Reacties voor: Apple verkoopt 61 procent meer iPhones, totale omzet stijgt met 78 procent

Apple heeft vanavond de financiële resultaten van het derde fiscale kwartaal van 2010 bekendgemaakt: de iPhone wordt 61 procent meer verkocht en de omzet en winst stijgen respectievelijk naar 15,7 en 3,25 miljard dollar.
Michel Lusthof -

Reacties: 53 reacties

  1. Dat was wel te verwachten:D

  2. Proost meneer Jobs.

  3. It was a phenomenal quarter that exceeded our expectations all around, including the most successful product launch in Apple’s history with iPhone 4. iPad is off to a terrific start, more people are buying Macs than ever before, and we have amazing new products still to come this year.

    iPod 4? 🙂

  4. Geweldige cijfers. Ik kan geloven dat Apple hier oprecht trots op is. Het was natuurlijk ook wel te verwachten. Ook de Appstore zal een aardig duitje in het zakje hebben gedaan.

    De nadruk is het laatste half jaar wel erg komen te liggen op mobiele producten zoals de nieuwe iPhone en natuurlijk de iPad.

    Voorgaande seizoenen las je nog wel eens geruchten over een nieuwe Mac OSX, iWorks, iLife etc . . . Dat hebben we al een poosje niet meer gehoord. Ik hoop dan ook dat als Steve over nieuwe producten spreekt, dat hij het over software updates heeft.

  5. O M G
    Apple gaat zo hard.

  6. Spannend, dadelijk gebruiken we over 10 jaar allemaal Macs 😛 (Als Apple ook een besturingsysteem gaat maken die op AMD werkt en op pc’s).

  7. Apple is the best vooral iPhone 4 is echt een knaller.

  8. Helaas beseft niet iedereen dag Apple goeie producten produceert…

  9. Nu hopen dat er een iPod Touch 4 komt, met camera en alle shit die de iPhone 4 ook heeft. 😀
    iPhone 4 wordt te duur, en mn 3g wordt te langzaam..

  10. Kijk, ik had dus 8 opties call AAPL aug 270. …tegen 4 dollar,… en die gaan morgen de lucht in!! Minimaal naar 8 dollar $_$ … zo, mijn 2 jarig abonnement is er weer uit

  11. @Maarten: Je maakt een denk fout. Er zijn dan gewoon geen PC’s …het zijn allemaal Macs 🙂

  12. Origineel geplaatst door Maarten
    (Als Apple ook een besturingsysteem gaat maken die op AMD werkt en op pc’s).

    Nou laten we het niet hopen zeg. De kracht van OSX is juist dat het zo geweldig draait en niet een ENORME hoeveelheid hardware hoeft te ondersteunen.

    (jammer trouwens dat mensen Apple nu kennen als het bedrijf achter de iPod en iPhone en niet van de geweldige Macs die ik al een tijd met veel plezier gebruik)

  13. Goed bezig Steve.
    Nu maar weer flink investeren in het ontwikkelen van nieuwe high end producten.

  14. Origineel geplaatst door Jack
    @Maarten: Je maakt een denk fout. Er zijn dan gewoon geen PC’s …het zijn allemaal Macs

    Een Mac ís een PC, even dat dat duidelijk is. Je kan echter OSX niet draaien op een PC die niet speciaal door Apple is samengesteld, tenzij je je verdiept in Hackintosh en OSX86. Ik typ dit trouwens vanaf mijn Leopard Hackintosh waar ik tot voor kort Windows op draaide ;).

  15. Origineel geplaatst door Donstil
    jammer trouwens dat mensen Apple nu kennen als het bedrijf achter de iPod en iPhone en niet van de geweldige Macs die ik al een tijd met veel plezier gebruik

    Grappig, alhoewel al jaren Iphone/ Itunes en sinds kort Ipad adept kan ik maar niet wennen aan mijn Imac. Of liever ik heb die na een half jaar aan mijn vrouw gegeven en snel weer terug naar Win7-64 PC’tje. Al was het maar om MW2 te spelen.

    Mijn punt is dat ik veel mensen ken die ondanks hun Ipad/ Iphone/ Ipod toch lekker blijven bij Windows. Niet vanwege het geld maar vanwege gewenning en bepaalde dingen die Macs nog niet (lekker) kunnen.

  16. Ben ook iPhonefan met m’n 3GS mr heb wel een mooie HP3190ed gekocht met Windows 7 voor nog geen €1200,- (6mb pro met 1,2TB intern). Dat doet Apple niet na voor die prijs!

