Apple tutorial voor portretbelichting

Apple legt uit hoe je portretbelichting gebruikt

Apple heeft twee tutorial-filmpjes gemaakt waarin ze uitleggen hoe portretbelichting op de nieuwste toestellen werkt. Zo moet het iedereen lukken!

Apple heeft twee instructiefilmpjes gemaakt, voor mensen die nog niet weten hoe de portretbelichting op de iPhone 8 Plus werkt. In de filmpjes zie je hoe je een nieuwe foto maakt met portretbelichting en hoe je een bestaande foto aanpast.

Apple-instructiefilmpjes

De functie is alleen beschikbaar op de iPhone 8 Plus, tot nu toe het enige toestel waarop het werkt. Zodra de iPhone X op de markt komt kun je ook daarmee portretten met de speciale belichting maken.

De eerste video laat zien hoe je nieuwe foto’s maakt met portretbelichting, terwijl de tweede video een bestaande portretfoto aanpast.

Net als Apple’s eerdere filmpjes zijn ze vrij kort en simpel, zodat het iedereen moet lukken om de functie zonder verder oefenen te gebruiken. Je hebt er alleen een persoon voor nodig, die op de foto gezet wil worden. Bij portretbelichting gebruikt Apple de twee camera’s aan de achterkant om een soort dieptekaart van de omgeving te maken. Met machine learning-technieken bepaalt de software waar de belichting moet worden aangepast. Zo kun je bijvoorbeeld iemands gezicht extra belichten of juist zorgen voor wat meer schaduwen in het gezicht. Het werkt realtime, dus je hoeft niet eerst een foto te maken om het effect te kunnen zien. Ook kun je het effect later toevoegen, maar je moet dan al wel een portretfoto hebben gemaakt. Het werkt dus niet op elke willekeurige foto.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2017, 18:53
Categorie iDevices
Onderwerpen iPhone 8 Plus, portret, tutorial

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.