Is de iPhone te zien in tv-serie Lost?

In aflevering 'Catch 22' van Lost is een satelliettelefoon met iPhone-interface te zien. De telefoon wordt meegenomen door een vreemde bezoeker, die per helicopter op het eiland arriveert.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

464762623_c0bf7e7688.jpgWelk gadget zou je meenemen naar een onbewoond eiland? De schrijvers van de tv-serie Lost denken dat je het liefst iets meeneemt, dat op een iPhone lijkt. Toen we gisteren de nieuwste aflevering zaten te kijken, dook opeens een ‘satelliettelefoon’ op met een interface die wel heel erg op de iPhone lijkt. Nou is net niet zo dat de ‘iPhone’ altijd al aanwezig was op het eiland: een vreemde bezoeker die per helicopter kwam aanvliegen, nam het met zich mee. Maar is het wel de echte iPhone, of een van de vele klonen?

De ‘iPhone’ in seizoen 3, episode 17 van Lost heeft in ieder geval een andere, robuustere behuizing. Bekijk je de beelden uit de tv-serie wat nauwkeuriger, dan zie je dat de interface wel wat door de iPhone is geïnspireerd, maar niet hetzelfde is. In de serie probeert Desmond de satelliettelefoon in te schakelen, maar deze flikkert even en gaat vervolgens uit.

464762623_c0bf7e7688.jpg

Zou het een verrassingsoptreden (cameo) van de iPhone kunnen zijn? Lost wordt gemaakt door het Amerikaanse mediabedrijf ABC, eigendom van Disney. Apple-baas Steve Jobs is Disney’s grootste aandeelhouder en lid van de raad van bestuur. Jobs is zelf een fan van Lost: hij heeft tijdens keynotes wel eens fragmenten uit de tv-serie laten zien. Dat, en het feit dat Macbooks, iPods en andere Apple-producten wel vaker opduiken in tv-series en films, is reden om te geloven dat de telefoon in de serie niet zomaar, per ongeluk een iPhone-interface heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:34
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.