    Origineel geplaatst door Avdvee
    Origineel geplaatst door Donstiljammer trouwens dat mensen Apple nu kennen als het bedrijf achter de iPod en iPhone en niet van de geweldige Macs die ik al een tijd met veel plezier gebruikGrappig, alhoewel al jaren Iphone/ Itunes en sinds kort Ipad adept kan ik maar niet wennen aan mijn Imac. Of liever ik heb die na een half jaar aan mijn vrouw gegeven en snel weer terug naar Win7-64 PC’tje. Al was het maar om MW2 te spelen.Mijn punt is dat ik veel mensen ken die ondanks hun Ipad/ Iphone/ Ipod toch lekker blijven bij Windows. Niet vanwege het geld maar vanwege gewenning en bepaalde dingen die Macs nog niet (lekker) kunnen.

  17. Origineel geplaatst door noko
    Origineel geplaatst door Jack@Maarten: Je maakt een denk fout. Er zijn dan gewoon geen PC’s …het zijn allemaal MacsEen Mac ís een PC, even dat dat duidelijk is. Je kan echter OSX niet draaien op een PC die niet speciaal door Apple is samengesteld, tenzij je je verdiept in Hackintosh en OSX86. Ik typ dit trouwens vanaf mijn Leopard Hackintosh waar ik tot voor kort Windows op draaide .

    Een Mac is inderdaad een PC. Een PC is geen Mac . . .

    Ik ben zoals dat met een mooi woord heet “Service Manager ICT”. Concreet betekent dit, dat ik heel goed op organisatorisch gebied ben, en technisch maar een leek . . .

    Afgelopen middag kwam “een van mijn techneuten” naar me toe. Hij had geëxperimenteerd met Office 2010 in combinatie met Exchange 2008 . . .

    En ik keek naar zijn ontdekking en zag dingen die ik al twee jaar met MacOSX kan . . . .

  18. @Avdvee: [irritatie] iMac, iPod, iPhone, iPad, iTunes [/irritatie]. Haha sorry 😛

  19. Datis dus het probleem, als je van windows afstapt en een mac koopt heb je niks meer om op te zeiken, mijn windows geeft elk uur wel een foutmelding en ook vastlopen is geen verrasing meer… Maar ik kan dan zo lekker mijn aggressie kwijt, als je een mac koopt heb je een systeem van zoveel qualiteit dat ie nooit vastloopt of zoiets… Kortom, je hebt windows gewoon nodig…
    (ze hebben ook zo’n mooie slagzin;
    Windows-life without walls
    Without walls no windows;)

  20. Origineel geplaatst door Avdvee
    Origineel geplaatst door Donstiljammer trouwens dat mensen Apple nu kennen als het bedrijf achter de iPod en iPhone en niet van de geweldige Macs die ik al een tijd met veel plezier gebruikGrappig, alhoewel al jaren Iphone/ Itunes en sinds kort Ipad adept kan ik maar niet wennen aan mijn Imac. Of liever ik heb die na een half jaar aan mijn vrouw gegeven en snel weer terug naar Win7-64 PC’tje. Al was het maar om MW2 te spelen.Mijn punt is dat ik veel mensen ken die ondanks hun Ipad/ Iphone/ Ipod toch lekker blijven bij Windows. Niet vanwege het geld maar vanwege gewenning en bepaalde dingen die Macs nog niet (lekker) kunnen.

    Macs kunnen meer dan een PC . . . je moet alleen wel weten hoe je het moet bedienen . . . Gewenning is daarbij overigens een terecht argument . . . In de meeste professionele omgevingen wordt je nog immer geconfronteerd met Microsoft . . . .

  21. @rwortel: Ik zal software nou niet een nieuw product noemen. Dat is dan een bestaand product in een nieuw jasje.
    Een nieuw product is iets wat in mijn ogen gloednieuw of sterk veranderde hardware is.
    Er zijn geruchten over de Magic trackpad. Zie daar wel mogelijkheden in. 😉

  22. Ja ik wil graag de aankondiging van de nieuwe iMac Steve…

  23. Mmm te veel macht mag apple weer niet krijgen. Met al die drm, controles enzo…ik wil wel vrijheid houden in wat ik doe!!!

