Reacties voor: Nieuwe baas voor Apple TV wijst op grootse plannen

Apple heeft een nieuwe Apple TV-baas, afkomstig van Amazon's Fire TV. Timothy D. Twerdahl zal de ontwikkeling van de volgende Apple TV gaan leiden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. 5 jaar geleden was ik ervan overtuigd dat Apple een TV zou uitbrengen met een soort van Netflix achtige dienst waarin je alles kon kijken voor een vaste prijs van ongeveer 50 euro per maand. Wel uitgekomen op muziek gebied maar bij TV nauwelijks van de grond gekomen.

    Ik vraag me ook ernstig af of het überhaupt op korte termijn gaat lukken. De belangen en investeringen in de tv wereld zijn te groot en verdeeld over heel veel partijen. In Nederland is er al elk jaar gesteggel over uitzendrechten en omroepen. Laat staan in een land als de VS. De kabelboeren en omroepen gaan zich echt niet door Apple aan de kant laten zetten zodat Apple nog meer kersen van de taart kan snoepen. Het is zelfmoord voor de kabelaars om met Apple samen te werken. En voor de filmmaatschappijen en omroepen kunnen meer verdienen door alles los te verkopen. En dan zit je nog met peperdure sportevenementen als de Champions League, EK’s, WK’s, Super Bowl, voetbal competities etc etc.

    Eigenlijk was er maar één persoon die zulke deals kon sluiten met een ‘reality distortion field’ en die is helaas niet meer onder ons.

    Er is maar één oplossing: Apple moet zijn cashberg gaan gebruiken om tot iets acceptabels te komen. Nu Apple waarschijnlijk veel minder belasting moet betalen om geld terug naar de VS te halen kunnen er wel eens hele grote overnames aankomen van omroepen en/of kabelaars. De vraag is of dat echt een goede zet is.

    De visie van Jobs werkt pas echt als Apple rechtstreeks alle series, tv-programma’s, films, sport en live uitzendingen kan aanbieden voor een vaste prijs op één apparaat met één duidelijk UI. Zeg maar Apple Music voor de TV.

    Op die manier kan de kabelaar eruit en zou je alles on-demand kunnen streamen. De vraag is of dit überhaupt interessant is voor film- en distributiemaatschappijen. Die kunnen veel meer verdienen in een versplinterde markt. Ander nadeel is dat zodra internet eruit ligt mensen direct verstoken zijn van zo’n beetje al het nieuws en informatie.

    Ook moeten live uitzendingen direct te zien zijn. Zelfs de lokale zenders omdat deze dienen als rampenzender. Dat is gewoon wettelijk verplicht. En elk land heeft ook nog eens zijn eigen regels, concurrentieafspraken en zelfs televisiezenders in handen van de staat. Die gaan echt niet met Apple meewerken.

    Een mega klus om alle rechten te verkrijgen en de vraag is zelfs of mensen het echt willen om alles te streamen. Er zijn hele generaties mensen die niets of bijna niets om on-demand geven en gewend zijn om gewoon tv te kijken wat de voorgeschoteld krijgen. Daarnaast hebben veel mensen, zelfs in ontwikkelde landen, lang niet altijd de beschikking over razendsnel internet wat nodig is voor HD en straks 4K uitzendingen.

    Soms vind ik dat zelf ook wel lekker. Het aanbod van alleen Netflix is soms al zo overweldigend dat ik alleen maar door de content aan het bladeren ben zonder ook maar iets langer dan 5 min te kijken.

  2. Waarom zou dit duiden op grootse plannen? Dat hij wat zal kunnen is ongetwijfeld zo, maar prutsers worden op zulke posities niet aangenomen, die worden helemaal doorgezaagd door recruiting agencies.

    Ik ben niet gecharmeerd van de Fire TV (just another box…) dus hij moet zich nog wel bewijzen.

