Bloedsaturatiemeting

Reacties voor: Apple aangeklaagd voor discriminatie met Apple Watch

Apple krijgt in de Verenigde Staten te maken met een rechtszaak, omdat de metingen van de Apple Watch onnauwkeurig zouden zijn bij mensen met een donkere huidskleur.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 25 reacties

  1. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  2. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  3. Dit lijkt me meer een kwestie omgekeerde wereld situatie. Wie zegt dat deze kerel niet doelbewust de classaction suit opstartte omdat hij denkt te gaan winnen. Dit omdat na de research te hebben gelezen hij de Apple Watch kocht omdat deze zo het gat in de markt heeft gevonden? Mja.. gezond verstand in het Amerikaanse rechtssysteem bestaat nu eenmaal niet.

  4. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  5. Ehhh nou ik wil wel even opmerken dat ik als persoon met een donkere tattoo dezelfde klachten heb. Onbetrouwbare metingen en de hele tijd het blauwe slotje aan terwijl ik de watch gewoon om de pols heb. Dat maakt dat je geen meldingen voelt of hoort. Code er af halen kan maar dan ben he hem kwijt na diefstal plus dat apple pay niet meer werkt. Het is softwarematig op te lossen maar dat kost apple denk ik te veel omdat je dan waarschijnlijk twee versies moet uitbrengen. Er is in een ziekenhuis recentelijk wetenschappelijk onderzoek gedaan waaruit bleek dat de thermometers in ziekenhuizen afwijkende uitslagen geven bij mensen met een donkere huidskleur. Nadat dit bekend werd heeft men een software aanpassing gedaan waarna de thermometer een representatieve uitslag gaf bij mensen met een donkere huidskleur. Ziekenhuizen hebben nu dus twee soorten thermometers.

  6. Dat men klaagt dat de meting niet goed is.. goed terug actie … OK. Of een vergoeding dat iemand door slechts meting is dupeerd een schade vergoeding… Maar om het nu te gaan linken aan institutioneel racisme pfffffff

  7. Op zich heeft die klager wel een punt. Als hij weet dat bij een donkere huid (of tatoeage) de zuurstofmeter niet (of nauwelijks) werkt, kun je je afvragen waarom hij dan nog zo’n Apple Watch zou willen kopen. Tenzij het je niet boeit, maar je wil wel geïnformeerd worden, lijkt mij dit het handigst.

    Zelfde als mijn inkjet printer. Werkt niet met Die heb ik aangeschaft in de opruiing. Maar na de alereeerste installatie kwam bij een 2e keer printen geen papier meer uit. Heb alles nagezocht, geen printmogelijkheid meer gehad. Blijkt dat de de printer in mijn iMac 27” te langzaam is.

  8. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. Waarom Apple? Dat is wat ik me afvraag. Het blijkt een standaardprobleem met veel van dit soort metingen.
    Hopen op een hogere payout?

  10. @Sander: Dat klopt ja, het is ook wetenschappelijk bewezen. Het is vreemd dat Apple dat niet oplost. Een groot deel van de wereld is niet wit en koopt een Apple Watch. Dan kan men zeker in gevaar verkeren als de Watch niet goed kan meten. Wat een zielige reacties hier als er mensenlevens op t spel kunnen staan. Waar moet t heen met de wereld als men nu totaal geen empathie heeft voor anderen? Erg jammer. Hoopt dat er vanuit Apple ook hier een oplossing voor komt .

  11. @Evy: Volgens mij slaan de meeste reacties op de racisme-kaart. Dat die getrokken wordt is gewoon zielig. Natuurlijk zou Apple hier transparant in moeten zijn en moeten mensen met een donkere tattoo of huidskleur deze info moeten weten, maar dat maakt het geen racisme. Daarnaast is het wel gevaarlijk dat mensen überhaupt een Apple Watch als meetinstrument nemen voor hun gezondheid. Het kan ongetwijfeld een goede indicatie geven, maar niet meer dan dat. Het is ook niet zo dat mensen zonder Apple Watch in direct gevaar verkeren zonder deze metingen en info.

  12. Mafkees… begint zelfs een zaak

  13. @Evy: Die reacties komen voort uit het feit dat de aanklager hier spreekt over racisme.

    Binnenkort maakt Apple een horloge voor witte mensen en een andere voor zwarte mensen om dan binnen een paar jaar alweer voor racisme aangeklaagd te worden door iemand die het allemaal niet gevolgd heeft.

  14. En maar naar problemen zoeken…

  15. Zal wel weer woke zijn. Vond het wel wat logisch eigenlijk dat die meting het dan slechter doet bij witte huid zie je aders duidelijk en dan dat groene licht van de Watch er nog s op, zal bij gekleurde huid die inkt of van natuur moeilijker zijn

  16. mijn kapper heeft dit probleem omdat hij een tattoo heeft op zn pols. de Watch vergrendeld zichzelf steeds omdat deze denkt niet gedragen te worden. rare is dat Garmin wel werkt en metingen goed uitvoert. lijkt dus dat Garmin beter hardware danwel software heeft om het probleem met een donkere huid te tackelen.

  17. Daar had Apple rekening mee moeten houden!

  18. Waarom weer over racisme beginnen?
    De verschillende rassen op aarde zijn nu eenmaal verschillend.
    Merk je bijv ook in de anesthesiologie, Aziaten blijven schreeuwen van de pijn bij een operatie, als je pijnstillers blijft geven zolang ze om meer medicatie vragen, geeft gaan ze out.
    Bij hen werkt de pijnverwerking of het medicijn anders.
    Ik voel me ook een beetje benadeeld tegenover de gemiddelde Congolese mannen qua bepaalde groottes. 😆
    Laten we de verschillen gewoon accepteren en er niet racisme van maken als we de verschillen benoemen.

