Apple TV bevat nu Beatles-kanaal

De Apple TV heeft een Beatles-kanaal gekregen. Het herdenkt 50 jaar Beatles in Amerika, dankzij de Ed Sullivan Show.

apple-tv-beatles-specialOp de Apple TV is een nieuw Beatles-kanaal verschenen. Het gaat eigenlijk om een special, die de aandacht richt op 50 jaar Beatles-historie. Vijftig jaar geleden stonden de Fab Four in de Ed Sullivan Show; het was hun eerste optreden op de Amerikaanse televisie. Op 9 februari 1964 om 20:00 uur lokale tijd aan de Oostkust brak een nieuw hoofdstuk in de muziekgeschiedenis aan: duizenden hysterisch schreeuwende tieners op straat en in concertzalen en een invasie van Britse bandjes. Als je jonger dan veertig bent, ken je de verhalen alleen van de overlevering.


Voor ouderen is de Ed Sullivan Show onderdeel van de Amerikaanse populaire cultuur. Meer dan 50 miljoen Amerikanen keken elke zondagavond naar de tv-show en op de avond van de uitzending keken zelfs 70 miljoen mensen. Dat was meer dan de helft van het toenmalige tv-kijkerspubliek. Sullivan leverde in z’n eentje compleet vermaak voor het hele gezin.

Het Beatles-kanaal op de Apple TV toont het 14 minuten durende fragment uit de Ed Sullivan Show en verwijst je door naar albums.

apple-tv-beatles-kanaal

Tipgever: @oetgrunnen

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.