apple-watch-tijdstip

‘Apple Watch heeft schermresolutie van 240 bij 320 pixels’

De Apple Watch heeft een scherm van 240 x 320 pixels, beweren analisten van NPD DisplaySearch. Ze berekenden ook de productiekosten van het scherm.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-watch-tijdstipDe Apple Watch heeft een touchscreen met een resolutie van ongeveer 240 x 320 pixels en kost ongeveer 15 euro om te maken. Dat blijkt uit een analyse van het Taiwanese bedrijf NPD DisplaySearch. Afgaande op de schermgroottes van 38 en 42 millimeter berekenden de analisten dat het scherm van beide modellen respectievelijk 1,3 en 1,5 inch groot moet zijn. Bij een QVGA-resolutie kom je dan uit op 240 x 320 pixels. De pixeldichtheid van de kleinste Apple Watch ligt ongeveer op 299 ppi en bij de grotere versie moet je rekenen op zo’n 261 ppi.

DisplaySearch berekenende ook de kosten van andere schermonderdelen: het saffierglas dat het horloge moet beschermen tegen krassen zou rond de 21 euro kosten en de displaymodule van LG kost 6 euro. Eerder werd al gesuggereerd dat de Apple Watch geleverd zal worden met 4GB of 8GB opslagruimte en 512MB RAM.

Bij Chipworks zijn ze ook aan het raden gegaan. Ze gebruikten Jony Ive’s opmerkingen over de S1-chip als uitgangspunt. Dit is een maatwerk-chip die alle subsystemen bevat. Ze denken dat de S1 een flash-chip is met Broadcom Wi-Fi-module (BCM43342, ook aanwezig in de iPhone 5s). Die bevat standaard een GPS-radio, maar omdat de Apple Watch geen GPS bevat zou het om een speciale variant van de BCM43342 kunnen gaan.

Andere vragen blijven nog steeds onbeantwoord, zoals de exacte batterijduur en de prijs van de duurdere modellen die van goud zijn gemaakt. Wat Apple wel vertelde, is dat het scherm onderscheid kan maken tussen twee aanrakingen: zacht tikken en hard drukken. Ook weten we inmiddels welke kleuren de behuizing heeft en welke horlogebandjes er straks verkrijgbaar zijn. De Apple Watch wordt in het voorjaar van 2015 verwacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2014, 19:48
Categorie iDevices
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.