Reacties voor: ‘Apple werkt met Nederlands bedrijf aan eigen simkaart’

Apple zou bezig zijn om met het bedrijf Gemalto een nieuw type simkaart te ontwikkelen. Met deze simkaart wordt het mogelijk om via software op de iPhone te bepalen met welke mobiele operator de telefoon is verbonden. De simkaart is een alternatief voor de huidige simkaarten, die altijd gekoppeld zijn aan één operator. Wat het […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 69 reacties

  1. Veel voordelen, maar aan elk voordeel zit een nadeel. Daar zullen ze toch ook bij stil moeten staan.

  2. toch weer grappig dat dit kan 🙂

  3. Zoals wat dan? Beetje inhoudelijke reactie is dan ook handig.

  4. Vroeger hadden we ook geen simkaarten voor het GSM tijdperk met de greenpoints van PTT en CDMS, maar dat is best voor mijn tijd 😉

  5. @Maarten….

    Toch weer grappig dat dit kan ??? Heb je nooit van AH,Rabobank,Hyves simkaarten gehoord?

  6. Zal de iSimkaart van Apple ook te jailbreaken zijn?

  7. Nadeel is er zeker.Zo hebben ze nog meer controle over de iphone. en kunnen ze de gedrag van ons helemaal achter halen.

    We leven in een grote bajes. Overal cams,alles wat we op internet doen zien zij,tels worden afgeluisterd enz enz dus dit kan er ook nog eens bij

    @Frank van Manen:

  8. oja ze bouwen niet voor nix zoo grote data centrum. kunnen ze onze gesprekken opslaan

  9. @Mustafa,

    Jij begrijpt het niet helemaal geloof ik? Zulke simkaarten zijn ook verbonden aan slechts 1 provider, meestal via het KPN netwerk. Hier gaat het om 1 simkaart die verbinding kan maken met verschillende providers.

  10. Waarom dan nog een simkaart?

  11. Wat het verhaal interessant maakt, is dat Apple via software je de keuze kan geven uit het aanbod van meerdere operators

    De eerste iPhone kon je activeren via iTunes en de toekomstige via de iPhone zelf?

  12. Origineel geplaatst door mustafa
    @Maarten….Toch weer grappig dat dit kan ??? Heb je nooit van AH,Rabobank,Hyves simkaarten gehoord?

    Dat zijn SIM kaarten die bij 1 netwerk operator horen.
    Waar het nu over gaat is een systeem waarbij je naar een andere operator kan swicthen.

  13. Origineel geplaatst door Denus
    Waarom dan nog een simkaart?

    Je hoeft het dan in principe geen simkaart meer te noemen als het ergens in een chip verwerkt zit… Opzich een handig idee van Apple. Dat daar nooit eerder aan gedacht is.

  14. Misschien ook maar meteen een eigen provider beginnen dan? T-mobile wordt toch gesloopt door Youp…

    Bovendien verzocht Jobs de providers om hun netwerken geschikt te maken voor FaceTime, zodat dat in de toekomst misschien wel via 3G gebruikt kan worden.

  15. Origineel geplaatst door Ron
    Misschien ook maar meteen een eigen provider beginnen dan? T-mobile wordt toch gesloopt door Youp…

    Neuh, dat doen ze zelf al, Youp brengt het slechts onder de aandacht.

  16. Het zal ook te maken hebben met de payment oplossing die oa Apple wil imlementeren dmv rfid of de opvolger nfc chips. De betaal gegevens zijn daarbij gekoppeld aan je provider en andersom, je zou dan een nieuwe sim moeten aanvragen als je van bank of telco wisseld met deze oplossing is het een kwestie van programmeren.

  17. Origineel geplaatst door SnijdeA:
    Neuh, dat doen ze zelf al, Youp brengt het slechts onder de aandacht.

    Haha, klopt!

  18. @Mustafa

    Ga jij gauw eerst eens even lezen waar het artikel over gaat aub. Want die vergelijking gaat echt helemaal nergens over.

