Reacties voor: Apple weet dat consumenten grotere en goedkopere iPhones willen

Apple is op de hoogte dat consumenten grotere en goedkopere iPhones willen. Dat blijkt uit een presentatie

Reacties: 56 reacties

  1. Bedankt voor het artikel. 😉 Als Apple weet dat de klanten grotere en goedkopere iPhones willen dan moet Apple die maar produceren. Dat doet Apple toch ook met de MacBook Pro/Air en iMac computers. Voor elk wat wils.

  2. Ferrari maakt toch ook geen auto van 10.000 .
    Daarvoor moet je naar een ander merk .
    Als Apple ermee begint dan is het speciale ervan af denk ik

  3. Dat het duur is maakt het dus speciaal? Ik wel wel een grotere iPhone ja. Maar vooral breder. Maar wat ik het meeste wil is toch wel een accu die veel langer mee gaat. Dan maar een wat dikkere phone. Dat maakt me niks uit. Even een paar rondjes longboarden met runtastic en spotify aan en de mijne mag alweer aan de lader..

  4. Sinds wanneer kijkt Apple naar wat consumenten lijken te willen? Interessant.

  5. Apple is juist zo gegroeid door de arrogante en eigenwijze doodrammerigheid van Steve Jobs die meende te weten wat de consumenten willen, ook al weten de consumenten het zelf niet. En, hij had zowaar gelijk. Je moet wel heel erg stevig in je schoenen staan wil je dit kunnen. De verleiding om naar de consument te luisteren en je producten daarop af te stemmen is groot maar kan tegelijkertijd een nagel in de doodskist zijn.

    Kortom, Apple, blijf eigenwijs, blijf arrogant, blijf geloven in de _eigen_ visie. En laat ik dat nou de laatste tijd bij Apple missen: visie of beter: visionair zijn.

  6. Kopiëren van concurrentie lijkt me ook geen dom idee. De concurrentie doet het zelf ook (gouden behuizing, vingerscanner).

  7. Waarschijnlijk zal er toch eens een splitsing gaan komen, zoals bij de Macbook Air en Macbook Pro.
    Voor mij mag de iPhone weer kleiner zoals de 4, die past gewoon in mijn borstzak van mijn colbert.

  8. Als er inderdaad maar een keuze komt. Ik wil geen Nokia achtige ‘telefoon’. Daar heb ik een iPad voor.

  9. @iMacer: Hier sluit ik me bij aan. Al die gekte rondom grote smartphones snap ik persoonlijk niet zo. Vroeger waren telefoons toch enorm en was iedereen positief verrast toen ze eindelijk kleiner werden. Weet je wel, die gsm’s van Nokia, Alcatel enzovoort. Met de smartphone werd het scherm weer wat groter. Inmiddels zijn ze ze groot als tablets geworden.

    Ik hoop niet dat Apple dus mee zal lopen met de concurrentie. Wat mij betreft mag er op z’n minst toch een splitsing komen inderdaad. 3,5 inch, 4 inch, 4,7 inch… Voor iedereen wat wils toch? En dan kan dat hele 5c-concept er uit, want de kleine iPhones zijn dan natuurlijk goedkoper dan de grotere. Lijkt me een eerlijke deal, niet?

  10. Interessant artikel. Niet vanwege de mogelijkheid om te voorspellen wat Apple gaat doen, maar hoe ze marktonderzoek doen en dus weloverwogen beslissingen nemen. Intelligente slides!

    Ook mij bekroop soms het gevoel dat bepaalde producten op een gut feeling of iets dergelijks gemaakt werden.

  11. Waarom is kleiner goedkoper?
    Kosten kinderschoenen minder dan schoenen voor volwassenen? Dacht het niet…
    Als ze per iphone hun marge wat laten dalen, dan komen ze er wel hoor.
    Heb trouwens nooit gesnapt waarom ze per 8GB 100 euro extra vragen…
    Onlangs zo’n HuWaei van 100 euro in mijn handen gehad… ‘t ja. Die iPhone is echt niet 6 of 7 keer beter hoor… (want niet wil zeggen dat ik zoiets zou kopen). Als je elk jaar een nieuwe koopt, dan moet je al een paar jaar doen met je iphone…
    Maar zo kun je het ook bekijken bij Samsung of the high end nokia toestellen. De 930 kost (bijna) evenveel als de nieuwe iphone, zijn kleine broertje kan evenveel (uitgezonderd de fotokwaliteit). Maar voor het prijsverschil koop je al een goede reflexcamera.

