‘Apple TV settop-box krijgt iPad-achtige interface’

Volgens The Wall Street Journal zal Apple's settop-box alle afleveringen van een lopend seizoen on demand aanbieden. Daarnaast kun je live-tv terugspoelen zonder op te nemen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple TV new interfaceApple bleek eerder deze week in gesprek te zijn met verschillende kabelmaatschappijen, over het gebruik van de Apple TV als een settop-box. The Wall Street Journal heeft vandaag verdere details over deze gesprekken gedeeld, waaruit blijkt hoe zo’n vernieuwde Apple TV precies zou werken. Televisiekijkers zouden de Apple TV kunnen gebruiken om on demand alle afleveringen van een lopend televisieseizoen te bekijken. Kijk je net iets te laat naar een live-programma, dan kun je met behulp van de Apple TV een paar minuten terugspoelen zonder dat je vooraf hebt opgenomen.


Door alle afleveringen van een huidig seizoen on demand te maken zou Apple’s settop-box completer zijn dan veel alternatieven. Veel televisiemaatschappijen bieden slechts een paar afleveringen per seizoen. Dit ligt waarschijnlijk niet aan de hardware van huidige settop-boxen: Apple zal met kabelmaatschappijen moeten onderhandelen over het volledigere aanbod.

De vernieuwde Apple TV zou een opnieuw ontworpen interface krijgen, die meer zou lijken op het iconenscherm van de iPad. Op deze manier zou iedereen met een iPhone of iPad sneller begrijpen hoe de settop-box precies bestuurd moet worden. Apple maakte eerder dit jaar al een stap in deze richting, door een knoppenscherm te introduceren via een software-update. Een aantal social media-functies zouden het mogelijk maken om te delen waar je naar kijkt of wat je van een serie vindt. Hoe dit precies in elkaar zal steken is nog niet duidelijk.

De eerdere geruchten over een Apple settop-box waren ook afkomstig van The Wall Street Journal. De kans is daarom groot dat dezelfde bronnen worden aangehaald, waardoor de nieuwe details niet opeens het bestaan van de vernieuwde Apple TV waarschijnlijker maken dan eerder deze week. Daar staat tegenover dat The Wall Street Journal een zeer goede reputatie heeft wat betreft Apple-geruchten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 augustus 2012 om 10:59
Onderwerp
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.