    Over het hele sim plannetje… Niet echt handig wanneer je telefoontje kapot gaat. Nu haal je nog de sim eruit en plant je hem zolang even in je oude telefoontje, maar dat zit er dan niet meer in. Of je moet een iPhone in bruikleen krijgen. Maar goed, ook daar gaat weer tijd overheen. Lastig. Wel leuk, maar lastig.

  19. Heel leuk allemaal dat ze dit willen doen. Maar hoe gaan ze dit fixen? Aangezien er altijd mensen zullen zijn die gewone simkaarten willen houden ipv geintergreerde sims..

    Hoe willen ze dit gaan fixen mocht iemand een ander nummer willen? Of een tel die gejat is? Hoe zit het dan met beveiliging, blokkering en teruggaven?

    Heel leuk idee alleen vraag ik me af of dit wel echt zal gaan werken..

  20. Ik weet niet wat sommige van jullie kansloos lopen te doen over t-mobile. Ik ben al jaren klant en ik heb echt nog NOOIT 1, maar dan ook 1 probleem gehad. Ook niet met de helpdesk, bereik bladiebla. Moet je bij KPN eens iets proberen te bereiken. Wat een bedrijf is dat zeg. Echt niks op tmob aan te merken wat niet sowieso op de hele reut aan te merken valt, van KPN tot Vodafone tot Sporthuis Centrum, want die krijg je trouwens tegenwoordig ook niet meer aan de lijn.

  21. Dit lijkt mij in eerste opzicht voor de consument een goede ontwikkeling, echter alleen als ook andere fabrikanten samen met de mobiele aanbieders hetzelfde concept zouden gaan aanbieden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Nokia, Sony Ericsson, Samsung, HTC, LG en Motorola.

    Concurrentie moet er dus wel zijn, maar Apple wil met dit idee uiteraard weer de eerste zijn; het bedrijf breekt graag geaccepteerde standaarden open en heeft daarin ook een zekere macht. Dat waardeer ik zeer!

    Ik ben benieuwd hoe een abonnement er via zo’n constructie gaat uit zou zien. Providers als KPN, T-Mobile en Vodafone en het Belgische Mobistar zouden – in tegenstelling tot de huidige situatie – wel flexibeler moeten worden met hun prijsstelling en contractbinding, en de consument moet daarbij zeer goed op de hoogte zijn van zijn mobiele mogelijkheden en kansen, natuurlijk.
    Nou ben ik altijd wel redelijk op de hoogte, dus laat het concept maar komen!

    Apple-concepten lijken altijd overgoten van eenvoud en gebruikersvriendelijkheid. Laten we hopen dat Apple ons kan helpen om openheid en inzicht te krijgen in het wilde woud van aanbieders van mobiel bellen, sms´en en mobiel internet…

  22. @rtsiticbeatz

    Dat is heel simpel: nieuw nummertje? Even updaten en klaar. Denk makkelijker dan nu zelfs. Met diefstal zal het hetzelfde gaan als nu denk ik. Miss nog wel beter, want ze kunnen dan, lijkt mij, op afstand je sim platleggen. Je krijgt een nieuw telefoontje met hetzelfde nummer, want de sim in die andere telefoon werkt toch niet meer.

  23. @fresh

    Dit zal enkel voor een iPhone gelden die je zelf hebt aangeschaft. Anders zou dit financieel niet haalbaar zijn. Zou mooi zijn dan haal je de iPhone bij provider die hem het goedkoopst aanbiedt en dan vervolgens ga je een week later naar een andere provider omdat je daar mee minuten krijgt in je bundel. Haha.