  12. Origineel geplaatst door Harm
    Ferrari maakt toch ook geen auto van 10.000 . Daarvoor moet je naar een ander merk . Als Apple ermee begint dan is het speciale ervan af denk ik

    Dit.

  13. Ik blijf de 5 serie een mooi toestel vinden en dat zie ik bij de andere merken niet.

  14. @Harm: mee eens

  15. Ik denk juist als apple een grotere iphone heeft (5 a 5,5 inch) ze de concurent een klap geven!. In feite liepen ze al een aantal jaartjes achter de feiten aan! (het zijn allang geen mobiele telefoons meer)…

  16. @Timosha: Nou, niet echt. Een 15″ MacBook Air zou de 15″ MacBook Pro verkopen extreem kannibaliseren, dus die is er nog steeds niet.

    @Harm: Als Apple waarmee begint? Ze hebben toch al meermaals gezegd geen “budget” iPhone te zullen verkopen? Hoe vaak moeten ze het vertellen?
    En wil je zeggen dat als Samsung hun volgende Galaxy S voor € 1400 verkoopt, jij dat extreem speciaal vindt en per direct overstapt? Ik snap wel dat bij een premium-product een premium-prijs past, maar de prijs maakt het product niet.

    @dennis: Actief locatie opvragen in combinatie met actief data streamen op 3G of 4G. Geen batterij houdt dat lang vol. Daarom zit er ook een muziek-app op je iPhone die je met iTunes kunt vullen met offline muziek. Lekker old school zonder dataverbruik.

    @Bram: Afhankelijk van wanneer je geboren bent: sinds voor je geboorte 😛

    @Tom: Nee. De grotere iPhones zijn duurder dan de kleinere. Niet andersom, de prijs zal niet dalen maar oplopen. Het nut van de 5c is dat de 5s gepusht wordt, het door de verouderde hardware en plastic casing goedkoper is om te maken en dus meer winst oplevert over de jaren heen, de 5s speciaal blijft, er een alternatief design is en er een iets goedkoper alternatief beschikbaar is voor de klant dat alsnog van Apple is.
    Als Apple een Air/Pro onderscheiding zou maken onder iPhones, dan zou de Pro grofweg € 200 duurder beginnen (Apple houdt van naar boven afronden) en mogelijk zou de Air zonder 64GB te koop zijn en de Pro met 64 en 128GB. Dus de 16GB iPro zou dan voor € 900 beschikbaar zijn.

    Origineel geplaatst door huplahoi
    Als ze per iphone hun marge wat laten dalen, dan komen ze er wel hoor. Heb trouwens nooit gesnapt waarom ze per 8GB 100 euro extra vragen…

    Daar slaat de term “subsidie premium” op. Providers verdienen meer aan goedkope Android crap en de duurdere Samsung telefoons, dus is het in hun belang om zo min mogelijk de iPhone aan te prijzen. Daarom zie je over het algemeen de iPhone niet op de homepage van een provider staan en andere smartphones weer wel.
    Ze vragen verder niet per 8GB € 100 extra, maar gewoonweg per stap. Wil je je grootte verdubbelen, dan kost het je € 100 extra, that’s it.

    @eddiemen: Als ze alleen een 5″ of groter aanbieden zouden ze tientallen miljoenen klanten riskeren, terwijl ze de perfecte grootte nu aanbieden. Lijkt me sterk dat ze alles weggooien wat ze in hun streven naar perfectie hebben bereikt.

  17. Zodra Apple haar relatieve exclusiviteit en oog voor kwaliteit en detail laat varen om een goedkoop product op de markt te brengen om de massa’s te ‘pleasen’ wordt het denk ik tijd om de Apple aandelen te dumpen. Ik riep zelf al maanden dat de iPhone 5C geen succes zou worden omdat het niet bij Apple’s imago past. Consumenten kopen liever een iPhone 4 of een iPhone 4S dan een iPhone 5Cheap, om de volgende simpele reden: Apple verkoopt luxe, strak design, en heeft een exclusieve uitstraling. Daar betaal je ook voor en iedereen die een Apple product koopt weet dat hij of zij daarvoor meer betaalt dan dat je voor een qua specificaties vergelijkbaar product van de concurrentie zou betalen. Als je een goedkope, onhandige plastic telefoon met een mega scherm wil moet je een Samsung nemen. Ieder z’n ding..