  24. Even ter relativering en on-topic: leuke cijfers, maar wat er niet bij staat is dat de iPhone over zijn hoogtepunt heen is qua marktaandeel: de verkopen van Blackberries en HTC’s stijgen harder dan die van de iPhone. http://communities-dominate.blogs.com/brands/2010/07/iphone-second-quarter-2010-in-bloodbath-market-share-is-declining-where-all-big-rivals-picking-up.html

  25. Apple heeft het idd weer heel goed gedaan.

    Wat voor producten in het huidige assortiment hebben updates nodig? Nieuwe Ipad formaten, IPod shuffles van 4 en 8 gig, Ipod nano van 32 & 64 gig, natuurlijk met HD display ondersteuning, Ipod Classic van 1TB met HD ondersteuning. Nieuwe Imacs? Tenslotte is het huidige model ook alweer een paar jaar oud en het kan vast platter, strakker, eventueel met 3D en beweegbare build-in webcam (of wat dacht je van een 3D webcam?) ;-). Deze zal steeds meer lijken op de Ipad :-).

    Qua software: OSXI (met een soort van Ipad/Iphone layout), knappe muizen (:-)), meer bluetooth/USB3 devices, nieuwe MS Office..

    Maar goed, we zitten berichten te plaatsen op Iphoneclub, dus…..IOS 4.1 (misschien wel een 4.5 met nog meer grappen en verborgen items die hints geven naar de volgende Iphone), leuke Iphone addons zoals een iphone projector (wie wil er nu geen powerpoint presentaties via zijn Iphone presenteren?), security programma’s, waarbij je aan kunt loggen met de front-cam die je iris scanned….

    Persoonlijk hoop ik meer op betere retro games. Lijkt me tof om Diablo2 of Quake 3 geport te zien, natuurlijk met online multiplay 😉

  26. Las laatst ergens dat er zo’n 30.000 mensen bij Apple werken, iedere werknemer kan dus een mooie bonus verwachten denk ik? 3.25miljard/30.000werknemers is toch een riante €110.000 de man (4x modaal :O). Ze zien er natuurlijk niks van terug!

  27. Origineel geplaatst door DarkMessiah
    It was a phenomenal quarter that exceeded our expectations all around, including the most successful product launch in Apple’s history with iPhone 4. iPad is off to a terrific start, more people are buying Macs than ever before, and we have amazing new products still to come this year.iPod 4?

    iPod 6 en iPod Touch 4 😉

  28. Zolang de verkoop cijfers blijven stijgen van de iphone is wat mij betreft de iphone nog lange niet over zijn hoogtepunt heen ;-).

  29. En toch snap ik niet dat iedereen deze batch wil hebben van de Iphone 4. Zulke slechte reacties van deze telefoon en Tmobile ligt plat. Alles is weg.

    Ben zelf een Apple fan, maar wacht toch op batch 3

  30. Begrijp ik het nou niet?!

    Apple verkoopt 61 procent meer iPhones, totale omzet stijgt met 78 procent

    Apple heeft vanavond de financiële resultaten van het derde fiscale kwartaal bekendgemaakt. Het fiscale kwartaal (niet te verwarren met een kalenderkwartaal) eindigde op 26 juni 2010 . Ook nu zorgen de iPhone-verkopen dat de omzet fors hoger uitkomt. In totaal verkocht Apple 8,4 miljoen iPhones, 61 procent meer dan in hetzelfde kwartaal van het afgelopen jaar. De totale omzet van het bedrijf steeg van 9,73 naar 15,7 miljard. De winst bedroeg 3,25 miljard, een stijging van bijna 77% ten opzichte van afgelopen jaar.

    Ten eerste, 77 of 78? Wat is het nou?
    Ten tweede omzet is niet hetzelfde als winst

  31. @SiNNeD: winst steeg met 77%, omzet met 78%. Dat staat er.
    Doch 9.73 miljard + 78% is geen 15.7 miljard, dus iets klopt er niet.

  32. Origineel geplaatst door Jack
    Kijk, ik had dus 8 opties call AAPL aug 270. …tegen 4 dollar,… en die gaan morgen de lucht in!! Minimaal naar 8 dollar $_$ … zo, mijn 2 jarig abonnement is er weer uit

    Hele mooie maar $8 gaat ie net niet halen denk ik.. Alsnog mooie rendement en een gratis abo natuurlijk!

  33. Origineel geplaatst door eric
    Origineel geplaatst door DarkMessiahIt was a phenomenal quarter that exceeded our expectations all around, including the most successful product launch in Apple’s history with iPhone 4. iPad is off to a terrific start, more people are buying Macs than ever before, and we have amazing new products still to come this year.iPod 4?iPod 6 en iPod Touch 4

    Eh ja dat bedoelde ik, 4e generatie iPod Touch ^^

  34. jesus! nice job(s) 🙂

    en misschien is dat nieuwe product wel die magic trackpad?