  24. neem aan dat operators nu APPLE moeten gaan betalen om op de keuzelijst te komen van de software pre- of postselect. + ze besparen kosten, by cutting out the middle man. brilliant plan, AAPL is dan niet meer afhankelijk vd operators, maar de operators van hen. echt een machtsshift, toppunt van kapitalistische strategie…. (non-biased)

  25. @Michel: Je hebt helemaal gelijk, dus ik ben benieuwd hoe Apple dit concept gaat uitwerken. Dat is dus ‘out-of-the-box’ denken, wat Apple graag doet!

    Mobiel bereikbaar zijn gaat veel verder dan alleen maar een leuk toestel, bellen en sms’en. Een niet onbelangrijke dienst is bijvoorbeeld mobiel internet, en dat heeft Apple haarfijn door.

    Op dit moment is het alles of niets via één mobiele aanbieder. Waarom mag ik niet bellen met aanbieder A, en internetten met aanbieder B met mijn iPhone?

    Thuis kan ik ook kiezen voor tegelijkertijd TV van Ziggo of UPC, telefoon van KPN of Tele2 en internet van XS4ALL of Tweak. Waarom kan dat niet op je mobiele (iOS) device? Zoiets is wel heel normaal…

    Zeker op vakantie zou zo’n concept leuk zijn.
    Ik stel me al helemaal voor dat ik tijdens een vakantie in het buitenland zomaar de goedkoopste aanbieder voor mobiel internet kan selecteren, of de aanbieder die de goedkoopste sms’jes biedt, want zo slim ben ik ook wel weer.

  26. Iraag mij af hoe ik een toestel wat simlock heeft als ik ga werken in china kan gebruiken en overstappen naar een locale provider zonder jailbraek

  27. Origineel geplaatst door piet
    Iraag mij af hoe ik een toestel wat simlock heeft als ik ga werken in china kan gebruiken en overstappen naar een locale provider zonder jailbraek

    Je bedoelt waarschijnlijk een ‘unlock’, want een jailbreak heeft hier niets mee te maken.

    Gonny bedoelt een mobiele telefoon die in de toekomst onafhankelijk van welke provider dan ook gebruikt kan worden. Gonny schrijft over een concept en idee voor Apple iOS devices, dat je los van welke mobiele provider dan ook kunt gebruiken, dus eventueel ook in China. Apple mag daarbij ook de prijsplannen en infrastructuur gaan bedenken, want k me waag me niet aan speculaties daarover.

    Een goed idee van Apple, maar op dit moment om commerciële redenen dus nog een illusie….

  28. Onwenselijke situatie

    1 Apple laat steeds zien alle controle over de door hun geleverde apparatuur te willen behouden…en dus ook over jou.

    2 Ik wil mijn sim in een ander toestel kunnen stoppen.

    Vooral punt 1 maakt het vervelend. Straks is het “Apple controls you!

  29. Gemakkelijker voor Apple omdat ze geen simlock hoeven te voorzien? Ik dacht dat ze dat deden omdat ze prijsafspraken hadden met sommige operatoren en (30%?) van de omzet in hun zak stoppen?

  30. Hoe willen de mensen met een duosim hiermee werken?
    Dit gaat m niet worden denk ik.
    Dat ze zich bij Apple maar bezig houden met hun eigen hardware (iphone4 problemen) ipv zaken eromheen.
    We hebben net de nieuwe microsim……………die nog niet eens in duo leverbaar is.
    Mag je zelf knippen of een noosy tooltje kopen van 25 euro.

  31. Idd apple controls you.
    Ze hadden een goede reclame gebaseerd op “1984” van Orwell.
    Precies zoals Apple nu is, in plaats van de concurrentie die ze ermee bedoelden. Zie youtube.

  32. Is dit het einde van een abbo? Dat zou dus ook kunnen betekenen dat we nu de volle prijs moeten betalen voor een iPhone, er is immers geen vaste aanbieder meer?

  33. 1 simcard for all, wel cool 🙂

    Ik hoor de patenten al aankomen….!