  18. Origineel geplaatst door Tim
    Ik riep zelf al maanden dat de iPhone 5C geen succes zou worden omdat het niet bij Apple’s imago past.

    Waarom heb je dat niet tegen Tim Cook gezegd voor de productie van de iPhone 5c begon? Nu, als het te laat is sta je al maanden te roepen.

  19. @Harm: Sorry maar een iphone is allang niet meer bijzonder en echt niet vergelijkbaar met een ferrari (wat een exclusiviteit bied van enkele honderden modellen).

    De massa is al aan de iPhone het is niet alsof we nog steeds uitzonderlijke/bijzondere mensen zijn door met een iphone rond te mogen lopen. Apple wordt steeds meer mainstream met uitzondering op de prijs die dit remt. Bijna iedereen is inmiddels wel over op een Macbook of ander mac product en ervaart het gemak hiervan (na een dagje of 4 afkicken van windows) en wilt daarna niet anders.

    Wilt apple blijven innoveren dan moeten ze geld blijven uitgeven en dus geld verdienen, dat doe je niet door exclusief te blijven maar door een steeds grotere groep aan te spreken of jezelf beter beschikbaar te maken voor doelgroepen waar je tot heden buiten bereik voor was.

    Wat heb je liever dat je jouw product 100x voor 600,- euro afzet, of 200x voor 400,- of erger nog dat je er 100x voor 600,- maar de concurrent de overige 100 mensen inlijft in hun ecosysteem (waar het echte geld zit!)

  20. @Timosha: Juist niet, net als bij de iPhone liepen de macbooks ook al (na een paar maanden) achter op de concurrent qua snelnheid. Apple deed/doet zijn eigen ding. En ik hoop dat ze dat blijven doen.

  21. Origineel geplaatst door Crp
    @Timosha: Juist niet, net als bij de iPhone liepen de macbooks ook al (na een paar maanden) achter op de concurrent qua snelnheid.

    Is dat zo? Liepen de MacBooks achter op de concurrentie? Welke concurrentie dan? Windows of Linux laptops? Als jij het zegt zal het zo wel zijn. Ik kan niet vergelijken want ik heb nog nooit een Windows computer gebruikt (afgezien van een Windows VM op een Mac).

  22. @huplahoi: je vergeet alleen dat de iPhone na 3 jaar nog steeds een tweedehands waarde heeft van 250 euro terwijl de huawei direct na aankoop al nauwelijks enige verkoopwaarde meer heeft.

  23. Er moet gewoon meer keus komen.
    De marketing/positionering van de 5C was een misser: een cheapo imago bij een relatief hoge (perceived) prijs.
    PM veteraan Philip Schiller krijgt nog een kans (wel de laatste) om het portfolio te verbreden en de telco’s weer voor Apple te winnen.
    Anders moet hij weg – voordat het Blackberry scenario opdoemt.

  24. Origineel geplaatst door Harm
    Ferrari maakt toch ook geen auto van 10.000 . Daarvoor moet je naar een ander merk . Als Apple ermee begint dan is het speciale ervan af denk ik

    Met tientallen miljoenen verkopen per jaar is het speciale er al heel lang af hoor.

    Maar goed je bericht laat wel goed zien waarom een hele grote groep gebruikers de iPhone koopt. Die denken er van alles bij en verwachten dan speciaal te zijn.

    Origineel geplaatst door Timosha
    Is dat zo? Liepen de MacBooks achter op de concurrentie? Welke concurrentie dan? Windows of Linux laptops? Als jij het zegt zal het zo wel zijn. Ik kan niet vergelijken want ik heb nog nooit een Windows computer gebruikt (afgezien van een Windows VM op een Mac).

    Ja dat is zo.

  25. Origineel geplaatst door Donstil
    Ja dat is zo.

    Als jij dat ook nog zegt dan is er geen twijfel meer mogelijk. Bedankt voor de info. Zitten wij hier met “achterlopende” MacBooks. Om depri van te worden. 😉

  26. Al dat geouwehoer over die afmetingen gaat toch echt nergens over..

    Apple moet hun ding blijven doen en vooral niet mee gaan in die onzin.
    De iPhone 5/5s heeft toch echt een super afmeting. Je kan er alles mee doen zonder ook maar enige beperkingen.
    Het is en blijft tenslotte een mobiele telefoon. Dat is toch echt de “hoofd functie”.. En daarvoor is de afmeting gewoon perfect!

