Reacties voor: Apple-televisie met iOS, Siri en FaceTime is enorme kans voor Apple

Apple gaat een HD-televisie met iOS, Siri en andere slimme functies ontwikkelen, zo zeggen twee analisten. Ze hebben aanwijzingen voor prototypes gevonden in Azië.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 57 reacties

  1. Ik mis het antwoord: Ja, maar ik heb het geld simpelweg niet 😉

  2. Ik heb al een TV, dus alleen een upgrade van de Apple TV is zinvol. Zou moeten kunnen. De hardware is ok.

  3. Het lijk mij helemaal top een Apple lcd van 46″ aan de muur.
    Alles is al van Apple bij ons thuis! Ik miste alleen de tv nog.
    Gebruikersgemak is al gegarandeerd !
    Daar wil ik dik voor betalen. (maar dat weten ze bij Apple helaas ook)

  4. Dit zou wel weer typisch Apple zijn, iets geniaals, maar t idee bestaat dus al langer. T lijtk me toch heerlijk je tv ook als internet te kunnen gebruiken, of dat je zomaar op zaterdagavond een flmpje opzoekt en kijkt. Maar die prijs blokkeert het hele feest.

  5. Dit lijkt me een mooi idee!
    Een super strak design, zoals we van apple kennen! Stem gebruikbaar, en de functies van een apple tv ingebouwd.
    je kan het straks wel gaan zien als een tv met een spelcomputer ingebouwd die je met je iphone, ipod, ipad kan gaan besturen.

  6. Ik zou het ook super tof vinden als ze een auto gaan ontwerpen 😛

  7. Hmm… Een echte Apple TV… Er interessant, maar ben benieuwd naar het prijskaartje. Als ik zie wat ze al durven te vragen voor hun monitoren.

  8. Apple is tof ,apple is cool en altijd gewild.
    Maar je moet wel het geld hebben , want apple is alles behalve goedkoop.

  9. Ik heb nu een iMac ca 2000 euro, als ik met z’n apparaat ook tv kan kijken is 2000 euro geen probleem. Ik wil ook kunne computen dus een draadloze verbinding met het scherm in de huiskamer is dan een must. Op mijn iMac scherm werken aan mijn foto collectie voor mijn galerie en op het grote TV scherm tv kijken als je het nog tv kijken kunt noemen. Ik kan me voor stellen dat je alle content op demand kunt krijgen en dat is integenstelling tot het traditionele tv kijken heel anders, daar moet je op een bepaalde tijd al naar gaan kijken of het op nemen.En dan een afstand bediening via wifi (Dat kan al met de iPhone)

  10. ik zie het enerzijds wel zitten, als het onder de 1000 euro valt. ik zit eigenlijk te hopen en wachten op een ‘televisie’ die direct op mijn computer vast zit, en dat ik TV kijk via mijn computer, en dat ik dus zo ook mijn films kan kijken. maar dan wel superdupereenvoudig af te stellen!

  11. Ik heb nog geen tv gevonden waar de internet funcies lekker werken. Kom maar op met die tv, de derde generatie ga ik dan aanschaffen 🙂

  12. Zie ik niet snel gebeuren, het plaatje zegt dat de tv dus in feite een blu ray speler heeft (heb ze nog niet in een apple computer gezien) een zeer goede game console van 250 dollar in gebouwd zit… ios games zitten daar nog niet op en sorry maar de appstore is ook daarvoor niet gebouwd, aka 1080p/720p games zijn tientallen GB groot (250 dollar console = ps3/xbox360 kwaliteit) dus er moet een flinke hdd zijn ingebouwd. ook een goed geluid receiver erin zit en nog eens met ziggo kan concurreren met tv content. Als het alleen met ondemand content is dit geen vervangen voor een tv. Als we nu gaan kijken moet de ios tv lager geprijst zijn dan 1000 euro

  13. Hebben, hebben, hebben. Ben erg benieuwd. Een apple tv tegen de muur zou het zeker afmaken.

  14. Apple maakt wel goede apparaten alleen het prijskaartje is altijd zo duur. Als apple nou eens met goed materiaal kwam maar dan wel met budget prijzen. Zouden ze veel meer kunnen verkopen in mijn ogen

  15. Als er een appeltje op staat zullen er wel genoeg dwazen zijn die de premium-prijs willen betalen voor een tv.

  16. hehe dit heet innovatie, 1 apparaat waar je bijna alle multimedia op kunt gebruiken. Nu ook nog een goede gameconsole, downloadserver en een telefoon eraan ( liefst met een draadje:)) en het is compleet. In het begin kost het wat maar na een paar jaar kan iedereen eraan en komen er samsung klonen etc.

