iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Apple verhoogt iPad-productie fors in aanloop naar nieuwe lanceringen

Volgens de Taiwanese publicatie DigiTimes heeft Apple de iPad-productie in aanloop naar nieuwe internationale lanceringen fors verhoogd. De Nederlandse lancering vindt mogelijk volgende al plaats.

iPad-verkopenDe Taiwanese publicatie DigiTimes bericht vandaag dat Apple de iPad-productie in de aanloop naar nieuwe internationale lanceringen fors heeft verhoogd. Later deze maand zal de iPad te koop zijn in negen extra landen, waaronder Nederland en België. Apple heeft de productie naar schatting verhoogd naar ruim 2,3 miljoen exemplaren, waarvan bijna 60 procent een 3G-model is. Dit terwijl de Wi-Fi-modellen verreweg het populairst zijn.


In juni liet Apple nog weten dat er binnen 80 dagen, gerekend vanaf het moment dat de iPad in de Verenigde Staten in de verkoop ging, drie miljoen iPads zijn verkocht. Naar schatting gaan er momenteel ruim 1,2 miljoen per maand over de toonbank. Ook in Nederland kan Apple rekenen op een hoge opkomst wanneer de verkopen van start gaan. Ruim 1 miljoen Nederlanders zouden interesse hebben in Apples ‘magische’ apparaat.

Apple heeft al meerdere keren bevestigd dat de iPad in juli verkrijgbaar zal zijn in Nederland en België, maar een definitieve datum is er vooralsnog niet. Eerder meldden we al dat Apple de volgens insiders geplande 2 juli niet ging halen. Inmiddels is er een nieuwe datum opgedoken. Een lezer meldde ons dat de iPad ‘hoogstwaarschijnlijk’ op 12 of 14 juli in de verkoop gaat bij Nederlandse Apple Premium Resellers. Het zou hierbij gaan om zowel de Wi-Fi- als de 3G-modellen.

Wij hebben deze tip vooralsnog niet kunnen verifiëren. Maar toch willen we ‘m jullie niet onthouden, al willen we hierbij wel uitdrukkelijk vermelden dat het om een gerucht gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.