iCulture Weekend: Bit Store, gratis vliegen, NFC, asociale apps en meer

Afgelopen weekend op iCulture: apps zonder jailbreak, gratis vliegen, NFC, asociale apps en meer.

De nieuwe patentrechtszaak tussen Apple en Samsung die afgelopen week van start ging, is voor de gemiddelde iPhone-gebruiker niet zo interessant. Toch levert het wel degelijk nieuwe inzichten op, zo bleek afgelopen weekend. Zo wilde Apple het liefst een iPhone die altijd aan staat en daardoor meteen te gebruiken is. Een mooie ambitie, maar uiteindelijk niet haalbaar. Ook bleek dat er al sinds 2010 plannen zijn voor die langverwachte nieuwe Apple TV met apps en tv-abonnementen. Verder verdiepten we ons afgelopen weekend in de asociale apps en een betoog waarom Apple uiteindelijk aan NFC moet toegeven.

Apps installeren buiten Apple om?

andrew desantisDankzij het gesloten karakter van de App Store bepaalt Apple welke apps er wel en niet op je iPhone komen. Wil je meer vrijheid, dan ben je aangewezen op een jailbreak. Dat was tot nu toe het geval. Het bedrijfje Avalonic beweert namelijk dat ze de App Store kunnen omzeilen. Een flinke doorbraak als hun beweringen kloppen. Om aan te tonen dat het werkt hebben ze een onofficiële appwinkel voor Bitcoin-apps gestart.

Meer lezen: Bit Store: onofficiële appwinkel voor Bitcoin-apps gestart.

Meer nieuws dit weekend:

Niet alleen rozengeur en maneschijn: de duistere kant van apps

Smartphone en pillen
Sociale media zijn er vooral om ons zelf te profileren. Foto’s van het strand en een boswandeling op Instagram bijvoorbeeld. Allemaal leuk en aardig. Maar achter die vrolijke wereld vol positivisme gaat nog een hele andere schuil. iCulture verdiepte zich in de donkere kanten van de populaire sociale netwerken die velen van ons gebruiken.

Meer lezen: De duistere kant van apps: hoe asociaal zijn sociale netwerken?

Meer apps dit weekend:

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.