Reacties voor: ‘Zo ziet de Apple-tracker eruit: klein, wit en rond’

Rond wit schijfje
Apple werkt aan een Tile-concurrent, waarmee je spullen kunt terugvinden. Hoe deze tracker eruit ziet is mogelijk nu uitgelekt: het zou gaan om een klein, rond schijfje in de kleur wit. Hij is terug te vinden in een nieuw tabblad 'iTunes' in de Find My-app.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Nu maar hopen dat de Apple trackers waterdicht zijn, want dat zijn de nieuwe TILEs niet. IP67 of beter graag Apple!

  2. Of als „europees“ alternatief: Chipolo, al zijn de classics met verwisselbare batterij prul.

  3. @Ron: Cheapolo kun je ze beter noemen. De Trackr was ook niks.
    Tot nu toe erg tevreden over de Tile Pro

  4. 60 euro per tracker, ik zal er niet ver naast zitten

  5. Dit zou nu zomaar eens een product kunnen zijn waar Apple zich kwa gebruiksgemak en user interface in zou kunnen gaan onderscheiden! Er is al veel maar het meeste werkt gewoon niet goed of is totaal niet gebruiksvriendelijk! Als ik voor gebruiksgemak iets meer moet betalen dan heb ik dat er zeker voor over!

  6. Wit? Ik dacht aan groen, blauw, geel, rood en paars. Of slaan de kleuren op de 10-sep uitnodiging op iets anders?

    En weer kunnen een paar bedrijven hun faillissement aanvragen. Om onduidelijke redenen het vertikken om Airports and normale (prosumer) monitoren te maken, die onderdeel van hun ecosysteem zijn. Maar niet te beroerd om een leuke nichemarkt om zeep te helpen. Waarom niet samenwerken met bestaande bedrijven? Of zal er een vette marge op die tiles zitten. Anders haalt Tim Cock zijn neus er voor op.

  7. En waarin verschilt Apple hiermee tov Tile?

  8. Ooit (4jaar geleden) zoiets willen kopen via Kickstarter (Bringrr). Voor €120,- de boot in gegaan, door oplichting.
    Daarna wel getwijfeld over de Tile, maar nooit over gegaan tot aanschaf. Deze Apple variant klinkt veel belovend zoals destijds met Bringrr, wellicht toch de moeite waard.

  9. Dit gaat helemaal goed komen. Bij Tile werkt het alleen als je ook met tile werkt. Dan is de community klein en vind resultaat ook.
    Bij apple tile kunnen ze gebruik maken van alle iphones ipads ipods en apple watches om zoek resultaat te vergroten

  10. En Apple doet weer eens waar Apple goed in is:

    Beter goed gepikt dan slecht zelf verzonnen!

    Goed zo Apple, innovatief hoor! 🤮

  11. €99

  12. @Sarcasme: Aan die prijs kunnen ze het door hunne neus boren. Meer dan 25 is het niet waard m.i.

  13. Origineel geplaatst door Nb
    @Sarcasme: Aan die prijs kunnen ze het door hunne neus boren. Meer dan 25 is het niet waard m.i.

    Pooltje….ik zeg € 49

  14. Mensen met android hebben er niks aan

  15. Ik zeg €39,- 🙈

  16. Origineel geplaatst door Sander db
    En waarin verschilt Apple hiermee tov Tile?

    In aardig wat functies:

    Alle Apple apparaten met nieuwste iOS, ipadOS, macOS, watchOS en TvOS worden meteen onderdeel van het wereldwijde Apple Find My netwerk. Dat zijn ontzettend veel apparaten (miljard of meer schat ik zo) en die vormen daarmee een indrukwekkend mesh netwerk met hoge kans om jouw Apple apparaat of Apple tracker te vinden.

    In mijn woonomgeving zijn ca 400 Tile gebruikers, dus 400 smartphones met de app. Dat is erg weinig op ca 30000 inwoners. Er zullen veel meer Apple gebruikers zijn, die gemiddeld meerdere Apple apparaten hebben, die allemaal actief (en anoniem) meewerken om verloren spullen terug bij hun eigenaren te krijgen.

    Je hoeft met dit systeem dus ook niet een Tile of andere tracker op je macbook, ipad, of airpods te plakken. Apple voegt de functie vast ook toe aan hun Beats spullen.

    Ik gebruik Tile. Autosleutel, keysmart sleutel organiser, macbook tas, check-in bagage in vliegtuig (heel fijn om te weten dat je wintersport uitrusting in het vliegtuig zit bijvoorbeeld) en ben er meestal blij mee. Wat beter kan aan Tile, is het bijhouden en melden dat een bepaalde Tile al een tijd niet gezien is. Dat kan een defecte Tile zijn, of een lege batterij. Zal vast een plus feature zijn waarvoor je weer extra moet betalen… nope.

    Kortom, ik ben erg benieuwd naar Apples Find My.

    Voor mijn hond was Tile nutteloos. De waterdichte Tile Sport bleek na meerdere vervangende Tiles niet bestand te zijn tegen rondrennen en water. Als de Tile werkte, waren er nooit mensen met de Tile app in de buurt van mijn rondrennende hond. Dat probleem heb ik met Tractive tracker for Dog opgelost (werkt goed, wereldwijd, geen gedoe). Voordat ik Tractive ontdekte (de eerste hondentracker die voldeed aan mijn kwaliteits- en functionele eisen), gebruikte ik een oude iPhone met prepaid simkaart, in een waterdichte houder aan een harnas, aan de hond. Een keer een hond in de Pyreneeën kwijtgeraakt. Na uren panisch zoeken elkaar teruggevonden. Nooit meer!

  17. Wat ik mij wel afvraag is werkt dit ook als je Bluetooth uit hebt. Heb ik bijna altijd uit namelijk, en ook bij dat andere mensen help systeem vraag ik mij af werkt dat, en ook via 4g ik gebruik weinig andere WiFi netwerken omdat ik ruim 4g heb.
    ( zal locatie voorzieningen wel aan moeten staan)

    Prijs zal wel bij die tile in de buurt zitten.

    Goed vd verwisselbare batterij, daar zonder koop ik m sowieso niet, wordt heeeel prijzig verhaal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.