  35. Comex has announced that he is not waiting for iOS 4.1 to release his jailbreak.

    I’m not waiting for 4.1 so I hope everyone has SHSH blobs saved. :p

    SHSH blobs for 4.0.1 or 4.0 are fine; AFAIK there are no substantive differences except the bars 🙂

    It is imperative that you save your SHSH blobs using one of the tutorials below:
    ● Windows
    ● Mac

    Once the jailbreak is out you will be able to unlock your phones using UltraSn0w. The iPhone Dev-Team has announced that they will be adding the iPhone 4 unlock to ultrasn0w as well.

  36. Als Apple er in slaagt om een goede iphone 4 uit te brengen dan is iedereen tevreden.Ik zie de iphone 4 nog steeds als a big Fail.

  37. Het lijkt mij eerlijk gezegd nogal logisch dat de iPhone qua marktaandeel het afgelopen kwartaal achter is komen lopen op de concurrentie – iedereen wist namelijk dat er een nieuw model aan zat te komen, velen hebben dus met hun aankoop gewacht.

    Origineel geplaatst door Onno ter Wisscha
    Even ter relativering en on-topic: leuke cijfers, maar wat er niet bij staat is dat de iPhone over zijn hoogtepunt heen is qua marktaandeel: de verkopen van Blackberries en HTC’s stijgen harder dan die van de iPhone. http://communities-dominate.blogs.com/brands/2010/07/iphone-second-quarter-2010-in-bloodbath-market-share-is-declining-where-all-big-rivals-picking-up.html

  38. Jammer voor ze dat ze mij kwijt zijn als klant voor de nieuwe iphone4…..heb 2 jaar een iphone 3g gehad, maar na al die negatieve berichten over de nieuwe iphone heb ik voor een android toestel gekozen (galaxy s)…top toestel!

  39. tja het zijn maar cijfers die zij willen dat we die weten meer niet.
    zo iets blijft niet duren als er nu een kwartaal komtwaar men verlies begint te maken verkopen veel mensen hun apple aandelen.toch wel leuk apple keert geen divident uit aan hun aandeelhouders.
    Maar dit verhaal blijft niet duren apple krijgt nog wel met een terug val te maken hun prijzen gaan weer hoger worden.
    En dan komt er opeens een leuke nieuwe speler op de markt die hetzelfde bied tegen veel minder.

  40. Het blijft maar stijgen en stijgen..ongelooflijk!!

  41. Wow, dit is een lekkere negatieve analyse, knap trouwens dat je dit gevonden hebt tussen alle positieve beursberichten!;) Er staat trouwens bij dat ze niet pretenderen een financiele analyse te doen. Misschien daarbij wel belangrijk (uit Apple’s conf call): “It’s not that demand for iPhones has fallen — the problem is that inventory is scarce. The white version of the iPhone 4 still hasn’t hit the market, thanks to manufacturing delays. De iPhone 4 was best verkopende nieuwe iPhone release ever en de voorraden zijn opgedroogd, plus daarbij problemen met de witte coating. Dat het marktaandeel afneemt neem ik met een korrel zout, dit is nauwelijks statistisch significant. Ik noem het meer stabiliseren. Natuurlijk zijn we inmiddels 3 jaar verder na de introductie van de iPhone en hebben alle andere merken het concept gecopieerd, en sommige mensen zijn nu eenmaal merkvast en keren weer terug naar hun oude merk. Ik had 3 jaar geleden trouwens nooit durven dromen dat Apple 8,4 miljoen iPhones in 1 kwartaal zou verkopen!

    Origineel geplaatst door Onno ter Wisscha
    Even ter relativering en on-topic: leuke cijfers, maar wat er niet bij staat is dat de iPhone over zijn hoogtepunt heen is qua marktaandeel: de verkopen van Blackberries en HTC’s stijgen harder dan die van de iPhone. http://communities-dominate.blogs.com/brands/2010/07/iphone-second-quarter-2010-in-bloodbath-market-share-is-declining-where-all-big-rivals-picking-up.html

  42. @Onno ter Wisscha:

    Over die cijfers moet je wel bij noemen dat het martkaandeel van de iPhone altijd terugloopt en daarbij deze cijfers zijn tot 26 juni en daarbij zitten 2 dagen iPhone 4. Niet zo gek dat het marktaandeel dalende is. Even uit mn hoofd was dit bij de iPhone 3g en kort voor de release van de 3GS ook zo. Ik verwacht daarom ook wel dat het marktaandeel minstens terug trekt naar het oude niveau(meer dan 15%). Wat er verder mee gebeurt weet ik niet maar dat zullen we de komende tijd zien.

