Apple verkoopt 4,69 miljoen iPads in tweede kwartaal

Apple maakte vanavond de financiële resultaten van het tweede kwartaal van 2011 bekend. Daaruit bleek dat er 4,69 miljoen iPads zijn verkocht en dat is minder dan Apple had verwacht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

apple financieelApple heeft vanavond de kwartaalcijfers bekendgemaakt van het tweede fiscale kwartaal van dit jaar, dat eindigde op 26 maart 2011. Ook deze keer werden weer alle records gebroken, waarbij de groei voornamelijk te danken is aan de iPhone en iPad. Er werden maar liefst 4,69 miljoen iPads verkocht in het afgelopen kwartaal. Apple’s omzet bedroeg 24,67 miljard dollar en de winst kwam uit op net geen 6 miljard dollar. Vorig jaar maakte in het tweede kwartaal een omzet en winst van respectievelijk 13,5 en 3,07 miljard dollar.


Dat er 4,69 miljoen iPads werden verkocht is voor de analisten wel een tegenvaller; zij hadden hogere aantallen voorspeld. De oorzaak is ongetwijfeld de lange levertijd en het gebrek aan voorraad. Toch gingen er meer iPads dan Macs over de toonbank: Apple verkocht in het tweede kwartaal 3,76 miljoen Macs, 28% meer dan het afgelopen kwartaal. In de meeste gevallen gaat het daarbij om MacBooks. Van de iPod werden 9,02 miljoen stuks verkocht, maar dit product zit nog steeds in een dalende lijn: er was sprake van een afname van 17 procent.

Apple-topman Steve Jobs zegt er het volgende over:

With quarterly revenue growth of 83 percent and profit growth of 95 percent, we’re firing on all cylinders. We will continue to innovate on all fronts throughout the remainder of the year.

Bron: Persbericht Apple

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:30
Categorieën
Apple, iDevices

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.