Reacties voor: Apple vraagt patent om iPhone-functies te blokkeren door operators

Apple heeft een patent ingediend om bepaalde beperkingen door operators te laten doorvoeren. Operators kunnen bepaalde functies blokkeren en verplicht stellen dat je alleen gesigneerde applicaties gebruikt.

Reacties: 40 reacties

  1. 5€/maand voor camera gebruik
    5€/maand voor sms
    5€/maand voor agenda

    Wat een bucht patent zeg…

  2. buiten dat het een patent ervoor kan zorgen dat er 10.000 verschillende zelfde iPhones zijn, is dit patent natuurlijk zo generiek als ‘t maar kan. Apple is een beetje raar bezig de laatste tijd…

  3. oh joepie kan je straks nog minder bepalen wat je met JE EIGEN telefoon kan doen.

  4. Als dat zo door gaat dan word het in toekomst weer een GSM en een Laptop apart.

  5. Mmmm ik denk dat mijn volgende gsm er snel zal aankomen en het zal geen iPhone meer zijn denk ik. Het zat me al hoog dat ik men iPhone niet meer aan men pc kan hangen voor internet onderweg terwijl het mag van mobile vikings en ik kan men iPhone niet downgraden!. En nu dit :s slecht bezig, het flash gebeuren kan ik verstaan (prestatie problemen).

  6. En dan verschieten dat mensen gaan hacken?

  7. Dan zal Apple gruwelijk afhankelijk worden van de operators want als in mijn geval Vodafone mij gaat verbieden of juist verplichten apps en/of diensten te gebruiken dan was dit ook mijn laatste Iphone.

    Maar goed, tot nu toe is het slechts een patent, ik neem aan dat ze dat bij Apple zich wel een paar x over het achterhoofd zullen krabben voordat ze deze bullshit invoeren.

    Dat ze ons beperkingen opleggen zoals oa het reeds besproken Flash daar kan ik inkomen en mee leven maar dit heeft niet meer te maken met het perfectioneren van het product Iphone.
    Vraag me eigenlijk toch wel af wat ze hiermee denken te gaan bereiken..?!
    Iemand iedeeen?

  8. Je vraagt geen patent aan om er niks mee te gaan doen…voor mij de laatste iPhone geweest als dit zo doorgaat..:-(

  9. Tja nog meer macht om te bepalen wat je wel en niet kan met je telefoon. Aan de andere kant is dit gewoon een patentaanvraag waar bedrijven als Apple er honderden van indienen op jaarbasis. Het is dus maar de vraag of dit ooit werkelijk wordt doorgevoerd.

  10. Ik denk niet dat dit met censuur te maken heeft. Apple probeert de iPhone een positie te geven binnen de zakelijke markt en daarvoor is het essentieel dat bepaalde functies kunnen worden afgesloten. Net zoals bijvoorbeeld windows NT kan worden ingericht zodat het als apparaat kan dienen dat maar één functie biedt, zoals de bekende pinautomaten.

    Als een bedrijf aan medewerkers of klanten een betrouwbare mobiele no-nonsense oplossing wil aanbieden dan moet het ook de mogelijkheid hebben om bepaalde zaken af te schermen.

  11. Origineel geplaatst door Nicky
    Mmmm ik denk dat mijn volgende gsm er snel zal aankomen en het zal geen iPhone meer zijn denk ik. Het zat me al hoog dat ik men iPhone niet meer aan men pc kan hangen voor internet onderweg terwijl het mag van mobile vikings en ik kan men iPhone niet downgraden!. En nu dit :s slecht bezig, het flash gebeuren kan ik verstaan (prestatie problemen).

    ik kan nochtans op internet via mijn iphone bij mv hoor 🙂 ik heb gewoon via itunes nu de ipcc terug gedownload en geinstalleerd op 3.1 en ik kan het gebruiken? losstaand van dat, vind ik het erg wat er de laatste tijd aan het gebeuren is, zoveel restricities en wat is er goed aan? nix want dan gaat er een grootdeel van de iPhone liefhebbers waarschijnlijk gewoon weggaan :).

