Pac-Man-35-jaar

Pac-Man is 35 jaar en trakteert op grote jubileumupdate

Wie jarig is trakteert. Bijvoorbeeld op een compleet vernieuwde app met toegevoegde multiplayermodus, als je Pac-Man heet.

Pac-Man-35-jaar
Ieders favoriete gele happertje wordt vandaag 35 jaar en dus voorziet ontwikkelaar Bandai Namco de Pac-Man app voor iPhone, iPad en iPod touch van een flinke update.

Pac-Man-JarigOp 22 mei 1980 zag het gele bolletje met een onstilbare honger het levenslicht en sinds die dag is hij niet meer weg te denken uit de geschiedenis van videogames.

De laatste jaren zagen we hem onder meer terug in de nieuwste Super Smash Bros, op de Wii U en 3DS. Er werd zelfs een hele animatieserie met Pac-Man in de hoofdrol uitgebracht.

De Pac-Man app voor iOS pakt het (gelukkig) een stuk nostalgischer aan, met een 8-bit stijltje en het klassieke doolhof waarin je al etend op de vlucht slaat voor vier spookjes.

Je hebt de keuze uit twee besturingsmogelijkheden, waarbij de virtuele joystick wat ons betreft een stuk betere resultaten oplevert dan de swipe-optie, die regelmatig slecht reageert.

Nieuw uiterlijk en online multiplayer

Speciaal voor de 35ste verjaardag is de app compleet vernieuwd. Dit merk je niet alleen aan het uiterlijk maar ook aan de online multiplayermodus, waarin je het tegen andere spelers opneemt in een strijd om de hoogste score.

Vanuit de app kun je een profiel samenstellen met een afbeelding en naam. Je ziet direct welke spelers er op jouw niveau spelen. Met een druk op de knop daag je ze vervolgens uit voor een potje tegen elkaar. Iedere speler speelt voor zich en aan het einde worden de twee scores met elkaar vergeleken.

De volledige versie van Pac-Man kost €4,99, al is er ook een gratis ‘Lite’-versie beschikbaar waarin je voorproefje krijgt van de volledige game. Die gratis versie is vermakelijk genoeg om Pac’s verjaardag door te komen, al zijn die reclamevideo’s wel bloedirritant.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2015, 17:34
Categorie Apps
Onderwerpen games, pac-man, update

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.