Reacties voor: Apple legt uit waarom Steam Link-app werd geweigerd (update)

Nadat de Steam Link-app van Valve werd geweigerd door Apple heeft Phil Schiller uitgelegd wat er aan de hand is. Steam Link zou meerdere App Store-Regels overtreden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Steam op mijn ATV 4K ?!
    Ja graag!!!!

  2. Dit is nou de donkere kant van Apple. Bah!

  3. Ik vind de reden van afkeur een beetje flauwekul.

    Als ik bij de aanschaf van een spel kan kiezen tussen Steam en de Mac app store, dan kies ik altijd voor Steam. Reden: multiplatform. Mocht ik ooit eens van besturingssysteem willen wisselen dan kan dat met Steam gewoon.
    En ook straks wanneer 32-bits support komt te vervallen op macOS: bij een oud spel wordt het straks gewoon Windows booten via bootcamp en spelen. Bij spellen in de Mac App-store is het maar de vraag of het nog wordt bijgewerkt.

    Ook concurrentie met de (iOS) app store is wat mij betreft geen geldig argument. Steam link kan je alleen gebruiken op een snel Wi-Fi netwerk, dus om onderweg te gamen heb je er niks aan.
    Doorgaans koop ik goede spellen die op beide platformen beschikbaar zijn, ook voor beide platformen. Daarbij is het bij mij meestal zo dat ik eerst een spel op iOS koop en dan later tijdens een Steam Sale, de Steam versie als backup.

  4. @Jeroen_O: Volledig mee eens. Doe hier net hetzelfde. Jammer dat de steam app er niet door komt. Weer een tot frustratie leidende fout van Apple.

  5. geen wonder dat mensen klagen dat je niet veel games op de mac kan spelen 👎 om de computer populair te maken onder gamers dan was dit de kans. jammer 👎

  6. Origineel geplaatst door karsten
    geen wonder dat mensen klagen dat je niet veel games op de mac kan spelen 👎 om de computer populair te maken onder gamers dan was dit de kans. jammer 👎

    Het gaat hier om de iOS app, naar de mac kan je al streamen met Steam en de games spelen die native de mac ondersteunen.

  7. Prima dat Valve de Steam Link app door wil voeren en promoten, maar de officiele Steam app is nog niet eens geschikt voor het scherm van de iPhone X.
    Dat zouden ze ook eens moeten fixen.

  8. Trieste Apple weer hoor. Aanbod op apple tv is bizar beperkt. En nu zag ik eindelijk weer hoop voor de apple tv. Gaan die dombo’s van apple het uit eigenbelang weer afkeuren. de zoveelste tegenvaller van Apple. Hoe lang zou het nog duren of ik besluit er geen geld meer aan uit te geven?

  9. Enorme domper. Heel jammer, mijn zoon was dus blij gemaakt met dooie mus… Die zat nu al op te wachten. Wederom onsportief van Apple. Dan wordt het geen Apple TV 4k, maar Android TV. 🙁

  10. Pfffff, Apple doet echt hun best om Apple TV te laten mislukken 🙁

  11. Apple heeft er toch alleen maar baat bij om andere bedrijven te ondersteunen zeg…

  12. En ook al geen spotify op de atv. Zal wel de zelfde reden hebben. Of geen sdk beschikbaar stellen voor navigatie middels Apple carplay. Ook zo’n voorbeeld. De beperkte keuze vrijheid begint nu meer en meer vervelend te worden.

  13. Helemaal eens met deze klachten. Apple wordt wel heel onsympathiek en heel onhandig zo. En de zalvende Schiller geeft geen uitleg wat er nu mis is, schijnvertoning. Zo maken ze wat mij betreft goede reclame – voor Android.

  14. Er staat nergens in het artikel dat Apple het nooit gaat toelaten. Er staat gewoon dat het wat langer duurt dan verwacht…

    Mensen…

  15. Kan het allemaal wel begrijpen van Apple. Dat de wens van de gebruikers groot is wil niet zeggen dat de app zomaar wordt goedgekeurd. Een douanier gaat ook niet iemand doorlaten zonder controle omdat zijn vliegtuig bijna weggaat. Voor iedereen gelden de zelfde regels, hoe groot of populair de app ook is.

  16. Wat een bullshit reactie’s zeg.. Mensen lezen blijkbaar nog geen eens wat Phill zei. Iedereen denkt maar gelijk dat het wegens een zakenlijk conflict is. Als dit zou zijn waarom kan je dan Google Maps, Spotifiy, Office en weet ik veel wat voor apps downloaden? Zoals Phill al zijn er zijn (helaas) hele strenge regels m.b.t toelating van een app. Ook Valve moet hier aan houden wil dat de app goedgekeurd gaat worden. En zo te lezen gaat Apple hierbij helpen.

  17. @Rowdy: de meeste reacties zijn geplaatst voor de update. Toen had Apple nog geen statement uitgebracht. En leek het inderdaad om inkomstenderving tegen te gaan. Het lijkt er nu op dat  zijn best doet om Steam in de app store te krijgen en dat is goed voor iedereen die van gamen houdt en een of meer devices bezit.

  18. @Mike: Maar hoe kan je een mening geven zonder a feiten en b zonder uitleg van Apple? Tegenwoordig is iedereen maar een expert in alles, ben je de mentaliteit ano 2018..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.