  34. Geen idee die mij bevalt, ik verander nogal graag eens tijdelijk van toestelfabrikant.
    Op deze manier beperkt Apple de consument nog meer, en behoudt Apple zijn klanten. Want vermoedelijk zul je wel een hoop rompslomp moeten doorgaan bij je netwerkoperator wanneer je een simkaart dan toch nodig hebt voor een wijziging van toestelfabrikant. Wat dan wel niet het geval zal zijn om te veranderen van iPhone model.
    Ik krijg meer en meer het gevoel dat Apple werkelijk BigBrother over de consumer wil spelen, ongemakkelijk gevoel!

  35. Zucht.. Beetje paranoïde hier? Ooit bij stil gestaan dat een sim eigenlijk niks anders is als een autorisatie? En die kun je gebruiken om een interne chip in een toekomstige iPhone te activeren maar ook om een tweede sim te activeren. En die tweede sim duw je dan in een andere telefoon.

  36. Dan kan je een app installeren waarin vermeld staat welke provider momenteel het goedkoopst is en verbinding maken.

  37. Hopelijk wordt hiermee dan eindelijk een groot nadeel van de iphone en vele andere smartphones opgelost en dat is dat je op 1 telefoon gebruik kan maken van meerdere providers.
    Eindelijk zakelijk en prive op 1 toestel ;-))

  38. Zolang in in het buitenland een provider naar mijn keus kan kiezen, helemaal goed.
    Ik vrees echter, dat, als je een keuze met een provider hebt, je zult gebonden zijn voor een bepaald termijn en je tussen door niet eventjes voor een paar dagen een andere provider kunt instellen. Zo gezien komt Apple de provider met een oplossing die weliswaar eerst de klant de vrije keuze geeft, maar eens gekozen, de klant voor een bepaalde periode vast zit.

  39. Ik zag in het oorspronkelijke artikel een erg interessant comment – dit bedrijf werkt ook als “TSM” trusted service manager, wat ze dmv NFC oplossingen bieden. Laat Apple nu NFC patenten hebben, kan nog erg interessant worden.

  40. pff wat zijn mensen toch allemaal paranoia zeg.. laat ze je gesprekken opslaan who cares, als je je daar echt zo druk om maakt heb je wat te verbergen, wat kan het mij nou boeien dat een bedrijf aan de andere kant van de wereld een gesprek zou opnemen, het mag niet eens en het gebeurt niet eens, maar goed what if..
    ik denk dat overstappen een stuk makkelijker gemaakt wordt zo, dus wel leuk, ben benieuwd.

  41. Deze ontwikkeling heeft zowel voor- als nadelen. Met een geïntergreerde SIM, kan je dus niet snel van toestel wisselen als je bijvoobeeld de accu leeg hebt, het toestel kapot gaat enz enz. Voordeel is dan weer dat je het toestel weer strakker kan maken, omdat je geen extern klepje meer hoeft te hebben om een simkaart te kunnen invoeren.

  42. Dit is een goede oplossing. Wisselen van telco is zo een stuk makkelijker. Over privacy moet je je niet zo druk maken, die heb je al verloren via Google. Toch wel handig dat de simkaart verwijderbaar blijft in geval je toestel kapot gaat.

  43. zo een simkaart is best handig, maar dan moet het wel zeg maar verwijderbaar zijn uit het toestel. wat als ik van toestel wil veranderen? dan wil ik mijn simkaart natuurlijk meehebben anders heb je er nog niks aan want dan moet je elke keer als je een nieuw toestel koopt of vervangt een ander simkaart of nummer erin zetten. Of je oude simkaart overzetten op de nieuwe telefoon, maar dat is dan ook toch gewoon weer gezeik met formulieren invullen zoals de hedendaagse ‘nummerbehoud’ formulier..

  44. “— zonder van simkaart te wisselen.”

    Blijkbaar heeft zij nog nooit van ” Mobile number portability” gehoord

  45. @Glorious; dat is niet zo’n issue, dat kan allemaal provisioned worden, je moet je eerder druk maken om de gegevens die je verder op je sim hebt staan – contacten bijv.