    Ik kan geen enkel goed argument bedenken waarom het scherm nou opeens groter zou moeten woeden gemaakt. Nog ben ik een fatsoenlijk argument tegen gekomen.

    Wil je bepaalde dingen op een groter scherm doen. Dan neem toch naast je telefoon een iPad? Te groot? Dan maar de iPad Mini. Of stap gewoon over. Talloze andere merken die telefoons in (bijna) Tablet formaat verkopen.

  27. Nou maken dan die handel! Waar wordt er op gewacht? Masale overstap? Als de volgende iphone geen wow effect geeft dan wordt mijn volgende smartphone Nokia lumia 930.

  28. Origineel geplaatst door Timosha
    Als jij dat ook nog zegt dan is er geen twijfel meer mogelijk. Bedankt voor de info. Zitten wij hier met “achterlopende” MacBooks. Om depri van te worden.

    Daar baal ik echt van…..net een MacBook gekocht voor EUR 1.500 omdat ik dacht dat dit een snelle laptop was. 🙂 Jammer alleen dat die voorlopende concurrende laptops geen OSX kunnen draaien.

  29. Dat geouwehoer over een groter scherm gaat toch echt nergens over. Hoop dat Apple niet mee gaat in die onzin. Gewoon hun ding blijven doen en zich zo onderscheiden van de rest.

    Het huidige scherm van de iPhone 5/5s is toch gewoon een perfect scherm. Je kan er alles op doen zonder beperkingen. De hoofdfunctie van de iPhone blijft natuurlijk de “Phone”. En daar is de afmeting zoals ik al zei gewoon perfect voor.

    Ik kan geen enkel fatsoenlijk argument bedenken van waarom het scherm nu opeens groter zou moeten worden gemaakt. Nog ben ik ergens een goed argument tegengekomen.

    Als de iPhone niet past om er een boek op te lezen. Dan neem naast je telefoon toch gewoon een iPad. Is deze te groot/onhandig dan pak je de iPad Mini. Daarnaast zijn er genoeg merken die mobiele telefoons in tablet formaat aanbieden. De liefhebbers van zo’n onzin kunnen altijd overstappen. Niemand die ze tegenhoudt. Nog zal Apple daar wakker van liggen.

  30. Ze moeten meegaan met de markt. Anders vergaat het ze net als Nokia met hun Symbian toestellen. Ook te lang stilgestaan bij hun ‘visie’.

  31. Ze moeten meegaan met de markt. Anders vergaat het ze net als Nokia met hun Symbian toestellen. Ook te lang stilgestaan bij hun ‘visie’. De grootste groep consumenten willen een groter scherm en goedkopere toestellen. Die kleine groep (zoals hierboven) die het niet nodig vinden is in de minderheid. De grote groep brengt daar integen het meeste geld in het laatje.

  32. @Timosha: Elk systeem heeft zijn voor en nadelen ja ook de iphone en mac

  33. Origineel geplaatst door Dirk
    […]De marketing/positionering van de 5C was een misser: een cheapo imago bij een relatief hoge (perceived) prijs.[…]

    Wat een misser. Blackberry, HTC, Nokia enz. zouden direct tekenen voor zo’n goed verkopende misser.

    @Appie: Nee, Apple moet zeker niet (slaafs) meegaan met de markt. Apple moet zelf de markt maken met innovatieve producten en komen met producten waarvan de markt nog niet eens wist dat ze daar op zat te wachten maar het wel direct omarmt. Nokia heeft inderdaad te lang STIL gestaan bij hun visie: je moet wel blijven innoveren.

  34. @Bubbly: Toch logisch dat de operatoren er niet om staan te springen als je zit wat Apple hen flikt 4G bv enkel met Mobistar en Telenet

  35. Ik wil juist géén grotere. Daar heb ik mn iPad al voor. En van mij hoeft hij ook niet goedkoper. De voornaamste reden dat ik naar Apple ga is de kwaliteit en daar wil ik graag voor betalen.

  36. Origineel geplaatst door driessens
    Toch logisch dat de operatoren er niet om staan te springen als je zit wat Apple hen flikt 4G bv enkel met Mobistar en Telenet

    Dat probleem bestaat alleen in ons land. In beschaafde landen zoals Frankrijk, Duitsland, Nederland, UK, enz… bestaat dat probleem niet.

