Reacties voor: ‘Apple Watch-verkoop ingezakt na eerste dagen’

De verkoop van de Apple Watch is behoorlijk ingezakt na de eerste verkoopdag, blijkt uit nieuwe cijfers. Vooral Apple-fans kopen de smartwatch.

Reacties: 45 reacties

  1. Als ie in Nederland te bestellen is, zit ik ook gewoon bij de eerste groep bestellers. De lange levertijd is inderdaad balen, maar houdt mij niet tegen.

  2. Ik zal ook bij die eerste groep zitten inderdaad. Ik heb simpelweg geen bekenden in de betreffende landen wie ik als postadres zou willen vragen. Te veel gedoe, ik wacht lekker tot hij in mijn eigen land te koop is, dan zijn de eerste bugs ook gelijk overwonnen.
    Het zal wel loslopen denk ik zo 😉

  3. En wat ook nog een derde reden is bovenop de twee die reeds gegeven zijn: Veel mensen zitten gewoon absoluut niet te wachten op een smartwatch.

    Persoonlijk vind ik de smartwatch ook niet zo vernieuwend als de smartphone ooit was. De smartphone was een compleet nieuw product dat ons een schat aan informatie gaf. Het enige wat de smartwatch op dit moment doet is diezelfde informatie simpelweg verplaatsen naar je pols, en eventueel op een ietwat andere manier voorstellen.

  4. Je mag niet vergeten dat de Apple watch een verlengstuk is van je iPhone die bij aankoop al een stevige investering vraagt. Niet iedereen is zo welstellend om dan ook nog vlotjes een applewatch van minstens 399 euro te kunnen kopen. De goedkoopste applewatch en iPhone 6 kosten samen toch een stevige 1098 euro . Daarom denk ik dat de grote massa afwacht op een prijsdaling van de watch

  5. Mij spreekt het niet aan, door de telefoon droeg ik nooit meer een horloge en vind dat prettiger, word alleen gek van de overdreven nieuwtjes van die watch terwijl het geen succes gaat worden.

  6. Of een andere reden: de aanschafprijs

  7. Voor mij stelt hij gewoon teleur in wat hij kan en wat er allemaal geschrapt Is.

    Dat maakt hem nu minder nuttig en ook te duur in mijn ogen. Zou zelf als zzper nu alleen nog de functie willen om geen telefoon te missen als ik aan het werk ben. Maar dat Is me toch geen honderden euros waard. En daarnaast Is de steele versie die ik zelf nog wel redelijk mooi vindt belachelijk duur.

    Ken de beargumentatie wel van de prijs maar dat is in mijn ogen een hoop BS.

  8. Ze hadden gewoon de Apple Watch verkoop net zo moeten doen als met een nieuwe iPhone. Lekker met veel mensen bij de Apple stores. En mensen die er al een paar dagen voor de verkoop gaan zitten. Hartstikke leuk! Zoals het nu gaat met de Apple Watch slaat helemaal nergens op!!!!

  9. Om 1200-1300 euro voor smartwatch te betalen is gewoon stupiditeit. Beter een submariner of luminor.

  10. Het is inderdaad wel heel naar…maar 30.000 horloges per dag. Dat is maar 15 miljoen euro omzet per dag en maar 5,5 miljard omzet per jaar als je het doorrekent. Je zou het bijna een flop noemen…

  11. Nouja, als de Apple Watch in een uur meer smartwatches heeft verkocht dan alle google watch fabrikanten bij elkaar in heel 2014, dan kun je dat moeilijk een flop noemen.

  12. Als we nu eerlijk zijn is dit toch de slechtste intoductie van een nieuw apple product of heb ik het verkeerd?

  13. Mooi zo! Dat ding is voor de gemiddelde consument gewoon simpelweg te duur! Het is geen iPhone of iPad. Daarnaast is het zo dat de iPhone zo goed verkoopt omdat deze worden gekocht in combinatie met een abonnement. Als een gemiddelde consument gelijk €700 zou moeten betalen bij aanschaf van een iPhone, diezelfde consument niet elk jaar een nieuwe iPhone zal kopen. Dit is bij de iPad ook al het geval.

  14. Als mega Apple fan laat ik hem lekker links liggen. Het is een gimmick, meer niet.

  15. Gisteren las ik op flipbook interessante review nadat die persoon al langer dan 2-3 weken de iWatch had gebruikt: haar mening? Zodra de nieuwigheid eraf is merkte ze pas hoe weinig nuttig en echt vernieuwend deze was, niet meer dan een grappige gadget. Steeds keek ze liever op iPhone om echt makkelijk te lezen, te typen en te gebruiken etc. Eigenlijk gebruikte ze de iPhone meer dan voorheen, immers bij elke piep keek ze liever hierop.

  16. Volgens mij ligt het aan de verkoop tactiek van Apple. Zodra ze in de winkel normaal te koop zijn ga ik er een halen.
    Apple heeft zich met deze verkoop tactiek een beetje vergist, helaas.

