apple-watch-modellen

Officieel: Apple Watch komt in april 2015

De Apple Watch verschijnt in april 2015 in de winkel. Dat heeft CEO Tim Cook bekendgemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

applewatch-calcApple gaat de Apple Watch vanaf april verkopen. Dat heeft CEO Tim Cook zojuist bekendgemaakt tijdens een toelichting op de kwartaalcijfers. Apple had eerder laten weten dat het horloge begin 2015 op de markt gaat verschijnen. Eerdere geruchten spraken meermaals over maart. Het is nog onduidelijk of de Apple Watch in april ook meteen in Nederland en België te koop zal zijn. Wellicht kiest Apple voor een gefaseerde uitrol, waarbij de VS, Duitsland, Frankrijk en andere grote landen eerst aan de beurt zijn.


De Apple Watch is de eerste nieuwe productcategorie sinds Apple in 2010 de iPad uitbracht. Volgens analisten kan Apple in het eerste jaar tussen de 10 en 30 miljoen exemplaren van de Apple Watch verkopen. Het apparaat zal leverbaar zijn in drie modellen en met meerdere horlogebandjes. Het goedkoopste Sport-model heeft geen saffierglas en zal voor $349 te koop zijn. Daarnaast is er een standaardmodel met saffierglas en een topmodel met vergulde behuizing, waarvan de prijzen nog niet bekend zijn gemaakt. Apple kondigde de Apple Watch in september 2014 aan en liet daarbij ook zien hoe de bediening werkt: via een digitale kroon. Dit is een draaiknop aan de zijkant waarmee je kunt in- en uitzoomen. Grootste punt van zorg is momenteel nog de batterijduur. Het zou nodig zijn om de Apple Watch elke avond op te laden.

Lees ook: Dossier Apple Watch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 februari 2015 om 17:05
Onderwerp
Categorie
iDevices
34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.