    dat apple ermee komt verbaasd natuurlijk niet, als je oude ceo lsd aanprijst onstaan er natuurlijk mooie nieuwe producten. Open minded 🙂

  17. Is het overwegen waard als ik niet meer tevreden ben over m’n huidige tv.

  18. Er eijn nog zekerheden. Apple creëert een markt, waarna de Samsungs van deze wereld ze kunnen beginnen kopiëren 🙂

  19. Gelukkig hebben we weer wat om over te fantaseren.
    Wie weet wat de toekomst brengt..

    Ik zou niet mijn huidige tv meteen aan de kant zetten als Apple volgend jaar met een 50″ komt.

    Ik zoek nog wel een leuke 40 voor in de keuken dus laat maar komen 🙂

  20. @satan: @Esteban: Samsung was de eerste die met goed werkende Smart/internet TV’s kwam dus volgens mij is het Apple die weer aan het klonen slaat (maar er wel iets moois van maakt).

  21. @max: Zo’n tv’s bestaan inderdaad al (internet/youtubekanaal/media center), maar de meeste werken niet naar behoren denk ik. En als er iets waar Apple goed in is, dan is het wel in het ontwerpen van een gebruiksvriendelijke interface! “Apple… it just works!”

  22. 1000 euro is domweg niet reëel, de prijs zal logischerwijs ver boven die van een iMac moeten liggen.
    Zelf heb ik een Mac mini aan de tv gekoppeld met plex erop is dat mijns inziens een ideale oplossing zolang de echte iTV er nog niet is.

  23. Graag, maar ik heb er niet meer dan 1000 euro voor over. Of ik moet de lotto winnen!

    Ps. ik heb ooit een essay-lange post geschreven over de toekomst met Apple inclusief de iCar, dus dat zie ik ook wel zitten!

  24. Het zou jammer zijn als ze maar tot 50″ gingen, dan moet ik het voorlopig toch maar even doen met de Apple TV2.

    Een Apple auto zou ook wel stoer zijn, een nieuwe elektrische auto die niet meer met het ouderwetse concept van een stuur en gaspedaal werkt 😃👍.

  25. Als ie maar te jailbreaken is anders hoef ik ’em niet 😜

  26. Zelf Apple auto zou ik kopen! Leuk idee btw

  27. Ik was net van plan om tegen eind dit jaar of begin volgend jaar een hd-tv met internet te kopen want heb nog gewone klassieke tv maar kijk wel digitaal.

    Nu ik dit verneem zouden de plannen wel eens kunnen uitgesteld worden,tenminste als het klopt dat Apple volgend jaar met hd-internet-tv komt.

    Mischien dat ik dan in afwachting een goedkoop breedbeeld toestel zonder “toeters ” en “bellen” koop in blijde afwachting van… want lang wil ik men huidig tv-toestel niet meer gebruiken vanwege de onaangepaste beeldweergave( brede balken).

    Heb er wel wat voor over om een mogelijke Apple-hd-internet -tv te kopen maar wel geen 3000€.

  28. Geen Apple TV voor mij zoals hier is omschreven. Ik heb allereerst de investering er niet voor over. De reguliere tv die ik nu heb, kent ook al internetversies. En bovendien is die al aangevuld met de Apple TV, versie 2. In een tv die hier wordt aangekondigd, zie ik vooralsnog geen meerwaarde. En dat vind ik een nog belangrijker factor dan de prijs.

  29. Ik weet niet wat ik hier nou van moet denken. Het zal ongetwijfeld wel aanslaan bij het publiek, maar persoonlijk zie ik veel liever een los apparaat zoals de huidige Apple tv of een popcorn hour omdat ik mijn net nieuwe tv dan niet hoef te vervangen.

    Goedkopere oplossing zou zijn om een hdmi-kabeltje te plaatsen tussen de computer en tv en een goede draadloze mediatoetsenbord aan te schaffen. Ik kijk regelmatig in de woonkamer op deze manier naar Youtube en voor films plaats ik een blu-ray of dvd in de computer en afspelen maar 🙂

  30. Me : begint met sparen. 🙂

  31. Ik vraag me af wat de prijs voor zo’n tv zal zijn.. Verwacht de prijs van een beter merk tv de prijs van een Mac mini.. Als het hoger is ga ik liever voor de Mac mini en losse tv waarschijnlijk..