  12. Dit betekend, dat in de toekomst providers het bijvoorbeeld tegen kunnen gaan dat sms dor gebruikers word gemeden, omdat je ratis kan ‘sms’en’ via bijvoorbeeld ‘ping!’…

    Jammer hoor!!!

  13. Origineel geplaatst door Piet
    Ik denk niet dat dit met censuur te maken heeft. Apple probeert de iPhone een positie te geven binnen de zakelijke markt en daarvoor is het essentieel dat bepaalde functies kunnen worden afgesloten. Net zoals bijvoorbeeld windows NT kan worden ingericht zodat het als apparaat kan dienen dat maar één functie biedt, zoals de bekende pinautomaten.Als een bedrijf aan medewerkers of klanten een betrouwbare mobiele no-nonsense oplossing wil aanbieden dan moet het ook de mogelijkheid hebben om bepaalde zaken af te schermen.

    Ik hoop dat je gelijk hebt Piet, heel goed van ze als ze dit zo aan de zakelijke markt willen en/of kunnen aanbieden. Als ze ons, de gewone man maar gewoon laten genieten van de functionalteiten van de Iphone.
    Met of zonder Flash en tethering..

  14. Als je dit bericht combineert met de berichten over het loslaten van exclusiviteit voor providers, dan zou je kunnen verwachten dat de aanbieders elkaar kunnen gaan beconcurreren op het aanbieden van diensten. Zal dan natuurlijk wel zwart op wit moeten, maar dat wordt dan wel mogelijk.
    Stel je ‘s voor dat KPN ook de iPhone kan aanbieden, dan zou T-Mobile nog iets van de markt kunnen houden door méér diensten dan KPN aan te bieden. Dit lijkt mij niet noodgedwongen slecht nieuws …

  15. Verbaast me niets. iPhone is een prachtding, maar dat vingertje van Apple en het ‘gij zult niet’ beginnen me steeds meer te irriteren.

  16. Ach ik mak me niet druk…patenten zijn er om gebroken te worden. Wat kapot is kan ook weer gemaakt worden. Oftewel, uiteindelijk ben ik degene die bepaald wat er met mijn Iphone gebeurt ook al wilt Apple doen laten lijken dat ik dat niet mag.

    Want het duur tniet lang meer of er komt een hardwarematige mod uit waarbij de gehele telefoon tot je beschikking staat. Dat je er zelfs Window Mobile erop kan zetten (niet dat ik dat wil, maar die kant gata het wel op).

    ik maak me niet druk hoor. Andere telefoonmakers gaan daar toch weer handig op inspelen en dan is de iphone ineens een verouderd apparaat. Lekker boeiuh dus.

  17. Het ziet er niet goed uit voor de consument.
    Vrees echt dat mijn volgende phone geen “i” meer zal zijn! Jammer!

  18. @Mutsop: Wat een BS zeg..

  19. Common..geen paniek. Er worden heus wel weer tools uitgebracht om dit te voorkomen en een patent wil niet zeggen dat het in de volgende FW geimplementeerd is.
    Mogelijk komt het nooit uit, maar is het voor Apple gepatenteerd.

  20. Lang leve de jailbreak! Echt helemaal happy de peppi ermee. Geen gezeik met operatorshit en restricties… 🙂

  21. Waar maakt iedereen zich druk om. Dit is juist beter. Hiermee laat Apple de keuze aan de provider wat ze wel en niet toestaan. Apple is over het algemeen de gene die moeilijk doet. T-mobile heeft met concurrentie te maken en zal 3G of tethering dan veel minder snel tegenhouden.

    Je kunt er dus bijna van uitgaan dat als dit patent wordt doorgevoerd je juist meer functionaliteit terug krijgt aangezien t-mobile niet zo bekrompen en voorzichtig is als Apple. Neem als voorbeeld maar de uitzending gemist app.

    Dit is vooral belangrijk voor landen als China, Rusland, Cuba en andere niet zo vrije landen. Apple hoeft zich dan niet meer druk te maken wat daar allemaal wel en niet mag. Wat mij betreft een prima patent.