  46. Origineel geplaatst door Rtisticbeatz
    Heel leuk allemaal dat ze dit willen doen. Maar hoe gaan ze dit fixen? Aangezien er altijd mensen zullen zijn die gewone simkaarten willen houden ipv geintergreerde sims.. Hoe willen ze dit gaan fixen mocht iemand een ander nummer willen? Of een tel die gejat is? Hoe zit het dan met beveiliging, blokkering en teruggaven?Heel leuk idee alleen vraag ik me af of dit wel echt zal gaan werken..

    De sim hoeft niet per sé ingebouwd in de iPhone te zijn. Het kan ook een losse bijgeleverde simkaart zijn, of een waar je extra voor moet betalen.

  47. Origineel geplaatst door bodylove
    Nadeel is er zeker.Zo hebben ze nog meer controle over de iphone. en kunnen ze de gedrag van ons helemaal achter halen.We leven in een grote bajes. Overal cams,alles wat we op internet doen zien zij,tels worden afgeluisterd enz enz dus dit kan er ook nog eens bij@Frank van Manen:

    Ze kunnen nu ook precies zien waar je loopt met je telefoon hoor!

    Maar ik zie wel voordelen! Bijvoorbeeld gelijk dualsim mogelijkheid. Je zakelijke en privé Abbo inladen.

    Minder ruimte voor sim dus meer accu/ functies!

  48. Even van een eenvoudig consumenten perspectief:

    Nu, ik wil een iPhone. Maar bij wie zal ik het afsluiten?

    Dan, ik neem een iPhone en ik zie wel bij wie ik mijn abo wil hebben.

    Dat laatste is een meesterzet van Apple. Nog laag drempeliger de iPhone aan de man verkopen.

    En kom dan maar op met die belminuten/sms, onbeperkt internet oorlog van operators onderling.

  49. De sim codering op zich is een uitvinding van een Nederlandse zendamateur. Voor het eerst gebruikt in de NMT/ATF3 netwerken, toen nog ingebakken in toestel. Later is vanwege de kracht dit overgenomen naar de SIM kaart. Leuk dat deze ontwikkeling weer plaats vindt in Nederland.

  50. Origineel geplaatst door Fresh
    Waarom mag ik niet bellen met aanbieder A, en internetten met aanbieder B met mijn iPhone?Thuis kan ik ook kiezen voor tegelijkertijd TV van Ziggo of UPC, telefoon van KPN of Tele2 en internet van XS4ALL of Tweak.

    haha jij kan dat ja, hier in zeeland is alles van delta… ik kan niet een andere tv-aanbieder krijgen dan delta bijv. 😛

    maar dit gaat ‘m nie worden hoor… het duurt nu al zoveel weken om een nummer over te zetten van de ene provider nr de andere…

  51. @patrickje: dat doen ze laten lijken ja, wil niet zeggen dat dat ook werkelijk zo is.

    grootste onzin vind ik dat, waarsch. is het gewoon dwarsliggen omdat je weg gaat, maar het zal vast gewoon 1 knopje omzetten zijn..

  52. maar hoe kunnen ze dan aanbiedingen maken als je toch kunt switchen van provider naar provider?

  53. Leuke ontwikkeling!

    Apple denkt echt out of the box hiermee. Veel mensen hierboven gaan echter met een out of the box idee weer in de oude box denken.

    Er zijn echt mogelijkheden te over:
    In het artikel staat niet dat alleen apple producten deze toepassing gaan voeren.

    Stel je raakt je toestel kwijt. Koop een ander toestel (met dezelfde toepassing, dus geintegreerde sim) en laat je nummer daarop programmeren.

    Telefoonnummer overzetten naar een ander netwerk kan gewoon binnen 5 dagen. (de reden dat het vaak langer duurt is de opzegtermijn, of het bestellen van een nieuw toestel). En ja dat gaat weleens mis, maar dat zal nu niet anders zijn dan met een geïntegreerde sim.

