iPad-prototype uit de jaren 2002 tot 2004 opgedoken

Jonathan Ive gaf afgelopen december twee foto's aan Samsung, waarop een prototype van de iPad uit de periode 2002-2004 te zien is. De iPad lijkt opvallend op de

ipad prototype kleinSteve Jobs vertelde ooit, dat Apple bezig was met een iPad, voordat de plannen voor een iPhone op tafel kwamen. Voor het eerst zijn er nu twee foto’s uit die periode opgedoken, afkomstig van Apple’s hoofdontwerper Jonathan Ive. Hij stelde de foto’s beschikbaar aan Samsung, om aan te tonen dat Apple tussen 2002 en 2004 al druk bezig was met het uitvinden van een tablet. De korrelige zwartwit-foto’s laten een apparaat zien dat op papier bekend stond als ‘035 mockup or prototype’. Volgens Ive zijn ze in dezelfde periode gemaakt, vlak na de eeuwwisseling. Het prototype laat zien hoeveel tijd Apple eigenlijk in het ontwikkelen van de iPad heeft gestoken.

Opvallend is dat het prototype niet veel verschilt van de iPad die in 2010 op de markt kwam, maar dan met een veel plattere behuizing. Er is geen homeknop aanwezig. Wel is er aan de onderkant een gleufje zichtbaar, waar de dockconnector aangesloten zou moeten worden. Afmetingen zijn niet af te leiden uit de documenten, maar de maat lijkt niet veel te verschillen van de huidige iPad.

ipad prototype voorkant

ipad prototype achterkant

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2012, 17:34
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad, jonathan ive, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.