Apple nodigt Apple Watch-ontwikkelaars uit in Cupertino

Apple heeft een stuk of twintig ontwikkelaars uitgenodigd om naar Cupertino te komen, om daar met Apple-engineers hun Apple Watch-apps af te ronden.

apple-watch-promotiefotoEen select groepje ontwikkelaars is uitgenodigd door Apple om naar Cupertino te komen, om daar alvast de Apple Watch te testen. De afspraak is daarbij wel, dat ze op korte termijn hun Apple Watch-apps afronden. Het gaat om zo’n twintig verschillende bedrijven die vorige week bij Apple op bezoek zijn geweest of deze week mogen langskomen. Apple-engineers staan paraat om de ontwikkelaars te helpen om hun apps af te ronden.

Ook Europese banken op bezoek in Cupertino

De ontwikkelaars die nu zijn uitgenodigd zijn actief op uiteenlopende gebieden, van sporttoepassingen tot takenlijstjes. Daarnaast heeft Apple mensen van verschillende banken uitgenodigd, waaronder ontwikkelaars van Duitse banken. Onderwerp van gesprek is de Apple Pay-functionaliteit die de Apple Watch ondersteunt. Het wijst erop dat Apple ook van plan is om Apple Pay buiten de VS beschikbaar te stellen – al is het nog te vroeg om te zeggen of Nederland erbij zit.

Eerder was al bekend dat Apple ontwikkelaars had gevraagd om voor half februari hun Apple Watch-app af te ronden. Die apps zouden gebruikt kunnen worden in reclamemateriaal voor de Apple Watch, maar ze kunnen ook op het podium gedemonstreerd worden zodra Apple meer details bekendmaakt. Helaas mogen de aanwezige ontwikkelaars niets loslaten over de bijeenkomsten en de ontwikkelaars weten ook niet van elkaar voor welk bedrijf ze werken. Ondertussen is Apple al begonnen om het eigen winkelpersoneel te trainen. In ieder geval in Los Angeles, Cupertino, Austin en Atlanta zouden trainingen zijn geweest.

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 februari 2015 om 23:18
Onderwerp
Categorie
Apple

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.