  3. Ik voel me toch wel een sukkel wanneer ik vertel dat ik een ATV4 heb. Iedereen om mij heen heeft een tv box pro waarmee ze onbeperkt alles kunnen streamen van films, series, sport zenders etc. Af en toe vraag ik me af waarom ik nu wel roomser als de paus wil zijn 😇🤓

  4. Origineel geplaatst door Richard
    Ik voel me toch wel een sukkel wanneer ik vertel dat ik een ATV4 heb. Iedereen om mij heen heeft een tv box pro waarmee ze onbeperkt alles kunnen streamen van films, series, sport zenders etc. Af en toe vraag ik me af waarom ik nu wel roomser als de paus wil zijn 😇🤓

    Je kunt de TV 4 gemakkelijk jailbreaken 🙂

  5. Origineel geplaatst door Richard
    Ik voel me toch wel een sukkel wanneer ik vertel dat ik een ATV4 heb. Iedereen om mij heen heeft een tv box pro waarmee ze onbeperkt alles kunnen streamen van films, series, sport zenders etc. Af en toe vraag ik me af waarom ik nu wel roomser als de paus wil zijn 😇🤓

    Origineel geplaatst door Mike
    Je kunt de TV 4 gemakkelijk jailbreaken 🙂

    En dan? Kan ik er dan apps op zetten die er op blijven staan? En niet na 7 dagen weer verdwijnen..

  6. Zie echt voordeel van apps via een Apple tv of chromecast, maar jammer genoeg loopt men hier in NL achter.

    Een Apple tv kan mijn tv abonnement bij KPN mooi vervangen, maar het verhaal is bekend. Ook is het jammer dat veel leuke dingen USA only is, dat maakt een Apple TV leuk maar niet iets wat je wil hebben.

    Als men op deze toer door blijft gaan, zal het niet meer dan een leuk kastje blijven.

  7. Origineel geplaatst door Richard
    Ik voel me toch wel een sukkel wanneer ik vertel dat ik een ATV4 heb. Iedereen om mij heen heeft een tv box pro waarmee ze onbeperkt alles kunnen streamen van films, series, sport zenders etc. Af en toe vraag ik me af waarom ik nu wel roomser als de paus wil zijn 😇🤓

    He, hier om mij heen “iedereen” die nog steeds live al die commerciële zenders bekijkt. Met al die reclames, ja. Op ziggo box. Geen Apple Tv, soms chromecast (voor Netflix), maar alleen die van hun tv provider.

    Maar je hebt gelijk, ik heb opgezocht wat tv box pro inhoudt: het biedt wel meer mogelijkheden voor weinig geld. Zo weinig dat ik jou niet begrijp waarom je dat niet erbij neemt, als je dat eigenlijk graag wilt.

    Hier wordt Apple TV dagelijks gebruikt. Zit wel te wachten op NPO app, want NPO draait middels onze belastingcenten en we moeten op alle soorten apparaten hun uitzendingen kunnen bekijken.
    Jaibreak zodat ik onofficiële npo kon gebruiken werkte maar even, maar het heeft toen wel bewezen dat het kàn.

  8. Is er bij Netflix niet steeds minder van anderen te zien en steeds meer van Netflix zelf?

    Volgens mij moet je als omroep (of hoe je Netflix ook noemt) eigen exclusief materiaal hebben om winst te maken.

    Dat hadden denk ik niet veel mensen verwacht, als je kijkt naar hoe hard het met Spotify is gegaan. Maar ja, die maken volgens mij ook niet veel winst.

  9. Apple TV heeft nog jaren in te halen kijk naar de dienst GratisStreaming.nl dat is pas tv, en hier kan Apple niet aan tippen, ze kunnen er enkel maar van dromen… Apple tv mag dan nog 10 of meer zo kastjes lanceren, het zal altijd een flop boel blijven. Gratis Streaming.nl dat is tenminste kwaliteit en nog betaalbaar ook.

  10. Heb mijn tv abbo opgezegd en gebruik nu knippr op mijn apple tv. Werkt wel ok, maar wel een erg beperkt aanbod.

    Gelukkig kun je via airplay ook op een hoop manieren dingen op je tv kijken 🙂 .

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.