    In beschaafde landen worden disputen tussen Apple en de providers opgelost via de (handels)rechtbanken. In ons land is daar een wetsvoorstel van de Keizer van Oostende voor nodig. Apple kan niet naar een van zijn grootaandeelhouders stappen om het probleem per wet te laten oplossen, die ene provider kan dat wel. Dat is het verschil van differentie.

  37. Apple behaalt op iPhones verreweg de grootste winstmarge. Echter is ineens afprijzen not done. Zeker naar de trouwe klanten die elk model gekocht hebben. Die voelen zich dan wel bekocht. Deze discussie is niet des Apple’s…in het verleden waren hun telefoons dermate innovatief dat die extra marge wel gerechtvaardigd is. Nu is dat niet echt meer zo en volgt Apple anderen….en dat is jammer

  38. Origineel geplaatst door Crp
    @Timosha: Juist niet, net als bij de iPhone liepen de macbooks ook al (na een paar maanden) achter op de concurrent qua snelnheid. Apple deed/doet zijn eigen ding. En ik hoop dat ze dat blijven doen.

    Als je vandaag een (ik zeg maar) “windows” laptop koopt dan loop je bij wijze van spreken morgen toch ook achter.
    Vroeger waren de verschillen wel groter dan dat ze het vandaag zijn.

    Als je een MacBook koopt dan kijk je toch ook niet meer naar de concurrentie.

    Zelf heb ik na lang twijfelen een paar maanden geleden een MacBook Pro gekocht (model van 1529,-). Ik had mijn twijfels maar nu kan ik toch wel zeggen dat het de beste aankoop is die ik op het gebied van laptops heb gemaakt.

  39. @Zaandammer:

    Want dat is het ultieme wow effect

  40. @Jrsz:

    In welk opzicht volgt Apple welke concurrentie?

  41. Origineel geplaatst door Daan: @Zaandammer:

    Want dat is het ultieme wow effect

    nee zeker niet maar nokia begint wel betere smartphones te maken met betere specs. En de lumia 930 is ook zeer mooi afgewerkt. Apple komt al een aantal jaren met minimale veranderingen en het ergste van allemaal is dat ze batterij gewoon niet verbeteren terwijl ze dat makkelijk kunnen doen!

  42. Origineel geplaatst door Bman
    @huplahoi: je vergeet alleen dat de iPhone na 3 jaar nog steeds een tweedehands waarde heeft van 250 euro terwijl de huawei direct na aankoop al nauwelijks enige verkoopwaarde meer heeft.

    Neen … dat vergeet ik niet… ik doe het namelijk zelf. De restwaarde is inderdaad vele malen groter.
    Daarom schreef ik ook: een paar jaar, en niet 7 jaar 😉

    Dat is een zoethoudertje om ons zelf te zeggen dat we goed bezig zijn, dat de aankoopprijs van een telefoon 300 euro onder een macbook air ligt .

    En qua exclusiviteit…. no way, iphone is al lang niet meer exclusief hoor, als ik zie hoeveel tieners daarmee rondlopen… Zelfs Apple is niet exclusief. Mijn macbook kost iets meer dan de helft van een tijdje geleden die in BEF 75.000 kostte.

    Wil je exclusief gaan, koop dan een VERTU… das pas exclusief. Veel betalen voor iets wat minder kan.

    Ik heb ze gewoon omdat ze goed werken, degelijk zijn en eigenlijk altijd werken. Omdat ze goed samenwerken. (punt)

    Ik moet met dan ook niet bewijzen aan de hand van mijn telefoon of computer. Voel ook die drang niet…

  43. Ik graag zou op IC een Poll willen zien over de voorkeur voor een groter scherm of niet.
    Ik heb sinds kort een Galaxy S4 voor mn werk (Privé een Iphone 5) en hoezeer ik een jaar geleden nog riep dat die toestellen veel te groot zijn hoop ik nu toch echt dat Apple de schermen gaat uitbreiden met en 5″.
    Ik heb het idee dat ik niet de enige bem.

  44. @M@rtin
    inderdaad, na een beetje spelen met Nokia 920… geef mij maar een groter scherm. 5inch lijkt me perfect. Groot genoeg om de iPad definitief vaarwel te zeggen…
    Dus een Poll?