    Contacten overzetten? gewoon via de cloud.

    Meerdere nummers in 1 telefoon. gewoon programmeren en prive en zakelijk in 1 toestel.

    dat mensen aangeven dat de privacy meer in het geding komt… ze kunnen nu met deze toepassing net zoveel als met de sim in het toestel geïntegreerd.

    Nog een voordeel, de simkaarthouder valt weg. dus zijn er nog mooiere iphones mogelijk 😉

    Wellicht dat je dan ook met 1 abonnement tegelijk online kan zijn met je ipad, iphone en macbook. 1 nummer voor 3 apparaten. met 1 druk op de knop op je apparaat aangeven op welke je “gebeld” wil worden.

    kom maar op zou ik zeggen! 😀

  54. Mensen die graag hun simkaart in een ander telefoon steken, door jullie komen we nooit vooruit in techniek. Als elke telefoon dit heeft (verplicht). Dan kan je je telefoon de-activeren en de andere activeren. Klaar. Over de mogelijkheden van multisim maar niet te spreken. Switch voor zakelijk. Hup andere afspraken in je telefoon, andere nummers, andere provider en dus ander nummer voor uitgaande gesprekken. Kosten zijn makkelijk af te schrijven enz enz. Maar goed ja voor je nokia 3310 is het idd wel handig. Tot er een programmeerbare simkaart komt voor oude toestellen. Zo kunnen de mensen die graag simkaarten verwisselen gewoon een blanco simkaart in hun toestel doen, een “provider” downloaden via een telefoonnr van lyra mobile of hyves mobiel en klaar.

  55. Origineel geplaatst door Makkiej
    pff wat zijn mensen toch allemaal paranoia zeg.. laat ze je gesprekken opslaan who cares, als je je daar echt zo druk om maakt heb je wat te verbergen, wat kan het mij nou boeien dat een bedrijf aan de andere kant van de wereld een gesprek zou opnemen, het mag niet eens en het gebeurt niet eens, maar goed what if..
    ik denk dat overstappen een stuk makkelijker gemaakt wordt zo, dus wel leuk, ben benieuwd.

    kijk hier maar eens naar http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/997959

  56. Dat sommigen van jullie vaak van fabrikant wisselen, betekent niet dat niet geen goed idee is. Ik denk dat dit prima werkt voor de iPhone. Het maakt het allemaal veel simpeler en overzichtelijker.

  57. Ben ik dan de enige die meteen aan de iPad denkt?

    Ik moet zeggen dat ik er zelf geen heb, maar zoals ik het begrepen heb kan je met de iPad 3G met een veegje over je scherm een contract voor een maand afsluiten. En zo dus heel flexibel met abonnementen omgaan.

    Ik denk dat ze daar nog een stap verder mee willen gaan en dat zelfde idee nu operator-onafhankelijk willen maken.

    Dus uiteindelijk zo dat je op je homescreen naar het icoontje/appje carrier gaat en daar kijkt wat voor jou het gunstigste abonnement is deze maand, die aanklikt en je meteen dat abonnement hebt.

  58. Origineel geplaatst door michel
    k

    Nou bij mij precies het tegenovergestelde.. en ik denk vele met mij die nu ook heel erg blij zijn dat KPN en Vodafone nu ook de iPhone gaan verkopen ipv het verschrikkelijke Tmobile!!

    Wat een verschrikkelijke belabberde dekking van Tmobile.. ik heb de halve tijd maar bereik, en toen ik 2x 8 weken moesten wachten op mn 3Gs door fouten van Tmobile kon ik de klantenservice wel in brand steken met de verantwoordelijke medewerkers erin.. Totaal geen fatsoenlijke oplossing aangeboden gekregen, kromme service, en het ergste was toen dat je wel naar Tmobile MOEST voor een iPhone..

