. Kreig er zolangzamerhand een hele viee smaak van in m’n mond.

  29. @Raôul: het is van een bekende uitspraak van Mahatma Gandhi “an eye for an eye makes the whole world blind”. Mijn begrip van die uitspraak is: wraak maakt de wereld alleen maar lelijker. Zie dat de ander het doet en ga er niet in mee. Bij mij stopt het geweld en begint de liefde…

  30. Origineel geplaatst door Michiel
    Ik denk dat Apple de zaak puur uit strategische overwegingen heeft ingediend. Op deze manier hebben ze in de zaak Nokia — Apple een extra troef om te schikken. Dit zal de échte gedachte zijn achter de zaak en Apple zal dan ook niet écht als doel hebben Nokia te dwarsbomen “omdat Nokia dat ook doet.”Het is allemaal één groot strategisch spelletje, laat je niet gek maken. Zoals Denni zei: “sit back and enjoy the show.”

    Ik sluit me hierbij aan….Michiel heeft helemaal gelijk.
    Apple weet dondersgoed of men patenten schendt.
    Om schikkingen lager uit te laten komen heeft men alvast een tegen aanval ingezet.
    Persoonlijk denk ik door deze zet echter dat er waarheid achter het verhaal van Nokia zit.
    Een kat in het nauw maakt rare sprongen. En Apple wordt blijkbaar onrustig.
    De juristen hebben het daar maar druk met Nokia en Kodak haha

  31. Origineel geplaatst door Lau
    Nokia heeft imho geen fatsoenlijk toestel meer geproduceerd sinds de 61xx serie. Apple komt met een telefoon die wel goed en stabiel werkt, en wie staat op haar achterste benen? Juist, Nokia. Ze hebben alleen de uitspraak “If you can’t beat them, join them” niet goed begrepen.Dit is natuurlijk puur strategische touwtrekkerij…

    mmmm….maar het is nog wel zodat de goedkoopste toestellen van Nokia nog steeds een betere ontvangstkwaliteit hebben dan de duurste Iphones.
    Ieder zijn eigen kwaliteiten. En smaken verschillen. Laten we de verschillende merken niet gaan bashen maar op ons gemak kijken hoe deze patentkwesties aflopen.

  32. Origineel geplaatst door Dries
    Origineel geplaatst door Mackjenzie@ Dries: heb je eigenlijk het artikel wel gelezen??Sure, en het komt neer op: jullie kloten ons, dus wij kloten jullie!

    Als Apple werkelijk vind dat ze gelijk hebben hadden ze inhoudelijk verweer gemaakt en bewezen dat Nokia ongelijk heeft. Nu doen ze een aanval op een ander punt. Pure afleiding…en met de bedoeling om een schikking lager uit te laten komen.
    Als ik Nokia was had ik gezegd “je betaalt net zoals de andere fabrikanten dat moeten doen of je haalt het product van de markt”
    Maar ik denk niet dat ze in Amerika het zullen toelaten dat Apple zijn grootste cashcow verliest en/of moet herontwikkelen.

  33. misschien zetten ze elkaar uiteindelijk wel vast, kunnen ze allebei niets meer.. zou wel raar zijn..

  34. Geen Nokia, geen Apple. Dat moet dan maar een Android worden…

  35. Apple maakt mooie producten, maar volgens mij is het een ROT bedrijf.

    Veel mensen willen dit niet erkennen omdat ze een emotionele band hebben met het merk. Dit neemt niet weg dat de bedrijfsvoering, servicepolicy en algemene houding naar hun klanten zwaar onder de maat is.

  36. Als je weet hoe het verhaal echt in elkaar zit, dan weet je hoe zielig Nokia echt is!

  37. iets met zandbak en kleuters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.