  17. Had geluk dat ik hem in London kon kopen eind april. Ben erg tevreden hoewel nog niet alles perfect werkt.

  18. Zou wel een sport willen, alleen ik wil naar een winkel lopen eentje uitzoeken en kopen niet 2mnd wachten. Denk als de watch over een paar maanden “gewoon” overal te koop is het best wel eens snel kan gaan.

  19. Ik vind zelf dat Apple met deze nieuwe product echt een slechte start heeft gemaakt.

    Ze hadden liever een grote voorraad kunnen opbouwen dan, naar de ongeduldige consument te luisteren. Volgens mij hadden ze dan de consument veel gelukkiger gemaakt, dan een beperkt voorraad te leveren met lange wachttijden en een ton aan rot regels te hanteren( Bijv. als naar je naar Duitsland gaat om een Apple Watch te reserveren moet je een Duits adres hebben ).
    En als je het nu op dit moment in NL er een wilt hebben moet je naar marktplaats gaan en het dubbel ervoor gaan betalen voor welke je wilt hebben.

    Dit mocht allemaal beter gaan van mij.
    Maar toch blijf ik wachten tot wanneer het hierin Nederland verkrijgbaar is.

    Dan gaan mij voorkeur gelijk naar een Apple Watch met RVS stalen band 42mm met Applecare wat wel verstand lijkt.

  20. Het is volgens mij onzin dat de watch te duur is voor de gemiddelde consument. Het punt is meer dat mensen nog niet weten wat je er mee kunt en waarom het revolutionair is.

    Bij de eerste iPhone kocht ook niet iedereen m meteen. En kijk nu

  21. @Dennis: helemaal gelijk.

  22. Werkt niet 100%. Beter jaartje wachten voor de volgende update.

  23. Ik vind de Apple watch heerlijk.En ondek elke dag wat nieuws.Nu al veel mogelijkhedenLampen hue, tv heerlijkKan niet meer zonder

  24. Origineel geplaatst door Gerard
    Mij spreekt het niet aan, door de telefoon droeg ik nooit meer een horloge en vind dat prettiger, word alleen gek van de overdreven nieuwtjes van die watch terwijl het geen succes gaat worden.

    Zoals het artikel al aangeeft, 2 mln verkocht in <2 maanden. Als dat geen succes is…

  25. Kan het niet gewoon zo zijn, dat een verkoop pas bij aflevering wordt meegeteld? Bij bestellen betaal je pas als de bestelling wordt verstuurd en met de langere levertijd, duurt dat dus even….

  26. De levertijd van de 42mm Sport spacegray in Duitsland is inmiddels teruglopen naar 4 tot 5 weken. (ipv 6 – 8 weken vorige week)

    Edit: UK ook, de voorraden stapelen dus op. Hopen dat het nog maar een weekje duurt tot hij geleverd wordt als de verkoop in Nederland start.

  27. Zou het ook aan de exorbitant hoge aanschafprijs kunnen liggen?
    Dat is de reden dat ik er van af heb gezien als echte Apple fan zijnde.
    En idd zijn er mensen die hem wel graag willen kopen en meteen meenemen natuurlijk!
    Ik denk dat de lange wachttijden ook veel mensen tegenstaan.

  28. Appel horloge gaat uiteindelijk dezelfde richting op als de appel tv. Een langzame dood

  29. Prijs is hier naar mijn mening de belangrijkste oorzaak in combinatie met te weinig mogelijkheden.
    En daarbij het werd hier al gezegd meer dan de helft van de iPhone’s krijgt de consument gratis bij aanschaf of verlenging van telefoon abonnement!
    Bij de iWatch is dat niet zo dus laat die zelfde consument hem lekker links liggen.

    Kijk wat Samsung deed bij aanschaf telefoon of tablet kreeg je de watch gratis erbij maar vervolgens werd marktplaats overstelpt met die horloges.

    De echte horloge freaks kopen een echte horloge waarbij je je al niet druk hoeft te maken om hem optijd op de lader te doen.

  30. Wat dacht je van een te prijzige klok die snel weer verouderd is.

    En een voor alleen een bandje tussen de €49 en 699, betalen, niet een beetje raar. Denk niet dat je de klok zonder bandje geleverd kan krijgen.

  31. Origineel geplaatst door Gerard
    Mij spreekt het niet aan, door de telefoon droeg ik nooit meer een horloge en vind dat prettiger, word alleen gek van de overdreven nieuwtjes van die watch terwijl het geen succes gaat worden.

    Ben het helemaal met je eens. De Apple watch krijgt véél te veel aandacht. Is het gewoon niet waard. Zelfs nog niet een leuk/mooi gadget (want hij is wel lelijk lomp en kan weinig/niets zinvols toevoegen aan je dagelijkse leven). En ja, ik ben een Apple fan en heb zo’n beetje alles ervan in huis, maar ik kan niet anders dan constateren dat de innovatie onder Cook flink achter- en wellicht zelfs uitblijft. Hopelijk komt Apple weer eens met wat nieuws dat ook nog eens zinvol is…

  32. “Mondjesmaat” 30.000 Apple Watches per dag.

