iphone canada

iPhone ook in Canada niet meer exclusief

Ook in Canada raakt een operator het exclusieve contract voor de iPhone kwijt. Operator Rogers krijgt concurrentie van Bell Canada en Telus Corp.

iphone canadaVolgens een Canadese krant is het afgelopen met de exclusieve iPhone-deal tussen Apple en de Canadese operator Rogers. Eerder dit jaar raakte Apple in Frankrijk het exclusieve contract met Orange kwijt, daarna volgde Groot-Britannië en nu Canada. Dankzij de iPhone zag Rogers de omzet in de mobiele tak dit jaar stijgen met 7 procent. iPhone-gebruikers besteden 1,5 keer zoveel dan de gemiddelde mobiele abonnee. Tot nu toe had Rogers een monopolie met HSPA in Canada, maar in november krijgt concurrent Bell Canada ook zo’n netwerk. Volgens The Mail and Globe gaan Bell en TELUS volgende maand al de Apple iPhone verkopen. Beide bedrijven wilden niet reageren op de speculaties.

Bell heeft samen met TELUS het HSPA-netwerk voor 1 miljard Canadese dollar laten bouwen. De lancering komt maanden eerder dan gepland en zorgt ervoor dat Rogers voor het eerst concurrentie krijgt. De prijzen van de iPhone en bijbehorende abonnementen zijn in Canada veel hoger dan in andere landen: je moet een abonnement voor 3 jaar afsluiten en bent voor de duur van de overeenkomst $3.224 CAD kwijt voor het basisabonnement van 150 belminuten. In de VS betaal je maar $2.231 CAD voor een veel ruimer 2-jarig abonnement met 450 belminuten en onbeperkt dataverkeer. De Canadezen mogen echter niet meer dan 400MB dataverkeer verbruiken. Rogers brengt allerlei extra kosten in rekening, zoals $7 per maand voor ‘Caller Display’.

Meer info: The Globe and Mail, via: Boy Genius

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2009, 9:11
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.