Apple wil niet langer wachtrijen bij Apple Stores

Geen wachtrijen meer bij het uitkomen van de Apple Watch? Ahrendts, hoofd van Apple's retailwinkels, heeft laten weten dat Apple niet meer bekend wil staan om de lange rijen en lage winkelvoorraad in Apple Stores.

apple store iphone 6 wachtrijHet is inmiddels een bekend beeld wanneer een nieuw Apple-product officieel in de verkoop gaat: een lange rij wachtende fans die buiten de Apple Store hopen als een van de eersten het apparaat in handen te krijgen. De eerste personen arriveren vaak al dagen van tevoren om zeker te zijn dat ze vooraan in de wachtrij staan. Uit een interne memo aan medewerkers blijkt echter, dat Apple niet langer bekend wil staan om de lange wachtrijen bij Apple Stores en beperkte winkelvoorraden als er nieuwe producten verschijnen.

In memo, die verkregen is door Business Insider, is te lezen hoe Apple’s hoofd retail Angela Ahrendts de medewerkers van Apple Stores vraagt om klanten te wijzen op het online bestellen van Apple-producten. Ahrendts is sinds het voorjaar van 2014 verantwoordelijk voor Apple’s winkelactiviteiten. De instructies hebben betrekking op de aankomende Apple Watch en de nieuwe 12-inch MacBook. Het personeel moet klanten in de winkel al wijzen op de mogelijkheid om producten online te bestellen. Dat moet onduidelijkheid over de beschikbaarheid en frustratie tijdens het wachten verhelpen:

De tijd van wachtrijen en klanten die moeten hopen om een product te kunnen bemachtigen is voorbij. Het kopen van een Apple Watch en de nieuwe MacBook is dankzij de Apple Store-app en onze online store veel gemakkelijker gemaakt. Klanten zullen volledig op de hoogte zijn wanneer en waar hun product binnenkomt.

Dit is een belangrijke verandering in de manier van denken, en we hebben jouw hulp nodig om dit te laten slagen. Vertel klanten dat er online meer beschikbaarheid is en laat ze zien hoe eenvoudig het is om te bestellen. Het zal hun dag goedmaken.

De stap van Apple om af te willen van de wachtrijen is opvallend. De rijen leveren Apple altijd veel media-aandacht op. Het bedrijf lijkt hiermee meer de nadruk te willen leggen op service. Zo schreven we eerder al over het speciale verkoopproces voor de Apple Watch, waarbij er meer aandacht zal zijn voor de klant. Op 24 april zullen we zien of de nieuwe aanpak ook daadwerkelijk minder wachtrijen oplevert. Dan zullen de eerste exemplaren van de Apple Watch worden verkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2015, 13:42
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, wachtrij

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.