Apple legt uit hoe je portretbelichting gebruikt

Apple heeft twee tutorial-filmpjes gemaakt waarin ze uitleggen hoe portretbelichting op de nieuwste toestellen werkt. Zo moet het iedereen lukken!

Apple heeft twee instructiefilmpjes gemaakt, voor mensen die nog niet weten hoe de portretbelichting op de iPhone 8 Plus werkt. In de filmpjes zie je hoe je een nieuwe foto maakt met portretbelichting en hoe je een bestaande foto aanpast.

Apple-instructiefilmpjes

De functie is alleen beschikbaar op de iPhone 8 Plus, tot nu toe het enige toestel waarop het werkt. Zodra de iPhone X op de markt komt kun je ook daarmee portretten met de speciale belichting maken.

https://www.youtube.com/watch?v=-Cb222zDCTU

De eerste video laat zien hoe je nieuwe foto’s maakt met portretbelichting, terwijl de tweede video een bestaande portretfoto aanpast.

https://www.youtube.com/watch?v=dh0QNCqBkMI

Net als Apple’s eerdere filmpjes zijn ze vrij kort en simpel, zodat het iedereen moet lukken om de functie zonder verder oefenen te gebruiken. Je hebt er alleen een persoon voor nodig, die op de foto gezet wil worden. Bij portretbelichting gebruikt Apple de twee camera’s aan de achterkant om een soort dieptekaart van de omgeving te maken. Met machine learning-technieken bepaalt de software waar de belichting moet worden aangepast. Zo kun je bijvoorbeeld iemands gezicht extra belichten of juist zorgen voor wat meer schaduwen in het gezicht. Het werkt realtime, dus je hoeft niet eerst een foto te maken om het effect te kunnen zien. Ook kun je het effect later toevoegen, maar je moet dan al wel een portretfoto hebben gemaakt. Het werkt dus niet op elke willekeurige foto.

Bekijk ook

Zo werkt Portretbelichting op de iPhone

Portretbelichting is een creatieve functie van de iPhone. Hoe werkt Portretbelichting, hoe gebruik je de belichtingsfilters en meer: deze tip legt het allemaal uit.

iPhone 8 Plus

Ontdek alles over de iPhone 8 Plus, Apple's grootste 5,5-inch toestel uit 2017. Deze beschikt over draadloos opladen en een dubbele camera, ideaal voor mensen die een groot scherm nodig hebben en veel willen fotograferen. Dit toestel is inmiddels opgevolgd door nieuwere. Bekijk welke iPhone-modellen er zijn en welke nieuwe iPhones je momenteel kunt kopen.

iPhone 8 Plus

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.