  32. Zou heel tof zijn en ik sta zeker vooraan wanneer er 1 komt, maar die analisten hebben niet gedacht dat Apple elke jaar weer een update van hun apparaten maken en een tv van 3000 euro gaat niemand elke jaar of om de twee jaar veranderen. Mensen gaan jaren mee met 1 tv. De huidige Apple tv is inderdaad goedkoper maar makkelijker vervangbaar als je snapt wat ik bedoel.

  33. En dat alles vannuit de zetel met je iphone of ipad besturen!

  34. Ik wist het! Apple gaat een tv maken!

  35. Klinkt goed, maar zal denk ik vanwege de prijs moeilijker te verkopen zijn. Heb momenteel xbmc en dat werkt perfect met de iPad. Dus een Xmbc app dat siri ondersteund is het enige wat nog ontbreekt… De rest is er al namelijk! Het grappige is dat Apple nu Samsung gaat kopieren… Vraag me af of Apple een rechthoekige tv mag maken met afgeronde hoeken.. Lol..

  36. heb toch een nieuwe tv nodig dus nog effe wachten en dan zal ik die mss wel kopen

  37. Alles heeft met de prijs te maken. Kost zo’n ding 2000 euro dan is het alleen weer des Apple geschikt voor de nouveau riche. De massa ziet er dan van af en blijft fraaie TV’s beneden de 1000 euro kopen. Want er moeten uiteindelijk ook apples op de fruitschaal blijven liggen.

  38. Voor 3000 euro hoef ik de tv niet. Het lijkt wel alsof mensen vergeten wat je voor 3000 euro kan kopen. Voor dit geld heb ik liever een mooie samsung full hd tv + iphone 4S 16GB prepaid + macbook pro.

    maar ach, wie ben ik

  39. @Luc:
    Die zocht ik ook al 😛

    OT: zou het wel willen.. Alles van apple lijkt me wel mooi en goed werken

  40. Alleen ter vervanging van de huidige HD TV die er nu nog maar 2 jaar staat en dan nog voor een bedrga dat vergelijkbaar is met andere TV’s.
    Een TV is een andere beleving als een PC.

  41. Origineel geplaatst door max
    Dit zou wel weer typisch Apple zijn, iets geniaals, maar t idee bestaat dus al langer. T lijtk me toch heerlijk je tv ook als internet te kunnen gebruiken, of dat je zomaar op zaterdagavond een flmpje opzoekt en kijkt. Maar die prijs blokkeert het hele feest.

    Het idee bestaat al langer, maar Apple is desondanks geniaal? je bedoelt dus dat degenen die het idee al hadden, geniaal zijn, neem ik aan.

  42. Dit wordt een mislukking, zegt mijn gevoel.

    Iemand die Apple producten heeft, wil zich onderscheiden doordat het product mooier, slimmer, beter of handiger is dat de rest.

    Het bezit van een TV is niet “cool” of sexy. Het moet wel heel veel meer te bieden hebben om succesvol te worden.

    En vergeet niet, dat een heleboel iPhones op afbetaling worden verkocht omdat men er geen 700 Euro voor overheeft. Wellicht is het aantrekkelijk als bundel bij een internetprovider.

  43. Nee… Je loopt het risico dat Apple bepaald wat je wel en niet op je TV mag bekijken… Schiet ineens het scherm op zwart als de borsten detector een appel met een rode vlek verkeerd inschat wanneer je een geweldige documantaire over de appeloogst in Bulgarije aan het bekijken bent….

  44. Graag, maar ik heb er niet meer dan 400 euro voor over.

    Daarbij ben ik erg blij met mijn samsung LDC en Apple TV2!

  45. Er worden weer allemaal al bestaande functies genoemd maar ik ben er van overtuigd dat ze iets volledig nieuws op de markt brengen. Het is Apple…

  46. Voor iPhones en iPads ben ik te vinden, een televisietoestel ook maar ik heb nu een prachttoestel dus ik denk niet dat ik een Apple-tv zou kopen. Ik mis dus de optie ‘Ik heb momenteel geen goed TV-toestel’ ofzo :)…

  47. Grappig is dat ik in 2007 zei:”Ik hoef echt geen iPhone, want ik ga echt niet bellen en naar mijn iPod tegelijk luisteren.”

    Inmiddels weet ik wel beter. Maar net als met de iPhone zal ik instappen in de 3e generatie. Mijn huidige TV doet het nog prima en ik denk dat een Apple TV heel duur zal zijn. Maar als deze aan vervanging toe is en de prijs inmiddels gedaald is, zal ik een TV van Apple zeker overwegen. Een ding staat al vast; hij wordt qua design sowieso mooier dan al die lelijke Samsungs en LG’s bij elkaar. En als Apple alles ook draadloos maakt, is iedereen bij mij thuis tevreden.