    Kpn niks meer dan lof, zelfde als Vodafone. Goede dekking, goede klantenservice, stuk professioneler dan het ‘speelse’ maar wat aanklotende TMobile in ieder geval.

  59. Ik neem wel een iphone 4, van gekkigheid weet Apple niet meer wat ze voor “nieuwe innovaties” in de iphone 5 moeten stoppen. Lekker even je sim wisselen zit er dus niet meer in. FAIL!

  60. waarschijnlijk kan hij dan ook ingebouwd worden en dat bespaart direct weer ruimte

  61. Ach, zo’n soort SIM bestaat al lang. Het britse bedrijf Truphone levert zo’n SIM. Een intelligente SIM-kaart die op afstand MVNO’s toegevoegd kan krijgen. Hierdoor in al deze landen zonder roaming te bereiken. Ideaal voor mensen die veel reizen.

    Op dit moment alleen nog maar ondersteuning (lokale nummers) in US en UK, maar binnenkort ook in NL, HK, ES en AU

    Nu Apple langzaamaan de exclusieve contracten aan het opdoeken is, en zij zeker zijn van hun positie in de mobiele telefoonmarkt, is dit wel een slimme zet. Ze worden dus in meerdere landen MVNO Meer informatie over MVNOs hier

  62. @Makkiej: @makkiej @patrickje heel juist, dat is wat ik bedoel. Hopen formulieren invullen en wachten, blijven wachten. Het zal best dat dit switchen heel snel kan, maar dat doen ze niet en je hebt er absoluut geen verdere controle over. Bovendien stelt men hier het makkelijk voor, een tweede kaartje nemen voor een extra telefoon… Kost wel al geld hoor! Providers zijn absoluut geen liefdadigheidsinstellingen.
    Ik ben een absolute voorstander van de blijvende SIMkaart.
    Het ziet er allemaal wel heel positief uit met een ingebouwde chip en de voordelen wat je kan er kan uithalen, maar in de grond is het toch uiteindelijk weeral om je zuurverdiende geld te doen en meteen jou het idee te doen krijgen dat je er voordeel mee doet.

  63. Slimme zet. Als de simkaart er in zit en kan er niet uit. Hoe wissel je dan van provider als je hem 2de hands van marktplaats koopt.

  64. slecht nieuws voor mij, ik heb een sim kaart van het werk. wil dat zeggen dat ik geen iphone meer zal kunnen aanschaffen? 🙁
    bad idea apple, goed nieuws voor android

  65. @Predcaliber:

    Nu komt 80% van het mobiele internet verkeer van de iPhone. De overgrote meerderheid zit bij t-mobile. Is het vreemd dat hun netwerk somes wat meer belast is dan de bel netwerken van KPN en Vodafone. Geloof mij dat er precies hetzelfde gaat gebeuren met die twee…

  66. Hoop idd dat ze op deze manier eindelijk een dual sim phone mogelijk maken. Zodat je met 2 simkaarten tegelijk bereikbaar bent. Nep Chinese telefoons kunnnen dit ook dus waarom Apple niet? Zijn vast een hoop zakenmensen, die dit wel interessant vinden, lijkt me.

  67. Gaat je toestel kapot en ben je gelijk ook je sim kwijt als het ingebouwd is, kan je niet eens je oude mobieltje als backup gebruiken.

  68. @Sjef – Nee, die software zou iOS, maar ook iTunes kunnen zijn.

    @Denus – Er moet toch ergens een verbinding met een mast worden gemaakt? Maar het zal er dan niet meer uitzien als een simkaart. Hoogstens als een geïntegreerd chipje, gesoldeerd op een printplaatje.

  69. @Tinus – En blijkbaar heb jij een klok horen luiden, maar is de klepel nog zoek. Nummerportering houdt in dat het nummer wordt meegenomen van de ene simkaart naar de andere. Je wisselt van operator, maar moet er ook een andere simkaart in stoppen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.