iCloud ondersteunt geen Windows XP

Werk je met Windows XP, dan kun je geen iCloud gebruiken. 's Werelds meest gebruikte besturingssysteem staat niet in het lijstje van systeemvereisten. Je hebt Windows 7 of Windows Vista nodig om iCloud te kunnen gebruiken. Zelf ondersteunt Microsoft Windows XP ook niet meer in bijvoorbeeld Explorer 9.

itunes cloudWerk je nog op een pc met Windows XP, dan ben je niet voorbereid op het gebruik van Apple’s nieuwe dienst iCloud. In de systeemeisen van iCloud staat namelijk dat alleen Windows Vista en Windows 7 worden ondersteund. Daarnaast wordt Outlook 2007 of 2010 aanbevolen voor het beheren van contactgegevens en agenda’s. Windows XP is momenteel met 37,9% nog steeds het meestgebruikte besturingssysteem op Windows-computers, blijkt uit cijfers.

Op Wikipedia is te lezen dat op de meeste computers wereldwijd Windows XP draait (37,9%), gevolgd door Windows 7 (29,7%) en Windows Vista (13,1%). Dit zijn cijfers van mei 2011, dus behoorlijk recent. Het grote marktaandeel van Windows XP wordt waarschijnlijk veroorzaakt door China, waar nog veel oude Windows-versies in gebruik zijn. Bij MobileMe was Windows XP nog wel voldoende en ook voor iTunes 10.3 heb je genoeg aan Windows XP met Service Pack 2.

Windows XP is inmiddels tien jaar oud. Overigens ondersteunt Microsoft zelf ook niet langer Windows XP in de diensten die ze aanbiedt: voor Explorer 9 heb je ook Windows Vista of 7 nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2011, 15:30
Categorie iOS
Onderwerp windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.