Apple UK moet publiceren dat Samsung de iPad niet gekopieerd heeft

Apple UK moet openbaar maken dat Samsung de iPad niet gekopieerd heeft. Dat zegt een rechter die eerder besloot dat de tablets van Samsung niet zo cool zijn als de iPad.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

galaxy_tab_10_1Een Britse rechter heeft volgens Bloomberg een voor Apple ongunstige beslissing genomen. Apple moet in het openbaar bekendmaken dat Samsung niet het ontwerp van de iPad heeft gekopieerd bij de Galaxy Tab 10.1. Voorheen oordeelde de Britse rechter al dat de Galaxy Tab geen inbreuk maakt op het ontwerp van Apple. De rechter vond ook dat de Galaxy Tab 10.1 “niet zo cool” was als de iPad. Praktisch gezien houdt het in dat Apple zes maanden lang een boodschap op de Britse Apple-website moet plaatsen. Ook moet er in de Britse kranten een boodschap worden gepubliceerd, waarin Apple aangeeft dat Samsung de iPad niet heeft nageaapt. Apple kan nog wel tegen de beslissing in beroep gaan.

De boodschap die Apple moet publiceren moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

The notice should outline the July 9 London court decision that Samsung’s Galaxy tablets don’t infringe Apple’s registered designs, Judge Colin Birss said. It should be posted on Apple’s U.K. website for six months and published in several newspapers and magazines to correct the damaging impression the South Korea-based company was copying Apple’s product, Birss said.

Apple is uiteraard niet blij met de beslissing. Richard Hacon, een advocaat die namens Apple bij de zaak betrokken is, zei tegen de rechtbank: “Geen enkel bedrijf wil graag naar een concurrent verwijzen op de website”.

tablets-before-and-after-ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2012, 21:12
Categorie Apple
Onderwerpen apple, ipad, rechtszaak, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.