Reacties voor: Apple: ‘Apple Watch meet geen hartslag als je je arm beweegt’

Is de hartslagmeting van jouw Apple Watch minder betrouwbaar geworden sinds WatchOS 1.0.1? Dat hoort zo, zegt Apple. De hartslagmeter doet het niet als je je arm beweegt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Het zou ideaal zijn als je zelf zou kunnen kiezen hoe vaak hij gemeten wordt.

  2. Een mens werkt of sport niet altijd als hij/zij zijn armen beweegt. Je gebruikt je armen toch bijna continu overdag, dus óók tijdens je “rusthartslag”, onafhankelijk van het feit of je je armen nu beweegt of niet. Het is niet omdat ik huiswerk maak dat ik geen rusthartslag heb hoor. Vind daarom dat je het interval tussen metingen zelf mag instellen.

  3. Wat een rare keuzes maakt Apple tegenwoordig…

  4. Ik neem aan dat er ook een knop ” meet nu” is?
    Dat automatische meten kost alleen maar batterij.

  5. Maar leuk dat hartslag meter maar wat moet je er nou mee?!
    Alsof nu ineens iedereen het belangrijk vind om zijn hartslag te meten.

  6. Hmmm. Dus als ik een hardloopschema op basis van hartslag wil lopen, kan de Apple Watch dat niet?! Raar!

  7. Peter, je kan wel hardlopen op basis van hartslag. Dit doe je met de workout-app. Deze werkt goed.

  8. Mijn  Watch geeft structureel een hogere hartslag aan met de work-out app dan mijn Garmin Forerunner 620 doet (tijdens hardlopen). Ook heb ik de indruk dat  Watch trager reageert op hartslagveranderingen dan de Garmin met borstband. Wat zijn de ervaringen bij andere hardlopers met een  Watch?

  9. Briljant!!!

  10. Origineel geplaatst door acorn
    Mijn  Watch geeft structureel een hogere hartslag aan met de work-out app dan mijn Garmin Forerunner 620 doet (tijdens hardlopen). Ook heb ik de indruk dat  Watch trager reageert op hartslagveranderingen dan de Garmin met borstband. Wat zijn de ervaringen bij andere hardlopers met een  Watch?

    Hij is nog tans uitvoerig getest met top gps/hartslag trackers. Ze kwamen altijd bijna hetzelfde uit artikel stond ook op iCulture. ( Gebruik de zoek functie even en je vindt het zo 🙂 )

  11. @acorn: iculture heeft dat al een keer vergeleken, moet je even de zoek functie gebruiken

  12. @acorn: Ik heb ook een Garmin 620. Heb tot nu toe alleen naar de gem. hartslag gekeken en daar was minimaal verschil bijvoorbeeld Garmin 127 en Apple watch 126. Bij het aantal gelopen km’ers, ook met iPhone meenemen, heb ik nog wel wat meer verschillen.

  13. Origineel geplaatst door Jeroen
    Maar leuk dat hartslag meter maar wat moet je er nou mee?!
    Alsof nu ineens iedereen het belangrijk vind om zijn hartslag te meten.

    Nou als je zo’n dure Apple “sport” watch koopt veronderstel ik dat men hem ook wil gebruiken om de hartslag te meten en dat dit voor een premium toestel ook naar behoren werkt.

  14. Mmmm dit is toch wel heel raar want hoe meet je dan je calorie verbranding in de “Activity” weergave zonder je hartslag te meten. Alleen door afgelegde afstand lijkt me toch niet nauwkeurig genoeg.

    Aan de andere kant snap ik de keuze wel. Je bent geïnteresseerd in de hartslag onder rustcondities tenzij je actief aan het sporten bent. Dan meet de Apple Watch dus continu wat logisch is. Je hartslag gedurende de dag dat je met iets bezig bent is niet echt interessant. Maar als Apple pro-actief wil reageren op mogelijke gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld een dreigende hartaanval, dan zal Apple toch vaker moeten gaan meten. Denk alleen dat we nog ver weg zijn dat dit soort functies echt toegevoegd gaan worden. Wie gaat namelijk die data beoordelen. Stuurt de Apple Watch zelf de data naar een dokter of waarschuwt ‘ie misschien zelfs een ambulance. Er zijn mogelijkheden genoeg die nu nog science fiction zijn maar over vijf jaar misschien heel normaal zijn.

  15. Origineel geplaatst door Peter
    Hmmm. Dus als ik een hardloopschema op basis van hartslag wil lopen, kan de Apple Watch dat niet?! Raar!

    Jawel want dan zet je ‘m in de work out stand en dan meet je continu je hartslag.

  16. Denk dat deze keuze gewoon gemaakt is om de accuduur te verlengen. Niets meer, niets minder…

  17. @Iedereen… voor sommige mensen is begrijpend lezen nog altijd een ganze uitdaging… Maar goed….

    ontopic.. is een sterk voorbeeld van een communicatiemisser het is inderdaad prima uit te leggen.. maar dan hadden ze het ook moeten uitleggen.. ik ben ook wel pro het zelf instellen van de interval indien niet actief bezig.

  18. De batterij gaat te snel leeg, als het continue je hartslag meet, dan moet je de watch 2x per dag opladen. Zoiets zou ik bedenken.

  19. Ik heb de applewatch gekocht om op hartslag te trainen ook met intervaltrainingen. Dat kan dus blijkbaar helemaal niet omdat Apple het niet toestaat dat je hartslaggegevens worden gedeeld met zeer populaire apps zoals Nike+ en Endomondo (die laatste gebruik ik veel omdat er goede intervaltrainingen inzitten). Een waardeloos horloge dus of gaat daar nog verandering in komen? Ik vind het sowieso erg irritant dat het horloge constant op zwart staat en dat je moet tikken om m aan te zetten. De batterijduur kan ook wel een stuk beter…. Kortom, het eerste appleproduct waar ik eigenlijk helemaal niet blij mee ben terwijl ik een behoorlijke appleaddict ben… ):

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.