  22. ik denk ook niet dat ik hierna nog een iphone ga nemen, als apple en providers zoveel restricties op gaan leggen. ik begin steeds meer te neigen naar android. Ik wacht het af, tot nu toe is de iphone voor mij perfect, op flash na 🙂

  23. @Rob:

    Maar het is toch te gek om los rond te mogen lopen dat dadelijk niet alleen Apple bepaald wat er met hun apparaat gebeurd maar ook de betreffende operator!

    Als ik een stofzuiger koop is het toch ook niet mijn energieleverancier die gaat bepalen wanneer ik mijn huis mag stofzuigen door simpelweg de stroom wel of niet aan te bieden.

    Dit geeft operators de vrijheid om het internet verbruik van hun klanten aan banden te leggen en wel het zelfde bedrag te ontvangen maandelijks..

    Nu weet ik ook wel dat dit niet zal gaan gebeuren maar alleen al het feit dat dit mogelijk zou kunnen zijn vind ik meer dan gruwelijk! We zullen er in nederland inderdaad niet zoveel van merken maar het principe alleen al gaat me echt te ver!

  24. Origineel geplaatst door Paul29061978
    Lang leve de jailbreak! Echt helemaal happy de peppi ermee. Geen gezeik met operatorshit en restricties…

    En ook geen updates meer zonder gezeik… Heerlijk zo’n jailbreak (NOT)

  25. Laat die Tethering maar weer komen Apple. Alle T-Mobile gebruikers worden toch door deze providerlock geblokkeerd en ik kan weer lekker tetheren met m’n iPhone uit Italië.

    Smart thinking Apple!!!

  26. Lol geweldig weer van nazi Apple. Can we all say à big “F**k you” tegen apple.

  27. @TommyDiamond:

    Waarom maak jij je druk over “what if’s”. Je zegt zelf dat je weet dat het niet zal gebeuren dat ze 3G zullen gaan knijpen omdat ze uiteindelijk zichzelf in de vingers snijden dus waarom maak je je er dan wel druk om.

    Het is ook niet dat Apple én de telecom aanbieder eventuele restricties op gaan leggen. Apple verlegt juist de verantwoordelijkheid en trekt zijn handen er van af. Lijkt mij een goede zaak. Nu heb je dat Apple tethering tegenhoudt omdat er enkele aanbieders in de wereld zijn die dat niet willen. Dat probleem heb je dadelijk niet meer.

    T-mobile kan nu zelf bepalen wat ze wel en niet aanbieden en je kunt er zeker van zijn dat dat beleid soepeler is dan wat je nu hebt. Ik zie hier echt geen nadelen aan.

  28. Apple vraagt wel iedere week nieuwe patenten aan, vele zijn tot nu toe niet omgezet. Toch wordt er weer gezeurd voordat überhaupt iets zeker is.

  29. @michiel: hoe heb je die ipcc er dan terug op gekregen? ik zit ook op 3.1, heb een iphone 3G, standaard unlocked, jailbreaked, en itunes 9.0.1 aangepast zodat die ipcc’s aanneemt. Toch wordt tethering niet (opnieuw) geactiveerd.

  30. Dacht na het lezen dat het al 1 april was 😉

  31. @Richard Schouten:

    Je hoeft toch niet elke keer te updaten. Bepaal je helemaal zelf. Ik wil niet eens updaten naar 3.1, lekker bij 3.0 blijven. Eerst wil ik zeker weten of ik weer kan jealbreaken. Tenslotte bepaal ik wat ik met mijn telefoon doe en niet Apple en consorten.

    Jealbreak is een keuze, updaten hoeft niet.

  32. jaaa… apple is echt dom..

    daarom hebben ze ook een telefoon ontwikkeld die in 1 klap alle standaarden met mijlen verplaatst.. kommop zeg dit is echt niet zo dat je bijv een camera niet mag gebruiken of sms functie, meer net als t-mobile nu ook visual voicemail actief heeft, maar als je een geunlockte hebt met kpn het nu niet actief is.
    nu er meer unlockte iphones komen zal het daarvoor gebruikt worden, of apps die gemaakt worden door/voor providers als belstatus..