  45. @Timosha: je kan een MacBook pro niet vergelijken met een windhoos / Linux laptop .. Eff een voorbeeld … Ik heb 2 laptops. Een asus g75vx van ruim €2000 en een 15″ mid 2009 MacBook pro .. Op papier zou de asus vele malen meer power hebben dan de Mac ! Maar toch werkt de Mac vlotter en beter sneller en stabieler best knap he ? Dat een stuk software een core 2 duo beter laat werken dan een core i7 Windows bak

  46. Origineel geplaatst door rob_osx
    @Timosha: je kan een MacBook pro niet vergelijken met een windhoos / Linux laptop

    Ik zou het niet durven. 😉 Ik praat alleen maar over dingen waar ik ervaring mee heb. En nogmaals, ik heb nog nooit een Windows computer gebruikt.

    Ik heb hier wel nog een Mini ATX computer met een oude Intel Pentium D (x64) waar Solaris 10 op draait. En Solaris 10 draait als een speer op dat stokoude ding. Dus ja, het besturingssysteem is bepalend voor de prestaties van een computer (of smartphone).

    Voor het overige: Apple mag van mij zoveel iPhones met grote schermen produceren als ze maar willen. Zelfs met 11″, 21.5″ of 27″. Het maakt mij allemaal niets uit zolang er maar een model bij is met de grootte van het scherm van de huidige iPhone 5s.

  47. Ik heb een heleboel op offline staan. Daarom dus ook geen datavebruik via Spotify 🙂

  48. Apple moet in gaan zien dat meer en meer mensen de telefoon als computer gebruiken. Bellen is een bijzaak! Een groter scherm is anno 2014 wel nodig. De consument is daar naartoe gegroeid. Dat laat de huidige markt duidelijk zien.

  49. Apple moet wel, anders gaan ze RIM met de Blackberry achterna!

  50. Hahahaha een iphone speciaal hahahaha

    Origineel geplaatst door Harm
    Ferrari maakt toch ook geen auto van 10.000 . Daarvoor moet je naar een ander merk . Als Apple ermee begint dan is het speciale ervan af denk ik

  51. Origineel geplaatst door driessens
    @Bubbly: Toch logisch dat de operatoren er niet om staan te springen als je zit wat Apple hen flikt 4G bv enkel met Mobistar en Telenet

    Nou ja “flikt”… Ze hebben de touwtjes niet meer in handen en dat vinden ze niet leuk. Apple wilt echter niet dat slecht functionerende 4G-netwerken slecht afgeven op het imago van de iPhone. Providertje pesten is dan inderdaad weer vervelend voor de klant en zo kan de provider publiekelijk klagen over Apple, maar ja dat is politiek nou eenmaal.

  52. Origineel geplaatst door Patrick:

    Ja voor sommige mensen is de iPhone toch nog iets anders dan andere merken .
    Ik heb ze nu 7jaar en ben nog blij ermee .
    Maar niet om de prijs , natuurlijk mag die lager maar het werkt gewoon fijn .
    Ik koop regelmatig een ander toestel erbij om te proberen maar kom steeds weer bij de iPhone terug
    Ze zijn NIET de beste die er te koop zijn maar dat is gewoon persoonlijk .
    De accu zou dikker mogen en daarmee ook het toestel .
    Maar voor een groter scherm zou ik bijv een Galaxy Note 3 nemen die is ook goed .
    Ik ga dus niet voor een merk kiezen als het product me niet aanstaat , bijv, te kleine scherm .
    Dan zou ik voor een merk kiezen die dat wel te bieden heeft

  53. Kan iemand mij vertellen waarom er interne documenten over marktonderzoek nodig zijn in een rechtzaak tegen Samsung?

    Is er dan niemand die twijfelt aan de echtheid van dit bericht?

  54. @Harm: Het speciale is er al lang af. Kijk bij voorbeeld naar Sonos dat nu eerst een nieuwe Android-contoller introduceert en pas later dit jaar een een IOS-versie. Na de dood van Steve is het alleen maar minder gegaan met Apple en ik denk dat het onomkeerbaar is. Het sprookje is over.

  55. Apple moet oppassen dat ze geen Palm of BlackBerry worden.

  56. Het mooie van concurrentie! Ik vind Apple producten helemaal top, maar zou ook een grotere iPhone willen. Als iedereen alleen maar iPhones bleef kopen zaten we nog steeds op 3,5″ waarschijnlijk :p

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.