Reacties voor: Apple Watch beveiligt mobiele betalingen met je huid

De Apple Watch gebruikt huidsensoren om mobiele betalingen te beveiligen. Zo weet het horloge zeker dat zijn bezitter betaalt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Komt Apple Pay überhaupt in Nederland? Wij betalen niet alles standaard met onze creditcard.
    En dat zijn wel de partners die ze hebben

  2. Het zal mij benieuwen hoe de sensoren het doen als je zoals ik, je horloge een beetje losjes om je pols draagt.

  3. Origineel geplaatst door Justin
    Komt Apple Pay überhaupt in Nederland? Wij betalen niet alles standaard met onze creditcard.
    En dat zijn wel de partners die ze hebben

    Als je nu nog geen creditcard hebt ben je wel een beetje een sloeber.
    Over een paar jaar is dat de norm.

  4. Origineel geplaatst door Justin
    Komt Apple Pay überhaupt in Nederland? Wij betalen niet alles standaard met onze creditcard.
    En dat zijn wel de partners die ze hebben

    Het werkt met zowel credit- als debitcards. De debitcard is wat wij Nederlanders als pinpas gebruiken.

  5. Als je de Watch hebt afgedaan, moet je de code weer opnieuw invoeren? Kan die de samenstelling van mijn huid dan niet onthouden?

    Ik weet t niet, maar hoewel ik het uiterlijk prachtig vind, ben ik redelijk teleurgesteld over de toepassingen. Aangezien je de Watch moet afdoen om op te laden, moet je dan dus ook steeds de code opnieuw invoeren.

    Alleen bruikbaar icm iPhone. Dus toch bij sporten steeds iPhone bij me houden.

    Alleen hartslagmeting? Waarvoor dan al die specialisten aannemen?

    Ik hou voorlopig het iPad 1-gevoel en hoop dat er nog het één en ander gaat veranderen voor de release. Behalve het uiterlijk lopen ze mijns inziens achter op de concurrentie die helaas alleen met Android werkt. Zou Asus niet met n watch komen die ook met iOS gaat werken?

  6. Origineel geplaatst door gabor:
    Als je nu nog geen creditcard hebt ben je wel een beetje een sloeber.
    Over een paar jaar is dat de norm.

    Dat zijn nogal uitspraken om iemand zonder cc een sloeber te noemen.

    Zegt meer over jouw niveau dan dat het iets zegt over mensen zonder cc.

  7. Met de huidige battery info is dat dus elke dag je Watch opnieuw unlocken met je code (aangezien je hem elke dag moet opladen).

  8. Ja wat vervelend, 1x per dag een code invoeren.

  9. @Yo: Ive draagt bij zijn laatste interview de AppleWatch ook heel losjes om de pols, dus ik denk dat de sensoren de hartslag makkelijk oppikken.

    Maar een waterdichte Applewatch vindt ik wel heel belangrijk en zeker in Nederland waar er soms stortregens komen die je tot op het bot nat maken.

    De batterijduur is natuurlijk ook belangrijk, maar als je zoals samsung met zijn laatste smartwatch de Gear S belooft dat hij 2dagen mee gaat en in de praktijk is na 3 uur het afgelopen, dan begrijp ik dat Apple NU nog steeds niets heeft aangegeven over de gebruikers tijd, men is natuurlijk nog bezig om deze op te rekken naar normale waarden.

  10. Maar monitort het horloge altijd?

    Pas dan is het ook relevant voor je gezondheid. Op moment als je niet fit bent of ziek word reageert je hart ook anders. In de ochtend zal je hartslag iets hoger liggen omdat je lichaam bezig is met het bestrijden van het virus/ziekte.
    Het zou cool zijn als de watch dit kan detecteren.

  11. Ik vind alleen wel vreemd dat Apple die “pols” Touch ID in de keynote bij het betalen met de Apple Watch niet duidelijk naar voren heeft laten komen. In vergelijking met de iPhone 6 met Touch ID kon je natuurlijk al wel aanvoelen dat Apple ook bij het betalen met de Apple Watch met een vergelijkbare beveiliging zou moeten komen. Ik verwacht trouwens ook dat Apple de stap gaat nemen dat de Apple Watch gaat samenwerken met oudere iPads zonder Touch ID (maar wel met Bluetooth 4.0 ) die draaien op iOS 8 waarmee al heel veel samenwerking tussen Apple devices mogelijk wordt. Ik zie niet in waarom de Apple Watch wel met iPhone 5 en 5c kan samenwerken maar niet met iPads die ook voorzien zijn Bluetooth 4.0. Het grote voordeel hiervan is dat wie online shopt op oudere iPads zonder TouchID voor de betalingen in webshops ook kan kiezen om de betaling te accorderen via Apple Pay in de Apple watch en zo met 1 handeling alle NAW gegevens voor de betaling geeft en de betaling accordeert.

    Verder kan ik me niet voorstellen dat je steeds weer opnieuw een code moet ingeven om na het opladen de betaalfunctionaliteit van de Apple Watch weer te kunnen gebruiken. Met de “Pols” Touch ID sensor kun je toch immers automatisch bewijzen dat jij het bent.

  12. Ik lees net elders dat het horloge alleen detecteert zodra het horloge wordt afgedaan. Vervolgens moet je bij omdoen de code weer opnieuw invoeren.
    Er zou in dat geval dus geen sprake zijn van “identificatie” via de huid. Men gaat er gewoon vanuit dat zolang het horloge om de pols blijft zitten de code gebruikt wordt door de juiste persoon. Dus geen technisch snufje maar gewoon een extra veiligheid.

    Ik zit al te wachten op de verhalen van mensen die vrezen dat zij overvallen worden, hun pols inclusief Watch wordt afgezaagd en men vervolgens kan gaan betalen. 😉

  13. Als we hier net zo lang op moeten wachten als op Siri in het Nederlands wacht ik nog even. Tegen die tijd is de Apple Watch 4 te koop…

  14. Vraagje: ik kon het er niet uit opmaken…. Heeft de Apple Watch een eigen NFC-chip?

  15. @Patrick: Dat moet haast wel, aangezien men het erover heeft dat men het horloge bij de “kassa” houdt.

  16. Origineel geplaatst door Mike
    Alleen hartslagmeting? Waarvoor dan al die specialisten aannemen?

    Dat is voor versie 2,3,…
    En iets laten goedkeuren om medische doeleinde gaat ook ni zo snel.

  17. Creditkaarten en debitkaarten. De Amerikaanse kaarten zijn in principe hetzelfde als Nederlandse. Dus het moet geaccepteerd worden door grote winkelketens en dan wordt het wel een standaard hier.

    Als je iemand een sloeber noemt omdat hij geen creditcard heeft sla je de plank volledig mis. Ook al was het alleen voor minderjarigen die geen creditcard kunnen hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.