Flash

Document over iPhone 5-batterij bevatte Flash Player-exploit

Een document over de iPhone 5 dat online werd verspreid bevatte eigenlijk een exploit. Hierdoor kon iemand de controle over iemands computer overnemen.

FlashDeze week loste Adobe een beveilingslek op in de Adobe Flash Player, die het mogelijk maakte om bepaalde exploits op een computer te draaien. Zo kon een kwaadwillende bijvoorbeeld de controle over je computer overnemen. De exploit verspreidde zich vooral via een rondzwervend Word-document, genaamd ‘iPhone 5 Battery.doc’. Opende je het document, dan kreeg je een artikel over de batterij in de volgende generatie iPhone te lezen. Op de achtergrond werd er echter een backdoor geïnstalleerd voor de Flash Player.

De verspreiding van de exploit is opmerkelijk. Het aantal geruchten over de nieuwe iPhone neemt de afgelopen weken steeds meer toe, waardoor ook steeds meer mensen over mogelijke nieuwe onderdelen lezen. Door de exploit in een document over de nieuwe iPhone te verstoppen, zijn onoplettende mensen die de iPhone-geruchtenstroom in de gaten willen houden een makkelijk doelwit. Het document werd gericht verstuurd.

Heb je de laatste update van Adobe Flash Player nog niet geïnstalleerd, dan raadt Adobe aan om dit alsnog te doen. Hoewel vooral Windows-gebruikers het beveiligingslek zo snel mogelijk moeten dichten, kan het gat mogelijk ook voor problemen onder OS X en Linux zorgen. Flash zou in Google Chrome automatisch moeten updaten. Slechts 3 van de 42 virusscanners pikt de exploit volgens Alien Vault inmiddels op.

Via Security.nl.

iPhone 5 Flash doc

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2012, 19:44
Categorie Achtergrond
Onderwerpen exploit, flash

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.