  19. Ronduit belachelijk eigenlijk. Het kan best zijn dat blijkt dat bepaalde waarnemingen minder goed werken bij verschillende huidskleuren. Dat maakt het nog geen racisme. Het gemak waarmee die kaart tegenwoordig getrokken wordt is de schaamte voorbij. Wat een kansloos figuur ben je dan.

  20. Kansloos hahahaha

    Misschien geeft ie bij donkere huid wel de juiste waarde en bij een lichte huid niet……

    Maar dat moet toch softwarematig aan te passen zijn dmv een soort calibratie?

    Net als de Apple TV die je tv kalibreert met je iPhone…..

  21. Het verbaast mij telkens weer, dat mensen vertrouwen op gadgets en niet terzake-kundigen en adviezen van experts of vakmensen negeren.

    Als ik iets wil weten over mijn gezondheid, dan ga ik naar een arts. Die moet er jaren voor leren. Een smartphone, smartwatch of activity tracker geeft hooguit een indruk. De een een wat betere indruk dan de andere.

    Hierboven wordt aangehaald dat wetenschappelijk bewezen is dat saturatie bij een donkere huidskleur moeilijker is vast te stellen. Als dat zo is, dan is het helemaal dom om dan alsnog op een Apple Watch te vertrouwen. De door Evy aangehaalde “mensenlevens die op het spel kunnen staan”, is onzin. Als je twijfelt aan je gezondheid, raadpleeg een arts, niet een Apple Watch. En te weinig zuurstof in je bloed, daarvan overlijdt je niet acuut. Een gezochte reden om iets te rechtvaardigen (valse discriminatieclaim) wat niet juist is.

    Nogmaals, leuk zo’n gadget. Het geeft een indruk van je gezondheid en niet meer dan dat. Als je echt gezondheidsklachten hebt, raadpleeg een arts. Ik denk dat Apple dat ook wel aangeeft en zo niet, dan gewoon gezond verstand gebruiken. Misschien dat Apple daar eens een apparaat voor kan bedenken…

  22. Origineel geplaatst door Rein
    Dat men klaagt dat de meting niet goed is.. goed terug actie … OK. Of een vergoeding dat iemand door slechts meting is dupeerd een schade vergoeding… Maar om het nu te gaan linken aan institutioneel racisme pfffffff

    Inderdaad, dat dus…🙄.

  23. Origineel geplaatst door Sander
    Ehhh nou ik wil wel even opmerken dat ik als persoon met een donkere tattoo dezelfde klachten heb. Onbetrouwbare metingen en de hele tijd het blauwe slotje aan terwijl ik de watch gewoon om de pols heb. Dat maakt dat je geen meldingen voelt of hoort. Code er af halen kan maar dan ben he hem kwijt na diefstal plus dat apple pay niet meer werkt. Het is softwarematig op te lossen maar dat kost apple denk ik te veel omdat je dan waarschijnlijk twee versies moet uitbrengen. Er is in een ziekenhuis recentelijk wetenschappelijk onderzoek gedaan waaruit bleek dat de thermometers in ziekenhuizen afwijkende uitslagen geven bij mensen met een donkere huidskleur. Nadat dit bekend werd heeft men een software aanpassing gedaan waarna de thermometer een representatieve uitslag gaf bij mensen met een donkere huidskleur. Ziekenhuizen hebben nu dus twee soorten thermometers.

    Dat zou Apple dus ook moeten kunnen met de Watch en zouden ze dan ook moeten doen naar mijn mening. Maar de link naar racisme ontgaat me compleet. Rare vogels die Amerikanen🤯🙄.

  24. Origineel geplaatst door Evy
    @Sander: Dat klopt ja, het is ook wetenschappelijk bewezen. Het is vreemd dat Apple dat niet oplost. Een groot deel van de wereld is niet wit en koopt een Apple Watch. Dan kan men zeker in gevaar verkeren als de Watch niet goed kan meten. Wat een zielige reacties hier als er mensenlevens op t spel kunnen staan. Waar moet t heen met de wereld als men nu totaal geen empathie heeft voor anderen? Erg jammer. Hoopt dat er vanuit Apple ook hier een oplossing voor komt .

    Ik vind ook dat dit opgelost moet worden maar nogmaals, de link naar racisme ontgaat me compleet.

  25. Origineel geplaatst door Chris
    Waarom weer over racisme beginnen?

    De verschillende rassen op aarde zijn nu eenmaal verschillend.

    Merk je bijv ook in de anesthesiologie, Aziaten blijven schreeuwen van de pijn bij een operatie, als je pijnstillers blijft geven zolang ze om meer medicatie vragen, geeft gaan ze out.

    Bij hen werkt de pijnverwerking of het medicijn anders.

    Ik voel me ook een beetje benadeeld tegenover de gemiddelde Congolese mannen qua bepaalde groottes. 😆

    Laten we de verschillen gewoon accepteren en er niet racisme van maken als we de verschillen benoemen.

    Wat een goeie reactie van je. Vooral het accepteren van de verschillen die er wel degelijk zijn zou het leven van een ieder een stuk aangenamer maken.

    “Hé, jij bent anders dan ik”
    “Ja, inderdaad ik zie het ook”
    “Jij nog koffie?”
    “Ja graag”

    Een stuk aangenamer dan alle andere opties toch?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.