Apple verkoopt 61 procent meer iPhones, totale omzet stijgt met 78 procent

Apple heeft vanavond de financiële resultaten van het derde fiscale kwartaal van 2010 bekendgemaakt: de iPhone wordt 61 procent meer verkocht en de omzet en winst stijgen respectievelijk naar 15,7 en 3,25 miljard dollar.

AppleApple heeft vanavond de financiële resultaten van het derde fiscale kwartaal bekendgemaakt. Het fiscale kwartaal (niet te verwarren met een kalenderkwartaal) eindigde op 26 juni 2010 . Ook nu zorgen de iPhone-verkopen dat de omzet fors hoger uitkomt. In totaal verkocht Apple 8,4 miljoen iPhones, 61 procent meer dan in hetzelfde kwartaal van het afgelopen jaar. De totale omzet van het bedrijf steeg van 9,73 naar 15,7 miljard. De winst bedroeg 3,25 miljard, een stijging van bijna 77% ten opzichte van afgelopen jaar.

Ook de verkoop van Macs blijft onverminderd sterk. In totaal verkocht Apple er in het afgelopen kwartaal 3,47 miljoen, goed voor een stijging van 33% ten opzichte van vorig jaar. Hoewel het aantal verkochte iPods met 8% is gedaald blijft ook die productcategorie verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de omzet: 9,41 miljoen iPods werden er verkocht. Van de iPad, die vanaf aankomende vrijdag ook in Nederland en België in de verkoop gaat, gingen er in totaal 3,27 miljoen exemplaren over de toonbank. Iets meer dan de helft (52%) van alle verkopen vond plaats buiten de VS.

Apple-topman Steve Jobs zegt er zelf het volgende over:

It was a phenomenal quarter that exceeded our expectations all around, including the most successful product launch in Apple’s history with iPhone 4. iPad is off to a terrific start, more people are buying Macs than ever before, and we have amazing new products still to come this year.

Bron: Persbericht Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2010, 23:03
Categorie Apple
Onderwerpen apple, kwartaalcijfers, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.