‘Nieuwe iPhone heeft hetzelfde uiterlijk als iPhone 4’

Volgens analist Ming-Chi Kuo is de nieuwe iPhone vrijwel identiek aan de iPhone 4. Er zit wel een betere 8-megapixelcamera in, maar een geheel nieuw design komt er niet, meent deze analist.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

ios_5Eerder vandaag kon je op iPhoneclub lezen, dat de GM (Gold Master) van iOS 5 bijna klaar is. Volgens analist Ming-Chi Kuo zal de nieuwe firmware in de week van 23 tot en met 30 september naar fabrikanten worden gestuurd. Dezelfde analist heeft nog meer interessante informatie achterhaald: hij beweert dat Apple’s vijfde generatie toch niet zo vernieuwend is als iedereen hoopt. Volgens Kuo ziet de nieuwe iPhone er naar verwachting vrijwel net zo uit als de iPhone 4. Geen geheel nieuw design dus, zoals zou blijken uit de verschillende hoesjes waarvan de afgelopen tijd allerlei foto’s opdoken.

Als we de analist mogen geloven heeft het nieuwe toestel wel een verbeterde antenne, maar behoudt het de 512 MB geheugen die de iPhone 4 heeft. De vijfde generatie krijgt naar verwachting wel een 8-megapixelcamera, die op basis van Kuo’s informatie door Sony en Omnivision gemaakt zullen worden. Een vermoedelijke foto die met nieuwe iPhone zou zijn gemaakt dook afgelopen week op.

De grootte van de camera-module is volgens Kuo nagenoeg gelijk aan de 5-megapixelcamera in de iPhone 4. Dit zou volgens de analist ook een van de belangrijkste redenen zijn waarom de volgende iPhone geen geheel nieuw design krijgt, maar evenals de iPhone opgebouwd is uit twee glasplaten met daartussen de componenten. Opvallend is alleen wel dat Kuo het toestel “iPhone 5” noemt, terwijl er eerder nog sprake was van een iPhone 4S als instapmodel dat de 3GS zou gaan vervangen en qua ontwerp gelijk zou zijn aan de huidige iPhone 4. De iPhone 5 krijgt volgens Kuo ook hetzelfde 3,5-inch scherm, terwijl hedendaagse high-end smartphones vaak met een scherm van 4 of 4,3 inch op de markt komen.

Apple kondigde tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers een “grote productovergang” aan in september. Het wordt steeds moeilijker voor te stellen dat het daarbij over de iPhone gaat. Of zou Apple met de iPod-productlijn een compleet nieuwe weg inslaan?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2011, 14:48
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen geruchten, Ming-Chi Kuo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.