    Gedeeld door 24 is dat 1250 per uur, wat neerkomt op 20 a 21 verkopen per minuut. Ik ken weinig producten die zo hard gaan 🙂

    Ik heb er overigens één uit Amerika laten komen. Fantastisch stukje techniek weer hoor, maar absoluut overbodig. Net als met de iPad: Je hebt ‘m eigenlijk niet nodig, maar hij is soms verdomde makkelijk. Maar, ik zou makkelijk weer zonder Watch kunnen. Ook zonder iPad trouwens. iPhone wordt lastiger 🙂

  33. Het grootste probleem is wat mij betreft niet de prijs van de smartwatch maar het feit dat het ding een jaar later geen reet meer waard is. Een duur pols horloge doe je tientallen jaren mee.

  34. Ik had gewoon heel graag een gps in mijn watch willen zien! Nu wacht ik op 2.0 want ik durf te wedden dat er daar wel een in gaat zitten

  35. @robert: helemaal mee eens. Ik heb de watch sinds gisteren. 2 weken eerder geleverd dan was gepland. Ik ben er blij mee en wat is ie mooi. Nu alles uitvogelen. Ik ben tot nu toe zeer tevreden met wat de watch allemaal kan. 😃

  36. @Menno: Nou, dat zit toch wat anders, bij  Store New York was de wachtrij iets meer dan 3 dagen… Omdat het in New York uiterst verboden is om te slapen op straat kwamen er regelmatig agenten langs die alle wachtenden eens flink wakker maakten, hier hebben wij in Nederland natuurlijk niks van gemerkt maar in NY is het imago van Apple wel een beetje aangetast. Om de (kleine) voorraad van  Watch kwijt te raken heeft Apple dus voor een systeem gekozen waarbij dit dus nooit zou kunnen gebeuren. Via het web dus…

  37. Verkoopscijfers kunnen ook gewoon een eerlijk beeld geven omdat mensen de Apple Watch gewoon niet willen.

  38. 30.000 per dag is zo een 12 miljoen met de eerste verkopen. Dat is een absoluut record…

  39. @youri: Je kan ook stellen dat maar 900000 android verkopen in 1 jaar dat men die niet wilt maar met 30000 per dag van de Apple watch juist vele zijn die dat wel willen. Enig idee hoe succesvol een product is als er 30.000 per dag verkocht worden? Sterker nog, Apple is dan in 1 klap het grootste horlogebedrijf ter wereld….

  40. De 🍏Watch is een product voor de early adopters, de android watches waren nog echt voor de geeks.
    Smartwatches en straks ook de smartglasses lossen het probleem om dat je niet telkens dat ding uit je broekzak of handtasje hoeft te halen om aan je informatie te komen. Siri of de andere spraak herkenning zijn daarvoor trouwens essentieel. Eigenlijk is nu het kantelpunt dat je echt een Personal Digital Assistant gaat krijgen (of een Kitt, als je Night Rider fan bent).
    Het is toch super dat je kan vragen, “wanneer is mijn volgende afspraak” of “herinner mij om melk te kopen als ik thuis ben”.
    Dit is weer een kantelpunt en natuurlijk zijn er nog kinderziektes en zal de volgende versie weer beter zijn, maar het is ook super om deze stap mee te kunnen maken.

  41. ‘Vroeger’ werd in Cupertino iets uitgevonden dat nog niet bestond en iedereen zei: ‘Geweldig”. Dat is nu duidelijk niet het geval. Apple moet misschien aan marketing vooraf gaan doen. Is hier wel behoefte aan? Google Glass is geflopt en zo is het ook niet zeker of de Apple watch een succes wordt. Ik hoor in mijn omgeving mensen zeggen dat ze geen zin hebben in dat meten.

  42. @Anna: dat hebben ze vast wel gedaan. Dat blijkt ook wel uit de cijfers. Ik ken genoeg mensen die niet kunnen wachten totdat ie in Nederland te koop is.

  43. @Cozmo: heb je soms een blauwe jurk aan? 😂

  44. Hecht weinig waarde aan dit soort cijfers. Deze cijfers kunnen op allerlei manieren beïnvloedt zijn. De enige cijfers die tellen zijn de cijfers die Apple gaat presenteren bij de volgende kwartaal cijfers. Ik denk dat Apple wel gaat vertellen hoeveel ze verkocht hebben omdat de Watch ondanks alle beperkingen en tekortkomingen ontzetten populair zijn. Anders had er al veel meer aanbod geweest en veel kortere levertijden.

  45. De groenteboer op de hoek zou feesten als hij 30.000 appeltjes per dag zou kunnen verkopen.

    Maar hieruit blijkt wel dat sommige van ons gewoon teveel geld hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.