    Met producten is het altijd zo dat ze een bepaalde levensduur hebben waarbij in de eindfase(wat dit kwartaal was) je marktaandeel verliest.

  43. Mooie cijfers en dit zal zeker nog de komende jaren zo aanhouden. Door de iPhone/iPad/iPod heeft Apple zich ook bij het grote publiek geworteld. Hierdoor zullen ook steeds meer mensen gaan kiezen voor een iMac boven een PC (lees: OSX boven Windows). De mobiele apparaten geven de andere producten van Apple ook een flinke boost!

    Maar aan de andere kant krijg hè dat door een product als een iPad de behoefte aan een ‘echte’ laptop of desktop flink zal afnemen. Want de gemiddelde gebruiker kan met een iPad alles wat hij/zij ook met zijn laptop doet. Hierdoor zal indirect de verkoop van de iMac toch ook weer af gaan nemen. Vraag is welke trend zich het hardste en snelste voort gaat zetten…

  44. Ikzelf denk dat Apple zeker nog een terugval zal kennen door de crisis. Hun produkten worden alsmaar duurder, terwijl de Windows pc’s steeds goedkoper worden. Ikzelf heb nog een 2G iPhone en zou graag de nieuwe en een ipad hebben maar dit is een uitgave hier in België van ong 1200€ enkel om te kunnen bellen en internetten en je hebt nog steeds een mac of pc nodig om content overcte zetten. Een gsm en een netbook kosten samen nog geen 500€ dus ik denk dat voor veel mensen ( en zeker als de crisis zou verder gaat ) de keuze snel zal gemaakt zijn.

  45. @Onno ter Wisscha: Beetje rare conclusie in het kwartaal waar de nieuwe iPhone is aangekondigd, dan is het historisch gezien altijd een wat zwakker moment qua verkoop. De launch van de iPhone4 is zelfs de meest succesvolle lancering in Apple’s geschiedenis. Dat de markt enorm is gegroeid is duidelijk. Ook duidelijk is dat de concurrentie een stuk heviger is geworden, maar om het dan nou een “blood bath” te noemen is natuurlijk meer dan overdreven. Apple is natuurlijk ook helemaal geen speler die het te doen is om marktaandeel, niet in de 1e plaats iig, maar zolang het mooi is om te noemen, zullen ze dat wel doen. Het is ze te doen om winst. En zoals je kan zien, lukt dat ze aardig, veel beter dan de rest, en dat is toch uiteindelijk waar het ze om draait.

    Uiteindelijk lijkt het me veel zinniger om Q3 te vergelijken in dit geval.

  46. Origineel geplaatst door Onno ter Wisscha
    Even ter relativering en on-topic: leuke cijfers, maar wat er niet bij staat is dat de iPhone over zijn hoogtepunt heen is qua marktaandeel: de verkopen van Blackberries en HTC’s stijgen harder dan die van de iPhone. http://communities-dominate.blogs.com/brands/2010/07/iphone-second-quarter-2010-in-bloodbath-market-share-is-declining-where-all-big-rivals-picking-up.html

    Zolang Apple in termen van *winst* op smartphones meer binnenhaalt dan alle concurrenten bij elkaar, maak ik me geen zorgen.
    Ze kunnen als het wat minder gaat gemakkelijk hun marges wat naar beneden bijstellen.
    Die luxe heeft geen enkele concurrent.

  47. Ben erg blij voor Apple eindelijk en zo zie maar weer kwalitijd verkoopt zich zelf.
    Zonder allerlij nerveuze reklames

  48. Ben het met de stelling niet eens dat Blacksmurrie en HTC meer smartphones zouden verkopen dan Apple mensen die een Apple IPhone hebben gezien of al hebben zouden nooit overstappen naar een HTC of Black Smurrie dit heeft onderzoek al laten zien.
    De markt aandeel zal alleen maar meer worden omdat mensen niet gek worden van Apple maar omdat Apple de mensen gek maken met mooie en goed werkende produkten@Gert:

  49. Origineel geplaatst door Ian
    @SiNNeD: winst steeg met 77%, omzet met 78%. Dat staat er. Doch 9.73 miljard + 78% is geen 15.7 miljard, dus iets klopt er niet.

    Dat bedoelde ik

  50. Ze gaan in de richting van Microsoft! 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.