Reacties voor: Apple Watch Series 5 heeft dezelfde processor als de Series 4

Even snel, maar met een paar aanpassingen
Apple gebruikt in de nieuwe Apple Watch Series 5 dezelfde processor als in de Apple Watch Series 4 van vorig jaar. Er is een aantal aanpassingen gemaakt, maar sneller dan de vorige is de Series 5 niet.
Daniel Vischjager -

Reacties: 5 reacties

  1. Echt ongelofelijk jammer dat de slaapfunctie er niet in zit. Het is waarshcijnlijk al gezegd, maar ik denk dat dit te maken heeft met het feit dat draadloos opladen niet zo vlekkeloos werkte als gedacht of dat ze het softwaretechnisch gewoon niet voor elkaar hebben gekregen.

    Verhaal lijkt me dus zo verlopen te zijn: Draadloos opladen via iPhone niet goed of wenselijk > Je horloge niet overdag kunnen opladen via iPhone > te krappe batterijduur om ‘s nachts om te houden > geen slaapfunctie.

    Dit verklaart ook de hogere batterijcapaciteit… Erg jammer, maar ja… Wellicht dat dit later in het jaar beschikbaar komt, maar ik zie dit niet zo snel gebeuren. Wanneer zijn grote softwaretechnische veranderingen los van hardware-aankondigingen gedaan bij apple? Liever kondigen ze dit volgend jaar aan om de iPhone 12 (Pro) en Watch 6 te verkopen.

  2. @DennisU: Ik red makkelijk twee dagen met een volgeladen watch 4. Ik moet wel zeggen dan ik hem ‘s nachts nooit draag. Zo irritant, slapen met een horloge om.

  3. Dus als je de 4 hebt niet een 5 kopen…
    Ik heb een gebruikte 3 gekocht, had nogal bedenkingen bij de Watch , maar valt aangenaam mee!
    Er kan veel mee, was mijn gsm vergeten maar in de appie kwamen de berichten via WiFi gewoon binnen en met Apple Pay kon ik nu betalen. ( paar maand met de iPhone gedaan)
    En alle functies en wijzerplaten zijn nieuw voor een eerste gebruiker dus dat ik maar 2 nieuwe krijg mag de pret niet drukken.
    Voor 135 met 2 Apple bandjes ben ik tevreden!🙂

  4. @DennisU: Denk niet dat het met draadloos laden te maken heb, je kan met gemak een dag/ nacht doen met een watch.
    Ik slaap er dan niet mee met mijn 3 jaar oude watch 2 maar doe er nog 2 volle dagen mee, dan is die niet leeg maar wel verstandig om op te laden(Rond 20% of net iets er onder).
    Dus een volledige dag en nacht lukt dan ook heb al eens geprobeerd, doe er dan krap ook 2 dagen nog mee volgens mij.
    Ik sport er 3 keer per week mee 2 keer per week hardlopen, 1 keer in de week sinds kort zwemmen(En blijf er 2 dagen mee doen nog steeds).

    Dus batterij zal het niet zijn denk ik, waarschijnlijk lukt het meten gewoon nog niet goed hoe Apple het wil.

  5. @DennisU: ik verwacht niet dat de slaapfunctie in een app van Apple zelf (veel) beter wordt dan de prima app Autosleep, die de slaap uitstekend meet in hoeveelheid, diepe slaap, kwaliteit, hartslag, fitheid bij opstaan, ‘slaapschuld’ etc. Ik vind dat een uitstekende app en draag meestal m’n Apple Watch 4 ook ‘s nachts en laad ‘m dan wel ‘s even als ik onder de douche sta. Meestal gaat de batterij van m’n Watch twee dagen mee, terwijl ik ‘m veel gebruik en veel notificaties krijg van afspraken, agenda, nieuws en weer etc.

    Dat processor S5 zo ongeveer het zelfde zou zijn als processor S4 vind ik wél een beetje voor-de-gek-houderij van Apple. Van een nieuwe chip mag je ook een grotere snelheid verwachten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.