  48. Als ze zorgen dat de beeldkwaliteit op het niveau is van de Pioneer plasma’s die helaas niet meer worden gemaakt, dan ben ik zeker bereid een premium prijs te betalen.

  49. @Robin: Helemaal mee eens. Ik zou wel graag een model zien groter dan de 50″ die onze huidige Pioneer meet.

  50. Zoals iedereen verwacht ik dat apple wel met iets speciaals op de markt komt. De vraag is alleen is het speciaal genoeg om er 3000 of meer euro voor uit te geven. De echte topmodellen van Philips, Sony en Samsung kosten ook allemaal dik in de 2000 euro. Mijn Sony is al weer 2,5 jaar oud en daar ben ik nog steeds dik tevreden over, maar wie weet gaat die tzt wel naar mijn slaapkamer en komt er een prachtige iTV voor in de plaats! De tijd zal het leren…. het wordt in ieder geval een drukke Apple Event in Maart 2013 met de Ipad4, de iPhone5s en de iTV!!!!

  51. Ik weet niet goed wat ik hiervan moet denken. Ik heb deze week één van de laatste podcasts van One More Thing teruggeluisterd en daarin werd terecht gesteld dat één van de grote kwaliteiten van Steve Jobs was dat hij ‘nee’ kon zeggen.

    Apple maakte vroeger tientallen producten. Het gaat juist zo goed met het bedrijf niet alleen omdat ze innovatief zijn, maar zeker óók omdat zij zich focussen op slechts een aantal producten.

    Natuurlijk, er zal ongetwijfeld een markt voor zijn. Ik vraag mij alleen ten zeerste af of de vergelijking met de gehele tv-markt opgaat. Deze is verzadigd en de marges zijn laag. Apple kan zich dus alleen handhaven in de topklasse en zal daar felle concurrentie betreffende de kwaliteit van de tv moeten dulden.

    De meerwaarde zit hem in de software (iOs) en de daaraan gekoppelde Apple ecosysteem (iTunes en de diverse Stores). Mijns inziens volstaat de Apple TV. Het is echter de kunst deze tot wasdom te brengen.

  52. Wat zou de meerwaarde moeten worden van een Apple televisie tegenover een TV en Apple TV, tuurlijk ze zouden het meer features kunnen geven, maar dat zouden ze de Apple TV ook. Ik zie het momenteel als heel overbodig.

  53. Apple is de enigste fabrikant in de hele wereld die de kennis, durf en het consumentenvertrouwen heeft om een apparaat te ontwikkelen die de tv op ten duur kan gaan vervangen.

    Waarom:
    De consument is al die termen, kabels en exotische technieken helemaal zat.
    De consument wil alleen betalen voor diensten die hij gaat gebruiken en hij wilt zelf bepalen wanneer hij dit wilt doen.
    De consument wilt eenvoud ipv complexiteit zelfs als dat ten koste gaat van het aantal mogelijkheden.
    De consument wilt iets wat moois en stijlvol in de huiskamer.

  54. Ja maar… het zou niet meer dan 2000 euro mogen kosten (in vergelijking met een iMac is er minder en goedkopere hardware nodig dus dat moet wel lukken).

    En (!) Apple moet via iTunes genoeg content aanbieden in Belgie. Ik wil een hoop films kunnen huren voor 2-3 euro en reeksen kunnen zien zonder reclame.

    Dan zwier ik die belgacom/telenet shit eruit 😛

  55. @Mark onzin een iMac of maxbook is ook veel mooier en gebruiksvriendelijker dan een Windows pc of laptop maar toch zijn er wereldwijd veeeeeeeel meer Windows computers en laptops ( inclusief ondergetekende )… Consument kijkt echt wel naar de prijs hoor! En zolang het ‘goedkopere spul’ ook prima werkt dan zullen de meeste daarvoor kiezen … Denk ik althans…

  56. Ik zal het zeker kopen! Een goede tv met hoge kwaliteit kost zowiezo al boven de 1000 à 2000 euro als hij nieuw is, dus ik heb het er wel voor over. Zal wel even sparen zijn, maar als alles thuis goed kan samenlopen en je waarschijnlijk je iPhone ook als afstandsbediening kan gebruiken is dat het zeker waard.

  57. Ik heb alles maar dan ook alles van apple: een Imac 27″ een macbook pro, ipad, 2xiphone, ipod shuffle.
    dus alle beeldmaten vanaf 27″ tot 2″ ik mis alleen nog die 45″ televisie. Apple kennende maken ze er iets geweldigs van, dat gewoon werkt!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.