apple-tv-zwart

Apple vraagt partners om streaming te regelen voor Apple tv-dienst

Apple heeft contentpartners gevraagd om streams te regelen voor de komende Apple TV-dienst, die via internet werkt.

apple-tv-zwartApple wil dat contentpartners streaming gaan regelen voor Apple’s toekomstige tv-dienst via internet. De dienst gaat lijken op Sling TV of PlayStation Vue, waarbij Apple de hardware, software en gebruikerservaring levert terwijl partners voor de infrastructuur voor streaming zorgen.

Apple heeft de tv-dienst nog niet officieel aangekondigd, maar er wordt al maanden over gesproken. Een lancering met zo’n 25 kanalen zou zijn gepland in de herfst van dit jaar. Re/code zegt nu nieuwe informatie te hebben bemachtigd, maar ze wijzen erop dat de situatie niet zoveel anders is als de huidige Apple TV waarop ook zo’n 25 kanalen beschikbaar zijn. Apple regelt daarbij nu ook al de hard- en software. Contentpartners zoals HBO, Bloomberg en ABC News leveren het videomateriaal.

Anders dan Apple TV

Bij de nieuwe tv-dienst is het wel iets anders geregeld: het plan is een echte internet-tv-dienst aan te bieden, die 24 uur per dag een live programma uitzendt. Het gaat hierbij dus om een lineair programma, waarbij je een gids moet raadplegen om te kijken wat er op dat moment op tv is. Apple-topman Eddie Cue voert de gesprekken met potentiële partners. Om een voorbeeld te geven: concurrent Sling TV heeft al een ruim live tv-aanbod met partners als ESPN, Disney en binnenkort HBO. Voor PlayStation Vue geldt hetzelfde.

Over HBO gesproken: op korte termijn gaat er al iets veranderen op de Apple TV. Dan komt HBO NOW beschikbaar, een zender waar je geen kabel of satellietschotel meer voor nodig hebt. Voor $14,99 per maand kunnen Amerikanen zich erop abonneren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2015, 12:26
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerpen apple tv, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.