Reacties voor: Apple verandert beleid omtrent in-app aankopen en abonnementen

Uitgevers hebben nu zelf in de hand wie ze voor welke content laten betalen. Apple heeft haar beleid omtrent in-app aankopen en abonnementen versoepeld.
Bart Breij -

Reacties: 10 reacties

  1. Gelukkig, dan kan ik NRC, waarvan ik een papieren en digitale editie van heb, nog wel gewoon lezen op de iPad via een app zonder moeilijk te doen.

  2. Ben heel erg benieuwd naar Newsstand. Het zou echt super zijn als je de NRC via die Newsstand app elke dag zou kunnen krijgen. Dan download ie ‘s nachts de nieuwe versie en kan ik ‘m iPad zo de trein in meenemen en de krant lezen, heerlijk.

  3. Nu nog boeken met een drm in iBooks kunnen openen. Of is dat inmiddels al mogelijk?

  4. well apple do need as much money as possible to build its new campus as reported http://www.cupertino.org/index.aspx?recordid=463&page=26
    nice video of steve as well showing hes the boss of cupertino , the ipad app the daily is a flop so i dont see many paying for newspapers also here in holland

  5. Het was te verwachten dat Apple bakzeil zou gaan halen. Nu lijkt het er tenminste nog op dat ze er vrijwillig voor kiezen. Het was dan ook te zot voor woorden dat Apple wel eventjes zou bepalen dat de content nergens goedkoper mocht worden aangeboden dan in hun appstore maar ondertussen wel doorlopend 30 procent dachten op te gaan strijken. Afgezien van partijen die via HTML5 webapps gingen werken was te verwachten dat anti trust instellingen zouden gaan ingrijpen. Kortom verstandige bijstelling van Apple. “Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”

  6. Waar heb jij het over bert? Hoezo nergens anders mocht het goedkoper??

  7. @Daejji: in dit artikel op iPhoneclub kun je dat lezen.

    “De nieuwe regeling voor in-app abonnementen, die ontwikkelaars verplicht moeten hanteren, bepaalt dat uitgevers die buiten de App Store om abonnementen voor hun apps verkopen, deze ook binnen de applicatie voor dezelfde of een lagere prijs moeten aanbieden.

  8. Ik weet alleen nou niet of dit voor de eindgebruiker gunstig is. Dat betekent dus dat uitgevers nu prijzen kunnen vragen die hoger zijn dan de papieren versie om de toeslag van Apple (30%) te compenseren. Theoretisch zou het nu dus kunnen dat de consument de Apple toeslag mag gaan betalen.

  9. Ik geloof niet dat de schrijver van dit artikel op de hoogte is van de betekenis van de uitdrukking ‘hoog van de toren blazen’.

  10. Origineel geplaatst door WvB22
    Ik weet alleen nou niet of dit voor de eindgebruiker gunstig is. Dat betekent dus dat uitgevers nu prijzen kunnen vragen die hoger zijn dan de papieren versie om de toeslag van Apple (30%) te compenseren. Theoretisch zou het nu dus kunnen dat de consument de Apple toeslag mag gaan betalen.

    En dat deden ze dus al, gezien de 70% verhoging die NRC dus laatst heeft doorgevoerd. Die hogere prijs hoeven ze nu alleen te hanteren voor de inapp aankopen.
    Ik ben benieuwd of het NRC dat nu ook weer terug gaat draaien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.