  33. Wat een rare omkeer.. Nu ze hebben het aangevraagd, laten de “mensen” die er over beslissen het dan maar lekker weigeren..
    Ik vind dat een operator hier niks in te zeggen heeft.. Thetering, 3G gebruik etc wel.. maar om een agenda, etc. Neen..

    Trouwens, wouden ze niet het jailbreak-probleem opdoeken? dan moeten ze vooral zo blijven door doen.;

  34. ik dacht dat apple alles aan de ”iPhone” aal verpest had maar ze gaan gewoon door tot t dooie punt

  35. Belachelijk. mag ik zelf even bepalen wat ik met mijn iPhone doe? Vooropgesteld dat mijn iPhone ooit nog uit de coma modus komt!

    Laat Apple zich aub even gaan concenteren op het coma probleem ipv Big Brother patenten aan te vragen. Apple; lees een keer de 138 paginaas op je eigen forum en kom een keer met 3.1.1 of 3.2.

    Ik was een enorme Apple fan, maar mijn afkeer groeit met de dag. Klachten van klanten lappen ze aan hun laars en proberen ondertussen de volledige controle te krijgen over hardware die gewoon verkocht is. In feite een soort inbraak in privebezit als je het mij vraagt.

  36. @Mark: niet al te veel credit geven. je kunt in één klap wel de wereld veranderen (zoals nintendo), maar het moeilijkste komt daarna (voor nintendo goede spellen). En voor de iPhone alle ellende. Ik ken al genoeg die het ding niet willen vanwege de beperkingen die het heeft. Elke andere dictoriale actie van Google kan de emmer doen overlopen.

    @Wessel Meijer: dat doet Apple toch al? “there is no coma-mode”. Heel goed dat Apple 😉

  37. Geachte eikels van Apple, dit was de eerste, en de laatste iphone die ik me heb aanschaft. Met al de andere merken nooit problemen gehad. En nu een dictatuur dat me zegt wat ik op mijn telefoon mag installeren. Jullie zijn verkeerd bezig en kloten jullie klanten. Van mij geen respect!!! Think different my ass…

  38. Ik vind de reactie van Rob nog wel de meest zinvolle hier. Als dit patent daadwerkelijk daglicht gaat zien in toekomstige iPhones krijg je denk ik juist meer vrijheid dan nu. Zoals Rob al aangeeft; nu scheld iedereen op Apple omdat ze bijvoorbeeld tethering tegenwerken omdat bepaalde providers dat niet willen en je kan er weinig tot niets tegen doen. Als het straks via dit systeem de beslissing van de provider zelf zou zijn kan je zeggen: “fück you {providernaam}, ik ga fijn naar {andere providernaam}”.

    Zie het wel als positief. Bevorderd misschien zelfs wel een beetje de concurrentie tussen verschillende aanbieders in wat ze allemaal WEL toestaan omdat een andere provider dat ook doet.

  39. Hoeveel mensen die hier vertellen dat hun volgende geen iPhone meer zal worden!
    Wel ik wens ze veeel succes met hun nieuwe toestel.
    Ikzelf geniet van mijn iPhone en zal als er een nieuwe komt zeker een kopen…dit patent verbied tot hiertoe nog niks dus maak je niet dik zou ik zeggen;)

  40. Als door en wonder is plotsklaps het coma-probleem van mijn iPhone weg. Hoop dat het nooit meer terug komt.

    Blijf het heel raar en ongepast vinden dat Apple geen aankondiging doet van een geplande release van 3.1.1 of 3.2, laat staan een reactie geeft want hun forum telt inmiddels 130+ paginaas. Belachelijk slechte service en pr.

    Mijn lol is er wel een beetje vanaf, mijn vertrouwen is enorm gedaald. En dit patent wordt ik ook niet blij van. Blijf liever baas over eigen hardware.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.