Apple TV is grotere geldmachine dan de iPhone

Volgens analist Jeff Heynen heeft de Apple TV een groter potentieel en valt er op lange termijn meer mee te verdienen, dan met de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple_tv_intro_graphic.jpgVolgens analist Jeff Heynen heeft de Apple TV een groter potentieel en valt er op lange termijn meer omzet mee te genereren, dan met de iPhone. De Apple TV is een apparaat dat $300 kost en dat mensen graag in hun huis zullen zetten, terwijl de iPhone $500 kost in een markt die al verzadigd is met soortgelijke telefoons. Toch zijn er nog wel wat obstakels die bij de Apple TV overwonnen moeten worden.

Die obstakels gelden niet alleen voor de Apple TV, maar voor elk apparaat met dezelfde functionaliteit. Ze luiden een nieuw tijdperk in waarin we media anders gaan gebruiken dan voorheen. De consumenten zijn daar nog niet klaar voor: geen enkele aanbieder zoals Netgear, D-Link en ook Windows Media Center van Microsoft, is echt succesvol geweest met apparaten die de kloof tussen PC en TV kunnen overbruggen. Maar Apple kan gezien de kwaliteit van eerdere producten toch winnen, denkt Martin Olausson, directeur digitale mediastrategie van Strategy Analytics. Een voordeel van de Apple TV ten opzichte van andere on-demand-oplossingen is dat je geen abonnement hoeft te nemen: als je Desperate Housewives of 24 wilt kijken, koop je die gewoon los en hoef je niet te betalen voor content die je toch niet kijkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 20:25
Categorie Apple
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.