Apple verkoopt recordaantal van 18 miljoen iPhones in tweede kwartaal

Financiële resultaten van Q2 2011 (tot 26 maart 2011)

AppleApple heeft vanavond de kwartaalresultaten van het tweede fiscale kwartaal van dit jaar, dat eindigde op 26 maart 2011, gepubliceerd. Het is inmiddels geen verrassing meer dat ook dit kwartaal weer alle records wist te breken. Het afgelopen kwartaal bedroeg Apple’s omzet 24,67 miljard dollar, de winst kwam uit op net geen 6 miljard dollar. Ter vergelijking wist Apple in hetzelfde kwartaal van afgelopen jaar nog een omzet en winst van respectievelijk 13,5 en 3,07 miljard dollar te boeken. Deze enorme groei is met name te danken aan de iPhone en de iPad.

Het afgelopen kwartaal gingen er ruim 18 miljoen iPhones over de toonbank; 113 procent meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar daarvoor. De iPad werd 4,69 miljoen keer verkocht, maar dat is wel minder dan door analisten was voorspeld. Mogelijk spelen de lange levertijden hierin een rol. Met een recordaantal van 3,76 miljoen Macs verkocht Apple het afgelopen kwartaal 28 procent meer computers, waarvan wederom het merendeel laptop is. De iPod doet het steeds minder goed. Hoewel er 9,02 miljoen iPods werden verkocht, vertegenwoordigde dat wel een afname van 17 procent. Hiervan is de helft overigens een iPod touch, een van drie apparaten uit de iOS-familie.

Apple-topman Steve Jobs zegt er het volgende over:

With quarterly revenue growth of 83 percent and profit growth of 95 percent, we’re firing on all cylinders. We will continue to innovate on all fronts throughout the remainder of the year.

Bron: Persbericht Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2011, 23:15
Categorie Apple
Onderwerpen apple, kwartaalcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.